![]() |
Bez tabu - Wersja do druku +- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com) +-- Dział: OFF TOPIC (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: Bez tabu (/showthread.php?tid=327) |
Bez tabu - mya - 12-14-2007 01:29 AM Pomyślałam, że taki temat może się przydać ![]() ![]() - Kamisiacz - 12-14-2007 06:03 PM No to ja wypowiem się może na temat homoseksualizmu. Osobiście jestem za tym żeby mogły takie osoby zawierać związki małżeñskie, ale nie miały prawa do adopcji. Chcą żyć razem ok, ale osobiście nie chciałabym być dzieckiem takiej pary bo wiadomo z czym to się wiąże i dlatego nie chciałabym żeby jakieś dzieci miały nieprzyjemności z tym związane. ![]() - foragain - 12-14-2007 06:45 PM tez tak własnie uwazam jak Kamka Plamka, nie powini miec zgody na adopcje :roll: - Nel - 12-14-2007 06:57 PM ja ogólnie też, z jednym wyjatkiem.. powinni mieć testy psychologiczne i jeśli się okarzą w porządku i zamieszkaja w okolicy w której byłoby wiecej takich par z dziećmi, a nie tylko oni sami to ok - Kamisiacz - 12-14-2007 07:04 PM No ale pomimo wszystko nie wyobrażam sobie mieć dwóch tatusiów i dwie mamusie... - foragain - 12-14-2007 07:21 PM no ja ogólnie tez e7ka , no ale jak pójda w swiat gdzies dalej to jednak dziwnie bedzie ![]() - Nel - 12-14-2007 07:23 PM bo od poczatku masz i to i to Kami ![]() ![]() - Kamisiacz - 12-14-2007 07:29 PM No ale widziałabym jak ma większość. I znajomi opowiadaliby co tam tato powiedział, a mi byłoby głupio jakbym miała powiedzmy dwie mamy. - Nel - 12-14-2007 08:00 PM a może byłabyś z tego dumna, bo np też byś była lezbą :> nigdy nic nie wiadomo ![]() - Kamisiacz - 12-14-2007 08:03 PM No być może, ale natura chciała raczej żeby to kobieta i mężczyzna mieli dzieci. A to że się zakochujesz w kobiecie to już sprawa psychiki. - Nel - 12-14-2007 08:05 PM lezby są bleeeee, ale większość gejów jest przystojnych :> ![]() Dodane po 16 sekundach: Marc ![]() - justin - 12-14-2007 08:07 PM Cytat:MarcMarc! Tego faceta kocham i sama moglabym z nim byc ![]() - Kamisiacz - 12-14-2007 08:08 PM Cytat:lezby są bleeeeeAle Ty tolerancyjna ![]() - Nel - 12-14-2007 08:09 PM no właśnie w tym problem że większość gejów jest takich że dziewczyny mogłyby z nimi być....ale nie, oni muszą wybrać drugiego faceta! ![]() ![]() - Ireth - 12-15-2007 03:30 PM Ja tam do homoseksualnych nic nie mam. Tylko nie chciałabym, żeby mieli prawo do adopcji. Nie chodzi o to, że byliby złymi rodzicami. Chodzi o dziecko i jego prawo do posiadania tradycyjnej rodziny. Z tego powodu mogłoby mieć nieprzyjemności w szkole, życiu. Myślę, że na wszystko przyjdzie czas. Póki co żyjemy w nietolerancyjnym pañstwie, więc nie ma mowy o zaakceptowaniu związków homoseksualnych. - Kamisiacz - 12-15-2007 03:45 PM Cytat:Tylko nie chciałabym, żeby mieli prawo do adopcji.No właśnie tak sądzę, dobrze to określiłaś ^^ - mya - 12-15-2007 10:13 PM Ja tak samo nie mam nic do homoseksualizmu, mogą sobie nawet zawierać związki, ale niech nie mają prawa do adopcji. takie jest moje zdanie. I nie zgadzam się z tym, że homoseksualizm to choroba. A co myslicie o eutanazji? Myślicie, że powinna być legalna? Czy człowiek cierpiący powinien umrzeć naturalnie czy mieć prawo do eutanazji? - ala.wzs - 12-15-2007 10:35 PM Cytat:Ja tak samo nie mam nic do homoseksualizmu, mogą sobie nawet zawierać związki, ale niech nie mają prawa do adopcji. takie jest moje zdanie. I nie zgadzam się z tym, że homoseksualizm to choroba. mymm... dokładni tak samo uważam :wink: eutanazja? hymm... ciężko mi cokolwiek powidzieć powiedzieć. Raczej jestem przeciwko... chyba że bylby jakiś wyjątkowy przypadek :roll: [/quote] - mya - 12-15-2007 10:42 PM ja w sumie nie wiem jak z tą eutanazją lepiej by było, bo z jednej strony człowiek czasami tak bardzo cierpi fizycznie, że chciałby aby dokonano eutanazji i przestałby wtedy znosić ten ból. Z drugiej strony to nie my mamy decydować o życiu i o śmierci, a lekarze mają bronić ludzkiego życia. Ale trudno jest powiedzieć co jest lepsze, bo nie byłam i nie chciałabym być nigdy w takiej sytuacji. Ale jak myślę o ludziach, którzy przeżyli jakiś straszny wypadek i muszą leżać w łóżku jak roślina, nie ruszać się, nie mówić, cierpieć... eh trudno jest wytrzymać takie coś. - Nel - 12-15-2007 11:18 PM nie zawsze można stwierdzić jednoznacznie, czy człowiek na tyle cierpi że lepiej go zabić... często to się bardziej tyczy cierpienia psychicznego a nie fizycznego... - mya - 01-07-2008 01:58 AM a co myslicie o aborcji?? - myys - 01-07-2008 01:06 PM Ogladalam niedawno film o aborcji. I jak wczesniej wlasciwie nie mialam konkretnego zdania to teraz jestem bardzo , bardzo przeciw. I wlasciwie przed zobaczeniem filmu nie zdawalam sobie sprawy co to tak naprawde