Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez tabu
01-07-2008, 10:43 PM

Po kolei.

Ja tam do homoseksualnych nic nie mam.
Tylko nie chciałabym, żeby mieli prawo do adopcji.
Nie chodzi o to, że byliby złymi rodzicami.
Chodzi o dziecko i jego prawo do posiadania tradycyjnej rodziny. Z tego powodu mogłoby mieć nieprzyjemności w szkole, życiu.

Dokładnie. 'Homoseksualizm to choroba', powiedziałabym raczej 'homofobia to choroba'. Dlaczego dwoje ludzi, którzy się prawdziwie kochają i często mogą dawać przykład (!) miłości i partnerstwa dla par heteroseksualnych, nie miałoby żyć razem, tylko dlatego, że zawsze znajdzie się grupa osób, którym to nie w smak? Dlaczego? Człowiek jako jedyna żywa istota ma całkowicie wolną wolę, jego sprawa z kim chce być. Co z tego, że z osobą tej samej płci, jeśli razem są szczęśliwi? Bo to nieczyste? Grzeszne? Wbrew naturze? Bzdura. 'Homophobisa is a gay'. Mimo wszystko, nie jestem za adopcją przez takie pary, z pewnością wiele z nich byłoby świetnymi rodzicami, jednak nietolerancyjność ludzi z najbliższego otoczenia nie zna granic. Nie chciałabym być w skórze takiego dziecka, oj nie. Wbrew temu co się mówi, jesteśmy narodem bardzo rasistowskim i tyle, nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

Jeśli chodzi o eutanazję jestem 'za' tylko i wyłącznie na wyraźne życzenie nieuleczalnie chorego pacjenta. ¯adnych papierków wydawanych przez rodzinę. Jeśli nie ma już żadnego wyjścia, jeśli i tak musiałby umrzeć, to jego wola, by nie przechodzić takich męczarni, zarówno fizycznych jak i psychicznych. Nie potrafię się jednak zdecydować, czy tacy ludzie są wyjątkowo odważni, czy wyjątkowo tchórzliwi. Najczęściej po prostu zmęczeni i wyczerpani bezsilnością i bólem.

Aborcji mówię 'nie'. W przypadkach gwałtu, albo zagrożenia życia matki... Potrafię zrozumieć, ale tylko we wczesnym stadium ciąży. Później nie ma żadnych 'ale'. "Bo nie dorosłam do bycia matką"? Albo "to była wpadka"? Skoro dziewczyna była w stanie kochać się z chłopakiem, była również w stanie wybrać odpowiednią metodę antykoncepcji. Stało się, nosi w sobie nowego człowieka. Niewinnego, maleñkiego człowieka. Może je oddać pod opiekę komu innego, ale urodzić, pozwolić mu żyć. Płód żyje.

Tyle z mojej strony, czekam na kontynuację dyskusji (:

don't put your life in the hands of a rock'n'roll band who'll throw it all away
x avatar
BEZ INTERNETU DO KWIETNIA.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
01-07-2008, 10:49 PM

ale nie ma czegoś takiego jak aborcja we wczesnym stadium, bo wszystkie abrocje odbywają sie mniej więcej w tym samym czasie, bo za wcześnie tez nie można... no ale są skrajne przypadki jak bardzo późno ktoś się zdecyduje, ale to by juz mozna nazwać nawet typowym morderstwem

[Obrazek: comfortably-numb-brick.png]
01-07-2008, 11:45 PM

A mimo wszystko takie zabiegi nadal są wykonywane... A skoro to nielegalne, to łatwo można sobie wyobrazić całą otoczkę. Jak taka kobieta może żyć ze świadomością, że sama pozwoliła na zabójstwo swojego dziecka?

don't put your life in the hands of a rock'n'roll band who'll throw it all away
x avatar
BEZ INTERNETU DO KWIETNIA.
01-08-2008, 12:28 AM

i tym bardziej że to często ma wpływ na jej zdrowie, i plodność też

01-08-2008, 12:30 AM

oo bardoz ciekawe tematy ! xD
a co do płodności to moja znajoma ma wyciete jajniki bo cos tam. ^^

3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD
01-08-2008, 04:31 PM

Nie no aborcja tylko w koniecznych przypadkach.
Mam koleżankę której mamie lekarz powiedział, że może usunąć ciążę bo inaczej w czasie porodu umrze ta mama czy coś koło tego. A ta matka powiedziała że chce urodzić.
I urodziła
I żyje i ma sie dobrze.
A pomyśleć że zabiłaby swoje dziecko.
01-08-2008, 09:05 PM

Cytat:A ta matka powiedziała że chce urodzić.
podziwiam takich ludzi, nie mam pojęcia co sama zrobiłabym w takim przypadku