znaczy :/ I jestem tym przerazona , tak samo jak nie moge zrozumiec kobiet ktore to robia. Moze pomijajac te ktore zostaly zgwalcone , ale to juz inna sprawa. - Kamisiacz - 01-07-2008 03:41 PM Też oglądałam film o aborcji i tam pokazywali jedną z aborcji wykonywaną gdzieś poza Polską i tam było pokazane jak ten lekarz wyciąga szczypcami pojedyncze części ciała dziecka.... nóżki rączki. to zmieniło trochę moje zdanie jednak uważam że aborcja powinna być dozwolona w niektórych przypadkach, np. zagrożenia życia matki. - myys - 01-07-2008 04:03 PM Ahh , no to są przypadki różne. Mi raczej chodzi o przypadki gdzie np. kobieta nie chce miec dziecka bo.... no nie wiem , pracy nie chce stracic :/ Albo dlatego że sobie nie poradzi z wychowaniem.... - Nel - 01-07-2008 04:27 PM Cytat:Też oglądałam film o aborcji i tam pokazywali jedną z aborcji wykonywaną gdzieś poza Polską i tam było pokazane jak ten lekarz wyciąga szczypcami pojedyncze części ciała dziecka.... nóżki rączki.też coś takiego oglądałam... na biologii potem było pokazane mnóstwo takich maleñkich nieżywych dzieci poukładanych koło siebie... jedna koleżanka zwymiotowała na ten widok - Mycha - 01-07-2008 10:43 PM Po kolei. Ja tam do homoseksualnych nic nie mam. Tylko nie chciałabym, żeby mieli prawo do adopcji. Nie chodzi o to, że byliby złymi rodzicami. Chodzi o dziecko i jego prawo do posiadania tradycyjnej rodziny. Z tego powodu mogłoby mieć nieprzyjemności w szkole, życiu. Dokładnie. 'Homoseksualizm to choroba', powiedziałabym raczej 'homofobia to choroba'. Dlaczego dwoje ludzi, którzy się prawdziwie kochają i często mogą dawać przykład (!) miłości i partnerstwa dla par heteroseksualnych, nie miałoby żyć razem, tylko dlatego, że zawsze znajdzie się grupa osób, którym to nie w smak? Dlaczego? Człowiek jako jedyna żywa istota ma całkowicie wolną wolę, jego sprawa z kim chce być. Co z tego, że z osobą tej samej płci, jeśli razem są szczęśliwi? Bo to nieczyste? Grzeszne? Wbrew naturze? Bzdura. 'Homophobisa is a gay'. Mimo wszystko, nie jestem za adopcją przez takie pary, z pewnością wiele z nich byłoby świetnymi rodzicami, jednak nietolerancyjność ludzi z najbliższego otoczenia nie zna granic. Nie chciałabym być w skórze takiego dziecka, oj nie. Wbrew temu co się mówi, jesteśmy narodem bardzo rasistowskim i tyle, nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Jeśli chodzi o eutanazję jestem 'za' tylko i wyłącznie na wyraźne życzenie nieuleczalnie chorego pacjenta. ¯adnych papierków wydawanych przez rodzinę. Jeśli nie ma już żadnego wyjścia, jeśli i tak musiałby umrzeć, to jego wola, by nie przechodzić takich męczarni, zarówno fizycznych jak i psychicznych. Nie potrafię się jednak zdecydować, czy tacy ludzie są wyjątkowo odważni, czy wyjątkowo tchórzliwi. Najczęściej po prostu zmęczeni i wyczerpani bezsilnością i bólem. Aborcji mówię 'nie'. W przypadkach gwałtu, albo zagrożenia życia matki... Potrafię zrozumieć, ale tylko we wczesnym stadium ciąży. Później nie ma żadnych 'ale'. "Bo nie dorosłam do bycia matką"? Albo "to była wpadka"? Skoro dziewczyna była w stanie kochać się z chłopakiem, była również w stanie wybrać odpowiednią metodę antykoncepcji. Stało się, nosi w sobie nowego człowieka. Niewinnego, maleñkiego człowieka. Może je oddać pod opiekę komu innego, ale urodzić, pozwolić mu żyć. Płód żyje. Tyle z mojej strony, czekam na kontynuację dyskusji (: - Nel - 01-07-2008 10:49 PM ale nie ma czegoś takiego jak aborcja we wczesnym stadium, bo wszystkie abrocje odbywają sie mniej więcej w tym samym czasie, bo za wcześnie tez nie można... no ale są skrajne przypadki jak bardzo późno ktoś się zdecyduje, ale to by juz mozna nazwać nawet typowym morderstwem - Mycha - 01-07-2008 11:45 PM A mimo wszystko takie zabiegi nadal są wykonywane... A skoro to nielegalne, to łatwo można sobie wyobrazić całą otoczkę. Jak taka kobieta może żyć ze świadomością, że sama pozwoliła na zabójstwo swojego dziecka? - Nel - 01-08-2008 12:28 AM i tym bardziej że to często ma wpływ na jej zdrowie, i plodność też - vani - 01-08-2008 12:30 AM oo bardoz ciekawe tematy ! xD a co do płodności to moja znajoma ma wyciete jajniki bo cos tam. ^^ - Kamisiacz - 01-08-2008 04:31 PM Nie no aborcja tylko w koniecznych przypadkach. Mam koleżankę której mamie lekarz powiedział, że może usunąć ciążę bo inaczej w czasie porodu umrze ta mama czy coś koło tego. A ta matka powiedziała że chce urodzić. I urodziła I żyje i ma sie dobrze. A pomyśleć że zabiłaby swoje dziecko. - Nel - 01-08-2008 09:05 PM Cytat:A ta matka powiedziała że chce urodzić.podziwiam takich ludzi, nie mam pojęcia co sama zrobiłabym w takim przypadku - vani - 01-08-2008 09:30 PM mnie najbardziej smieszy fakt ze jak np. dziewczyna zajdzie w ciaze na wycieczce klasowej albo koloni to opiekun pozniej placi alimenty xD - Nel - 01-08-2008 09:35 PM no bo powinien się lepiej opiekować ![]() - Kamisiacz - 01-08-2008 10:11 PM Cytat:mnie najbardziej smieszy fakt ze jak np. dziewczyna zajdzie w ciaze na wycieczce klasowej albo koloni to opiekun pozniej placi alimenty XDNo to jest zabawne, jak miał ich niby upilnować ![]() Ale mniejsza z tym ![]() O czym teraz porozmawiamy? - Nel - 01-08-2008 11:16 PM moim nauczycielom w gomnazjum odwaliło po tym jak zobaczyli mnie i moje koleżanki leżące na łożkach z kolegami i skoñczyło sie na tym, że jak nie było żadnego opiekuna w ośrodku, to chłopaki musieli byc na zewnątrz i nie wolno było im wejść do środka, a my musiałysmy tam siedzieć i nie wolno nam było wyjść xD xD xD :lol2: - vani - 01-08-2008 11:20 PM o szit e7ka ! no to niezle rygory ;] - Nel - 01-08-2008 11:21 PM i tak sie nie sprawdzilo i po dniu odpuscili ![]() - vani - 01-08-2008 11:25 PM u nas na wycieczce co sie działo szkolnej to szok... ale to chyba nie ten temat ;P nie orientuje sie xD - Nel - 01-09-2008 04:53 PM no ogólnie nie ten, no ale skoro bez tabu to chyba mozna o wszystkim rozmawiać :roll: ![]() - mya - 01-10-2008 04:08 PM nie nie mozna wycieczki szkolne to raczej nie powinny sie znajdowac w innym temacie niz bez tabu ! w ogóle czy wy zawsze musicie schodzic tak z tematu? co do aborcji to powiem tak, że trudno jest oceniać kobiety które się na to decyduja, bo nie mam zielonego pojecia jak to jest być na ich miejscu. chociaz ogólnie nie popieram tego zabiegu, bo wtedy zabija sie dziecko, nowe zycie i nikt tym kobietom nie dał prawa od decydowaniu czy dziecko ma zyc czy nie. z drugiej strony istnieja przypadki takie jak gwałt, zagrozenie zycia matki lub uposledzenie dziecka wtedy nie mam zdania, bo w sumie w dwóch ostatnich przypadkach matka moze urodzic dziecko i oddac do adopcji. ale to naprawde trudna decyzja. ale gdzie w tym wszystkim są faceci? przeciez kobieta sama nie zaszła w ciąże. - Bee132 - 01-11-2008 04:57 PM Cytat:Nie no aborcja tylko w koniecznych przypadkach.to jest terminacja.... Moim zdaniem aborcja powinna byc legalna w przypadkach gwałtów itp. Poza tym to jest tak, że jesli nie urodzi, a podda się aborcji, to będzie pzreżywała to na nowo i nowo, ciągle, bez przerwy w swojej psychice. Będzie obchodziła jego urodziny, będzie zastanwaiała się jak by wyglądało, jak by się uczyło, co by robiło, kim by zostało itp. Sama zadaje sobie piętno i ból... Z drugiej jednak strony urodzenie tego dziecka może być dla niej takim samym cierpieniem jak przy aborcji czy terminacji ciąży... To jest straszne... Nie wiem jak to jest, ale urodzenie np. w wieku 15 lat jest na pewno welkim szokiem dla otoczenia i same "matki". Dodane po 3 minutach: Cytat:ale gdzie w tym wszystkim są faceci?większośc z nich to szowinistyczne świnie, które zajmują się tylko tym co dotyczy ich skóry... Kobieta zaszła w ciążę? - jej problem... - vani - 01-13-2008 02:57 PM co do aborcji to mam podzielne zdanie. z jednej strony nie mozna porównywac tygodniowego dziecka w brzuchu matki do np. 20 letniej kobiety. Ale wkoncu zabija sie to dziecko wiec powinno sie zaliczac do no niewiem do zbrodni ;P ta cala aborcja polega na jakby to powiedziec wyrywaniu noworodka z brzucha co napewno nei ejst przyjemne ;] wyobrazcie sobie ze wam ktos reke wyrywa - OS - 01-17-2008 07:09 PM Moim zdaniem decyzja powinna nalezec tylko i wyłacznie do matki, to jej sprawa. - Nel - 01-17-2008 08:27 PM a moim zdaniem nie w każdej sytuacji a ojciec? to nie jest jego sprawa? - vani - 01-17-2008 09:28 PM a co do ojca to roznie bywa ;] - OS - 01-18-2008 08:08 AM A co,ojciec bedzie rodził? - Kamisiacz - 01-18-2008 02:39 PM Cytat:A co,ojciec bedzie rodził?Nie, teoretycznie to wychowywał. - tonej - 01-18-2008 03:51 PM ta i bedzie karmil ;p - Nel - 01-18-2008 04:18 PM przede wszystkim jest za dziecko tak samo odpowiedzialny jak matka - OS - 01-18-2008 07:02 PM No i dajmy na to ze kobieta zajdzie w ciaze i zechce zrobic aborcje a facet, zr nie, chce dziecko. No i co? KObieta zrobi swoje, chyba jej nie przywiaze w domu albo nie bedzie pilnował 24/7 - Kamisiacz - 01-18-2008 07:12 PM No ale jeśli kobieta nie jest zdecydowana [a tak zazwyczaj jest] i facet mówi "Za nic nie pozwolę Ci usunąć naszego dziecka" to ta kobieta może się bardziej przekonać żeby jednak nie usuwac prawda? A jak facet powie "Rób co chcesz, Twoje dziecko" to na pewno jej nie pomaga. - OS - 01-18-2008 07:22 PM Nawet jak powie, zeby rodziła to nie koniecznie musi to zrobic. Bo "aborcja nielegalna ale i tak da sie ja wykonac" - Kamisiacz - 01-18-2008 07:27 PM No nie musi rodzić, ale facet powinien ją wspierać a nie wszystko zostawić jej. - Nel - 01-18-2008 07:36 PM jak ją zapewni że jej