01-08-2008, 09:30 PM

mnie najbardziej smieszy fakt ze jak np. dziewczyna zajdzie w ciaze na wycieczce klasowej albo koloni to opiekun pozniej placi alimenty xD

01-08-2008, 09:35 PM

no bo powinien się lepiej opiekować Big Grin

01-08-2008, 10:11 PM

Cytat:mnie najbardziej smieszy fakt ze jak np. dziewczyna zajdzie w ciaze na wycieczce klasowej albo koloni to opiekun pozniej placi alimenty XD
No to jest zabawne, jak miał ich niby upilnować Tongue Pod materacem leżeć czy jak niby xD

Ale mniejsza z tym Tongue
O czym teraz porozmawiamy?
01-08-2008, 11:16 PM

moim nauczycielom w gomnazjum odwaliło po tym jak zobaczyli mnie i moje koleżanki leżące na łożkach z kolegami i skoñczyło sie na tym, że jak nie było żadnego opiekuna w ośrodku, to chłopaki musieli byc na zewnątrz i nie wolno było im wejść do środka, a my musiałysmy tam siedzieć i nie wolno nam było wyjść xD xD xD :lol2:

01-08-2008, 11:20 PM

o szit e7ka !
no to niezle rygory ;]

01-08-2008, 11:21 PM

i tak sie nie sprawdzilo i po dniu odpuscili Tongue

01-08-2008, 11:25 PM

u nas na wycieczce co sie działo szkolnej to szok...
ale to chyba nie ten temat ;P
nie orientuje sie xD

01-09-2008, 04:53 PM

no ogólnie nie ten, no ale skoro bez tabu to chyba mozna o wszystkim rozmawiać :roll: Big Grin

01-10-2008, 04:08 PM

nie nie mozna wycieczki szkolne to raczej nie powinny sie znajdowac w innym temacie niz bez tabu ! w ogóle czy wy zawsze musicie schodzic tak z tematu?

co do aborcji to powiem tak, że trudno jest oceniać kobiety które się na to decyduja, bo nie mam zielonego pojecia jak to jest być na ich miejscu. chociaz ogólnie nie popieram tego zabiegu, bo wtedy zabija sie dziecko, nowe zycie i nikt tym kobietom nie dał prawa od decydowaniu czy dziecko ma zyc czy nie. z drugiej strony istnieja przypadki takie jak gwałt, zagrozenie zycia matki lub uposledzenie dziecka wtedy nie mam zdania, bo w sumie w dwóch ostatnich przypadkach matka moze urodzic dziecko i oddac do adopcji. ale to naprawde trudna decyzja. ale gdzie w tym wszystkim są faceci? przeciez kobieta sama nie zaszła w ciąże.

.....
01-11-2008, 04:57 PM

Cytat:Nie no aborcja tylko w koniecznych przypadkach.
to jest terminacja....

Moim zdaniem aborcja powinna byc legalna w przypadkach gwałtów itp.

Poza tym to jest tak, że jesli nie urodzi, a podda się aborcji, to będzie pzreżywała to na nowo i nowo, ciągle, bez przerwy w swojej psychice. Będzie obchodziła jego urodziny, będzie zastanwaiała się jak by wyglądało, jak by się uczyło, co by robiło, kim by zostało itp.
Sama zadaje sobie piętno i ból...

Z drugiej jednak strony urodzenie tego dziecka może być dla niej takim samym cierpieniem jak przy aborcji czy terminacji ciąży...

To jest straszne... Nie wiem jak to jest, ale urodzenie np. w wieku 15 lat jest na pewno welkim szokiem dla otoczenia i same "matki".

Dodane po 3 minutach:

Cytat:ale gdzie w tym wszystkim są faceci?
większośc z nich to szowinistyczne świnie, które zajmują się tylko tym co dotyczy ich skóry...
Kobieta zaszła w ciążę? - jej problem...

[Obrazek: 1491fz6.jpg] [Obrazek: hx8ylc.jpg] [Obrazek: dviz4x.jpg] [Obrazek: 156tt2h.jpg]
01-13-2008, 02:57 PM

co do aborcji to mam podzielne zdanie.
z jednej strony nie mozna porównywac tygodniowego dziecka w brzuchu matki do np. 20 letniej kobiety.
Ale wkoncu zabija sie to dziecko wiec powinno sie zaliczac do no niewiem do zbrodni ;P
ta cala aborcja polega na jakby to powiedziec wyrywaniu noworodka z brzucha co napewno nei ejst przyjemne ;]
wyobrazcie sobie ze wam ktos reke wyrywa

01-17-2008, 07:09 PM

Moim zdaniem decyzja powinna nalezec tylko i wyłacznie do matki, to jej sprawa.
01-17-2008, 08:27 PM

a moim zdaniem nie w każdej sytuacji
a ojciec? to nie jest jego sprawa?

01-17-2008, 09:28 PM

a co do ojca to roznie bywa ;]