nie zostawi i będzie się nią opiekować to jest baaaaardzo małe prawdopodobieñstwo że usunie ciążę. - OS - 01-18-2008 07:38 PM Dobra, tam nie wnikam. W sumie nie moj biznes. Jak bede miał (a mam nadzieje ze nie) to sie bede martwił) ![]() - Kamisiacz - 01-18-2008 07:43 PM No ale wyobraź sobie, że jesteś z dziewczyną, ona zachodzi w ciążę. Zastanawia się czy nie usnąć i co wtedy robisz? Zakładając oczywiście że dziecko jest na pewno Twoje. - Bee132 - 01-18-2008 08:23 PM no to trzeba ja pzrede wszystkim wspierać... Przecież zostawić ja sama z takim problemem i decyzją to... pranoja... Ojciec dziecka tez jest odpowiedizalny za to, że ono jest i za jego przyszłosć... Nikt go nie wyhodował pzreciez na polu kapusty. - vani - 01-20-2008 01:14 PM Kamisiacz napisał(a):No nie musi rodzić, ale facet powinien ją wspierać a nie wszystko zostawić jej.o to wlasnie chodzi. dlatego korzystaja z aborcji bo boja sie ze zostana same z dzieckiem i nei dadza rady. to ich przytlacza. a przewaznie faceta w takich momentach nie ma. a jak juz jest jakis wyjatek to kreca o tym film. - tonej - 01-20-2008 03:19 PM a niw wiecie ze facet to swinia :> - Nel - 01-20-2008 04:06 PM no właśnie wiemy :roll: ale są wyjątki ![]() - OS - 01-20-2008 04:59 PM Kamisiacz napisał(a):No ale wyobraź sobie, że jesteś z dziewczyną, ona zachodzi w ciążę. Zastanawia się czy nie usnąć i co wtedy robisz?Nie zadawaj mi takich głupich pytañ... - tonej - 01-20-2008 05:23 PM no weiem ze sa wystarczy popatrzec na Hipolita XD - vani - 01-20-2008 06:29 PM no pytanie może wydawać się głupie ale taka jest prawda. Facet zapewne by stchórzył i tyle by teog było. - tonej - 01-20-2008 07:27 PM nie wszyscy ![]() - vani - 01-20-2008 07:30 PM no wyjatki są. pisałam ze zdarzają się. przewaznie pozniej robia z tego film ;] - tonej - 01-20-2008 07:33 PM hmmm dobry pomysl ![]() - vani - 01-20-2008 07:41 PM zawsze tak jest. - tonej - 01-20-2008 08:59 PM no nie zawsze ![]() - Nel - 01-20-2008 09:01 PM Cytat:Nie zadawaj mi takich głupich pytañ...wiadomo, że nie dotyczy to wszystkich, ale zdecydowana większość w tym wieku tak robi niestety nawet jeśli w teraz odpowiedź wydaje Ci się oczywista to nie możesz być pewien, że zachowasz się tak, a nie inaczej ![]() - tonej - 01-20-2008 09:04 PM a skd wiesz ze nie moze byc pewny "? - Nel - 01-20-2008 09:14 PM bo ta sytuacja jest bardzo stresująca, ja też nie mogłabym być pewna swojego zachowania, chociaż w tej chwili jestem święcie przekonana, że w życiu bym się dziecka nie pozbyła - tonej - 01-21-2008 12:53 AM ja tez nigdy ale dziwnie by bylo jak by to nastalo teraz ![]() - OS - 01-21-2008 08:07 AM Jeju powiem tak:trzeba myslec co sie robi i nie wiem czemu gadamy o takich glupotach. Trzeba uzywac srodki antykoncepcyjne.Przeciez po to ktos to zrobił! A jak sie nie ma to nie kochac sie z panna albo zastasowac inny rodzaj seksu (oral, anal). A jak ktos sie z tym nie zgadza to jest: dziewica, fanem koscioła lub mysli ze prezerwatyw badz tabletek jeszcze nie ma . Cos z tych rzeczy... - vani - 01-21-2008 01:14 PM czesto młodzi pod wpływem emocji zapominaja o srodkach antykoncepcyjnych xD (nie no teraz to pisze juz glupoty) - nessa - 01-21-2008 01:45 PM vani napisał(a):czesto młodzi pod wpływem emocji zapominaja o srodkach antykoncepcyjnych xDjakie głupoty, w koñcu taka prawda - OS - 01-21-2008 02:53 PM Nie szukaj winy, wytez wyobraznie cokolwiek czynisz czyn to rozwaznie!!!! - vani - 01-21-2008 03:23 PM ale nam sie porobilo w tym temacie xD - Nel - 01-21-2008 04:31 PM dobra, zmieñmy temat ![]() - mya - 01-22-2008 02:09 AM Cytat: i nie wiem czemu gadamy o takich glupotach. co konkretnie masz na mysli mowiac glupoty? Cytat:czesto młodzi pod wpływem emocji zapominaja o srodkach antykoncepcyjnych taka prawda. u mnie w liceum juz 3 dziewczyny sa w ciazy w tym roku, jedna z nich na przyklad uzyla ze swoim chlopakiem zabezpieczenia na koniec stosunku... brak odpowiedzialnosci totalnie. a co myslicie o seksie przed slubiem? - ...:::Damiano:::... - 01-22-2008 02:21 AM mya napisał(a):a co myslicie o seksie przed slubiem? W sumie normalna rzecz ![]() ![]() ![]() - Kamisiacz - 01-22-2008 03:32 PM Ja nie mam nic przeciwko, jak kto woli ![]() - Ireth - 01-22-2008 03:46 PM a może pogadamy o wstrzemieźliwości do ślubu? bo to jest chyba zjawisko zanikające. noce poślubne całkowicie zmieniły znaczenie ![]() - Bee132 - 01-22-2008 05:32 PM Cytat:a co myslicie o seksie przed slubiem?hmmm... nic nie myślę... Uważam, że seks przed ślubem jest decyzją indywidualną... Jeśli tej drugiej osobie zależało na tym, aby zaczekać, to zrobiłabym to... Cytat:a może pogadamy o wstrzemieźliwości do ślubu?właśnie rozmawiamy ![]() Cytat:bo to jest chyba zjawisko zanikające.o to na pewno... Cytat:noce poślubne całkowicie zmieniły znaczenie Winktaa.. teraz sie liczy tylko Las Vegas... - OS - 01-22-2008 05:40 PM Mowię ze nie chciana ciaza jest kompletna głupota. Nie mowcie ze mlodzi zapominaja o "gumce"-bo to jest wlasnie ta glupota. Seks przedmałzenski- co w nim złego? Slub a'la Vegas-- No napewno cos superowego ![]() - vani - 01-23-2008 09:31 AM co o tym myśle ?! tak szczerze to dla mnie nic strasznego. ale to tak jak to Bee powiedziała decyzja indywidualna xD - Kamisiacz - 01-23-2008 03:29 PM Moim zdaniem nie ważne czy przed ślubem, czy po, tylko czy jest się na to gotowym. ![]() - Ireth - 01-23-2008 06:32 PM A tam, przecież jaki teraz mamy średni wiek rozpoczęcia życia seksualnego? 17, 18 lat? zaraz polecę się mamy spytać. ona się zna ![]() - OS - 01-23-2008 07:57 PM A jak bede na studiach stanie powazny dylemat do rozwiazania : czy kupic piwo czy prezerwatywy? Piwo i inny rodzaj seksu ![]() - Nel - 01-23-2008 08:00 PM średni wiek to tak koło 14 chyba wychodzi :roll: - Bee132 - 01-23-2008 08:57 PM Cytat:średni wiek to tak koło 14 chyba wychodzi Rolling Eyesmasakra... teraz to 12-latkowie czasami są juz po... Okropne, że takie jeszcze niedojrzałe dzieciaki zaczynają współżyć, a potem tragedia... - Kamisiacz - 01-23-2008 09:05 PM Ja to podziwiam moją koleżankę, straciła dziewictwo kiedy była kompletnie zalana :? Na pytanie jak było odpowiada, że fajnie ale nie pamięta... Nie ma to jak miłe wspomnienie. - Bee132 - 01-23-2008 09:18 PM Cytat:Na pytanie jak było odpowiada, że fajnie ale nie pamięta...o lol... nie no zarąbiście... Cytat:zalananie chciałabym miec takiego wspomnienia... chociaż wie z kim? - Kamisiacz - 01-23-2008 09:20 PM No to wie, ale podejrzewam że od innych się dowiedziała. I dzięki takim osobą obniża się średnia krajowa ![]() - vani - 01-23-2008 10:30 PM Bee132 napisał(a):teraz to 12-latkowie czasami są juz po... co powiecie na dziewczyne ktora chodzila ze mna do klasy w podstawowce i jak wchodzilismy do gimnazjum byly podejrzenia ze jest w ciazy ? ;> - Bee132 - 01-23-2008 10:34 PM Cytat:jak wchodzilismy do gimnazjum byly podejrzenia ze jest w ciazy ? ;>oj.. lekka przesada... Patologia po prostu... - vani - 01-23-2008 10:38 PM oj lekka. ale dziewcznya ma juz tak zwalona opinie ze jej by to chyba nie zrobilo za duzego problemu. zdradzic wam wiek jej mena ?! no bylego ^^ - Bee132 - 01-23-2008 10:57 PM Cytat:zdradzic wam wiek jej mena ?!wal ![]() 20 lat? - vani - 01-23-2008 11:03 PM ba! prawie ;P obecnie 24 ;] - Nel - 01-23-2008 11:03 PM moja 16 letnia koleżanka miała mena ponad 30-letniego :roll: - vani - 01-23-2008 11:11 PM lool :| ale zeby odrazu wpadka.. shock. - Nel - 01-24-2008 12:05 AM nie było wpadki ![]() - OS - 01-24-2008 08:29 AM no to e7ka, dla kasy ![]() a co do gimnazjalistki-- pedofil je...y! A to jak straciła dziewictwo to jej sprawa, przynajmniej nie jest w ciazy wiec ten ca ja kochał pomyslał ![]() - Nel - 01-24-2008 11:24 AM ona go chyba naprawdę kochała :roll: dla mnie różnica wieku nie byłaby taką straszna przeszkodą, gdyby on chociaż fajny był, a to był taki przygłup i na dodatek nie przystojny a IQ chyba miał minus 100 - OS - 01-24-2008 01:43 PM moze miał gruby portfel? - Nel - 01-24-2008 01:46 PM chyba po prostu imponował jej jego wiek ![]() albo możliwe, że jako jedyny zwrócił na nią uwagę ![]() - OS - 01-24-2008 01:57 PM a co ? nikt jej nie lubi > ? - Nel - 01-24-2008 01:59 PM nie wiem ![]() ![]() sierota taka z niej, a uważa, że jest niewiadomo kim :roll: - OS - 01-24-2008 02:00 PM hehe, pewnie mysli ze jest e7ka i ma OS'a a tu wał ![]() - Nel - 01-24-2008 02:04 PM haha ![]() ale już zerwali ![]() chyba jej się nie podobało, że palił, chlał i się jak były więzieñ zachowywał ![]() poza tym jak byli razem ona nie miała nic do gadania, bo co on powiedział to święte :lol: - Bee132 - 01-24-2008 05:11 PM Cytat:moja 16 letnia koleżanka miała mena ponad 30-letniego Rolling Eyesżal... Cytat:poza tym jak byli razem ona nie miała nic do gadania, bo co on powiedział to święte Laughingczyli facet, który myśli, że ma władzę... jeszcze gorszy... - OS - 01-24-2008 06:49 PM a ja nie pale, nie chlam, tylko kulturalnie pije ![]() - mya - 01-24-2008 07:37 PM co do róznych dziwnych przypadkow to moj trener opowiadal mi raz ze zna taki przypadek ze 14latka miala dziecko z ... 12 latkiem. Rzadkie moze sa takie przypadki jak ten nie wiem ale jednak to straszne jest. - Nel - 01-24-2008 10:11 PM Cytat:Pasuje kochanie?jakby nie pasowało to bym nie była Twoja narzeczoną ![]() Cytat:14latka miala dziecko z ... 12 latkiemomg :co jest: no ale w sumie u mnie są przynajmniej dwie pary wśród znajomych, co chłopak jest dwa lata młodszy ![]() no ale dzieci nie mają :roll: - Bee132 - 01-24-2008 10:21 PM Cytat:14latka miala dziecko z ... 12 latkiempatologia... w tym wieku... - Nel - 01-24-2008 10:54 PM jeszcze 14 lat u dziewczyny to w sumie taka srednia jest mniej więcej teraz ![]() no ale chłopak 12 lat :roll: - Kamisiacz - 01-24-2008 10:57 PM ojaa chłopak 12 lat, to jest która klasa? 5SP czy coś koło tego. Pewnie chciał się juz przed kumplami pochwalic kto to on nie jest :roll: Co co jemu tam zależy... - Nel - 01-24-2008 11:03 PM no 5 podstawówki Boże jakie dziecko małe, dopiero teraz jak klasowo porównałam to sobie uswiadomiłam.... - Kamisiacz - 01-24-2008 11:11 PM Cytat:dopiero teraz jak klasowo porównałam to sobie uswiadomiłam....No ja właśnie musiałam skojarzyć która to klasa, pomyślałam sobie o tym jak ja byłam i ogólnie jakim się jest dzieckiem w 5kl i brak słow. - Nel - 01-24-2008 11:27 PM przecież ja wtedy chodziłam spać o 10!! i na trzepaku fikałam - OS - 01-25-2008 08:38 AM hehe dobre :] sobie zwyłem z tych dzieci ![]() Bo SP to powazna sprawa, tak mi mowi moj cioteczny brat. - vani - 01-26-2008 07:52 PM e7ka napisał(a):nie było wpadkiw tym momencie chodzilo mi o moja znajoma ![]() ![]() - Nel - 01-26-2008 08:57 PM chyba, że tak ![]() ja mam jedną znajomą, której mama jest od niej o 16 lat starsza, a babcia o 16 starsza od jej mamy ![]() tylko czekałam kiedy jej się w tym roku coś urodzi, no ale nie wyszło :lol: - Kamisiacz - 01-26-2008 09:14 PM z jeden strony fajnie bo ma mame w wieku 32 lat ![]() - Nel - 01-26-2008 09:19 PM i babcię w wieku 48 :roll: - OS - 01-27-2008 12:25 AM w sumie z matka moze na dyskoteke chodzic ![]() - Nel - 01-27-2008 12:37 AM z babcią też jakby się uprzeć xD i jakby babcię przebojową miała :lol: - Kamisiacz - 01-27-2008 12:43 AM Tylko chyba trochę zeszliśmy z tematu, chodzenie z rodzicami i dziadkami na dyskoteki to nie jest jakiś temat tabu. - OS - 01-27-2008 01:53 PM a Ty bys poszła z babcia? - Bee132 - 01-27-2008 08:06 PM Cytat:z jeden strony fajnie bo ma mame w wieku 32 lat Razz Cytat:i babcię w wieku 48 Rolling Eyesciekawa kombinacja... jakby jej sie urodziło... tak ekstrawagancko ![]() Cytat:a Ty bys poszła z babcia?no moze nie z babcią, ale moja prababcia jest wystrzałowa.. Ma 92 lata a tryska humorem i energią jak niejeden nastolatek ![]() (patrzcie ja ![]() - Nel - 01-27-2008 08:12 PM i tak się tworzą wieeeeeelopokoleniowe rodziny ![]() - foragain - 01-28-2008 06:50 PM nie offtopowac mi tu :!: babcie i dziadki nie są żadnym tematem tabu :roll: - Bee132 - 01-29-2008 03:02 PM Cytat:babcie i dziadki nie są żadnym tematem tabu Rolling Eyesjak nie? a np. rozmowy o tym jak zachowywali się i jak zachowują to co? hmm? no właśnie ![]() a co myślicie o matkach narkomankach i biorących ciężarnych? - Nel - 01-29-2008 09:52 PM brak mózgu, zero odpowiedzialności. tak w skrócie ![]() - vani - 01-30-2008 02:37 AM e7ka chyba już doszczętnie wypowiedziała się na ten temat xD podpisuje sie pod tym ![]() - OS - 01-30-2008 11:47 AM odpowiem jednym słowem-żal ![]() - vani - 01-30-2008 01:41 PM a tak na serio to niezlymi egoistkami musza byc te matki ;] albo sa juz tak uzaleznione.... - Bee132 - 01-30-2008 01:50 PM to jest moim zdaniem straszne... okropne. żal. albo prostytucja.. to jest straszne, co ze sobą robią te dziewczyny. - OS - 01-30-2008 01:52 PM Bee to co innego... - vani - 01-30-2008 01:54 PM Bee132 napisał(a):albo prostytucja.. to jest straszne, co ze sobą robią te dziewczyny.u mnie pamietam kiedys byla taka sytuacja ze gosciowa (juz o niej mowilam ;P to ta co niby w ciazy byla) na lekcji na ktorej mowilismy kim chcielibysmy zostac itp. itd. powiedziałą że w przyszłości chciałaby zostać tirówą. oczywiscie wszyscy w smiech pani też po chwili pani nas uspokaja i mowi: Ale Ani chodziło na pewno o kierowce tira a nie TIRÓWE - OS - 01-30-2008 06:19 PM kazdy ma jakies marzenia... - Nel - 01-30-2008 06:23 PM Cytat:albo prostytucja.. to jest straszne, co ze sobą robią te dziewczyny.no, ale to też nie jest takie proste jak sie wydaje, żeby to osądzić - Bee132 - 01-30-2008 09:37 PM Cytat:no, ale to też nie jest takie proste jak sie wydaje, żeby to osądzićniektóre robią to, bo muszą... W tym wypadku to rozumiem, ale co to za Pañstwo, które nie może zapewnić godnego sposobu zarobkowania? - Nel - 01-30-2008 09:52 PM no i tu należy szukać problemu raczej a nie w samych dziewczynach, bo czy 90% z nich robiłaby to gdyby nie musiała? nie sądzę - justin - 01-30-2008 10:05 PM Ale co znaczy "nie musiała" ? - Nel - 01-30-2008 10:11 PM gdyby warunki życia jej nie zmuszały, bo wiadomo, że często bywa tak, że z własnej winy ich życie przebiega tak a nie inaczej (bezmyslność w młodym wieku itp) ale bardzo często bywa że jest to po prostu siła wyższa i nic innego na to poradzić nie mogą, wolą zarabiać w ten sposób niż chodzić żebrać po ulicy - justin - 01-30-2008 10:23 PM Aaa no ok. ![]() - vani - 01-30-2008 10:36 PM a może to lubią i dlatego to robią ;P ![]() kto wie... ktoś sie na pewno taki znajdzie ;] - Nel - 01-30-2008 10:53 PM to jest to 10% ![]() bo pisałam o 90% ![]() - vani - 01-30-2008 11:23 PM no mozna uznac ze 10% ;P ![]() ale z drugiej strony nie wiem jak bardzo musi byc zdesperowana osoba majaca dzieci aby takim czyms sie zajmowac. z jednej strony moze sie usprawiedliwiac ze musi dziecko utrzymac ble ble ble. ale jaka odpowiedzialna matka narazalaby na cos takiego swoje dziecko. chodzi mi o pozniejsze tego konsekwencje. - Bee132 - 01-31-2008 09:24 AM Cytat:ale jaka odpowiedzialna matka narazalaby na cos takiego swoje dziecko.no, ale obiektywnie patrząc, to chyba wolałaby narazić w jakiś tam sposób siebie na np. chorobę weneryczną, docinki itp. zamiast nie zapewnic dziecku godnego życia. - vani - 01-31-2008 05:55 PM kazde rozwiazanie tej sytuacji jest dla mnie chore. - OS - 01-31-2008 06:40 PM oj tam, co wy sie czepiacie jeszcze mozna zarobic na takich paniach ![]() - Nel - 01-31-2008 06:56 PM taa.. idealne podejście do tematu OS ![]() - Bee132 - 01-31-2008 08:30 PM Cytat:oj tam, co wy sie czepiacie jeszcze mozna zarobic na takich paniachtaa... spójrz na to z innej strony. Wyślemy w celach zarobkowych e7ke i co wtedy? no własnie... Albo jeszcze lepiej ![]() ![]() Pasi? - OS - 02-01-2008 11:24 AM Słuchaj ja e7ki nigdy bym nie wysłał! I mi to bez takich!! Ja tam swoje sposoby mam na biznes jeszcze zobaczycie. - Nel - 02-01-2008 06:16 PM Cytat:Wyślemy w celach zarobkowych e7keekhmm... e7ka nie jest przedmiotem, i będzie zarabiać w inny pożyteczny sposób siedząc we własnym stworzonym z grupą znajomych laboratorium, więc bez takich mi tu. gdyby nie beznadziejność przykładu przyznałabym Ci rację ![]() - OS - 02-01-2008 06:41 PM OS ma zawsze racje, w tej sprawie tez ![]() - justin - 02-01-2008 07:00 PM Cytat:Słuchaj ja e7ki nigdy bym nie wysłał! I mi to bez takich!! Ja tam swoje sposoby mam na biznes jeszcze zobaczycie.Nie widzę związku z tematem. Musicie się opanować. - Bee132 - 02-01-2008 07:07 PM Cytat:gdyby nie beznadziejność przykładu przyznałabym Ci rację Razzprzepraszam, ale to była typowa odpowiedź do OSa. Musiałam dac jakiś argument, żeby wziął to sobie do serca. Jutro jadę do Poznania, a na tej trasie stoi tyle takich dziewczyn, że aż żal... - Nel - 02-01-2008 07:14 PM Ja jak do Lublina jadę to zawsze mijam kilkadziesiąt takich po drodze... zima, a te w miniówach, pantofelkach... - OS - 02-02-2008 11:26 AM justin to była odp do Bee bo nie zostawiłbym tego tak. Najwiecej stoi w okolicach Wawy ![]() ![]() - Nel - 02-02-2008 11:54 PM Cytat:Najwiecej stoi w okolicach Wawy no i dlatego tak często je widuję ![]() zimą wcale nie jest tak mało, ja tam nie widzę różnicy, nawet ubierają się podobnie, najwyżej jakaś leciutka kurteczka i tyle ![]() - vani - 02-03-2008 12:16 AM ooł... jacy obeznani xD - Nel - 02-03-2008 12:27 AM mam szyby w samochodzie to widzę - Kamisiacz - 02-03-2008 12:29 AM Cytat:mam szyby w samochodzie to widzęJa grzecznie spuszczam głowę i nie patrzę ![]() - vani - 02-03-2008 01:05 AM e7ka napisał(a):mam szyby w samochodzie to widzęja rowniez czasem patrze ale nie tak dociekliwie xD nie no to był joke ![]() - OS - 02-03-2008 12:02 PM najlepiej jak ja jade jak byłem mniejszy z tata i bacia a tam full prostytutek a babcia mowi: o ile pan chce podjechac. tak to jest jak sie nie ma samochodu ![]() ![]() ![]() - vani - 02-03-2008 01:54 PM OS napisał(a):zamieniłem z nia pare słow gdyz powiedziałem: zdarzył sie chyba wypadek przy pracyrozmowa z prostytutką ?! czemu nie xD - Nel - 02-03-2008 03:58 PM no co, trzeba być uprzejmym ![]() taka miła rozmowa czasem może poprawić bardzo humor ![]() - OS - 02-03-2008 06:46 PM ![]() ![]() - Bee132 - 02-03-2008 09:30 PM Cytat:ale e7ka ja z niej zwyłemjakie to smieszne... po prostu smiech na sali... Każdemu się może zdarzyć wpadka. Zwłaszcza tak zarobkującym Paniom. - OS - 02-04-2008 08:38 AM "jej dupa, jej problem" doslownie i w przenosni ![]() Tak to jest Bee, pewnie dal ktos pare zl wiecej zeby bez prezerwatywy to teraz ma dzieciaczka. - Bee132 - 02-04-2008 10:49 AM Cytat:Tak to jest Beelife is brutal... Cytat:zeby bez prezerwatywy to teraz ma dzieciaczka.no jak sie nie myśli o konsekwencjach to tak jest, ale gdyby nie była dziwką, to też bys tak powiedział? a może to dziecko jej i jej chłopaka? Może nie stac ich na utrzymanie siebie i swojego potomstwa w normalny sposób i ona musi zarabiac akurat w taki sposób? - OS - 02-04-2008 04:06 PM wez Bee zejdz na ziemie. juz wyzej napisałem. a zreszta co to Cie az tak obchodzi co z nia sie stanie? nie masz innych problemow ani o nikogo innego sie martwic tylko o prostytutke...? - Kamisiacz - 02-04-2008 04:16 PM mówisz o prostytutkach jakby to nie wiadomo kto był :roll: To że tak zarabia na życie nie oznacza, że już trzeba ją tępić. - Nel - 02-04-2008 04:55 PM nie? dziwne, bo mi się wydawało że to nie jest legalne, a poza tym sama sobie winna, więc co ją żałować... wierz mi nikt kto nie jest upośledzony nie jest na tyle mało inteligentny, żeby się w szkole nie nauczyć i pracy jako takiej nie dostać... ja już bym wolała sprzątaczką być, no ale przy tym zmęczyć się można i paznokietka złamać... :roll: - OS - 02-04-2008 05:15 PM Nie powiedziałem ze je trzeba tepic bo sporo kase mozna na nich natrzepac to raz. Dwa nie moja wina ze se wybrała taki zawod. A e7ka Ty sie nie martw o pieniazki :* - Bee132 - 02-04-2008 05:51 PM Cytat:wez Bee zejdz na ziemiecały czas na niej jestem. to jest życie... Cytat:a zreszta co to Cie az tak obchodzi co z nia sie stanie?Czy Ty nie zauważasz, że to też są ludzie? Cytat:nie masz innych problemow ani o nikogo innego sie martwic tylko o prostytutke...?Tak właściwie, to zauważ, że sam nie wiesz, jak potoczy się Twoje życie. Nikt nie ma pewnośc, czy nie skoñczy tak jak one, albo i gorzej. Takim osobom tzreba współczuć, a nie zachowywać się jak nabzdyczony i rozpieszczony bachor, który nie wie nic, o świecie... Dodane po 4 minutach: Cytat:a poza tym sama sobie winna, więc co ją żałować...medal ma 2 strony. nie wszystkie chca to robić, ale zmusza je sytuacja... Zresztą.... Sama nigdy nie byłam prostytutka i być nią nie chcę, wiec nie weim jak to do koñca jest... większosc to jednak nie wszystkie. Cytat:wierz mi nikt kto nie jest upośledzony nie jest na tyle mało inteligentny, żeby się w szkole nie nauczyć i pracy jako takiej nie dostać...a ludzie z wykształceniem, którzy nie moga znaleźc pracy? a kobiety spzredaane za granica? a oferty zarobku w innych krajach jako opiekunka, z tym, że na miejscu okazuje się, że będą obsługiwały klientów domów publicznych? - Nel - 02-04-2008 06:34 PM Cytat:Czy Ty nie zauważasz, że to też są ludzie?tak to są ludzie, sami odpowiedzialni za siebie i swoje życiowe wybory... Cytat:Nikt nie ma pewnośc, czy nie skoñczy tak jak one, albo i gorzej.ja akurat pewność mam... nawet bez wykształcenia możesz w sklepie za ladą siedzieć... wystarczy chcieć i wziąć się za siebie, a nie się użalać nad sobą i być prostytutką uważając że nic innego się nie potrafi... Cytat:ale zmusza je sytuacja...jaka np.? żadna sytuacja nie jest bez wyjścia... - OS - 02-04-2008 08:03 PM Bee132 napisał(a):Zresztą.... Sama nigdy nie byłam prostytutka i być nią nie chcę, wiec nie weim jak to do koñca jest...:lol: :lol: hehehe rozbawiłąs mnie Bee ![]() ![]() - Nel - 02-04-2008 08:58 PM Cytat:ALE ON SAM WYBRA£ TAKI LOS jak te panie, wiec nie wiem. Takie rzeczy mnie nie wzruszaja mam do tego takie samo podejście... tylko mi nie mówcie że jestem nieczuła na krzywdę innych, bo nad głodującymi dziećmi, ludźmi, którzy przegrali walkę z żywiołem (np.tsunami) się rozczulam. Po prostu oni nie mieli wyboru, a menele i prostytutki mieli - Kamisiacz - 02-04-2008 09:08 PM Cytat:Po prostu oni nie mieli wyboru, a menele i prostytutki mieliNo okej mieli wybór, żle wybrali, ale to pomimo wszystko są ludzie tacy sami jak my, więc nie widze powodów dla których mamy ich wyzywać od dziwek itp. - Nel - 02-04-2008 09:11 PM a kto mówi od razu o wyzywaniu?? ja mówię że sie nad nimi nie rozczulam, nie współczuję im, a Wy to od razu przerabiacie na to, że ich wyzywam :shock: :co jest: - Kamisiacz - 02-04-2008 09:21 PM Cytat:ja mówię że sie nad nimi nie rozczulam, nie współczuję im, a Wy to od razu przerabiacie na to, że ich wyzywamNie mówię o Tobie ![]() - Nel - 02-04-2008 09:24 PM aha.. tak to zabrzmiało, bo wcześniej mówiłam o moim podejściu - Bee132 - 02-04-2008 11:58 PM No, bo np. gdyby jakas Twoja koleżanka była prostytutką, to co byś powiedział? Może bys zmienił o nich zdanie... Dla niektórych zarabianie w taki sposób jest lepsze od żebrania ![]() - OS - 02-05-2008 08:17 AM Bym czesc powiedział... a co mam innego powiedziec? - Nel - 02-05-2008 05:29 PM Cytat:Dla niektórych zarabianie w taki sposób jest lepsze od żebraniano to ich sprawa w takim razie.. czemu mam im współczuć? chyba tylko z powodu umiejętności do podejmowania takich decyzji... - Bee132 - 02-05-2008 06:52 PM Cytat:tylko z powodu umiejętności do podejmowania takich decyzji...nie wszyscy myślą racjonalnie i nie wszyscy są tak mało ambitni, żeby żebrać.. Zresztą, sama nie wiem. Nie znam osobiście zadnej prostytutki, ale sądzę, że trochę godności jeszcze mają... - Nel - 02-06-2008 06:05 PM Cytat:i nie wszyscy są tak mało ambitni, żeby żebrać..jak dla mnie sprzedawanie własnego ciała jest mniej ambitne... i jak dla mnie takie osoby mają właśnie mniej godności - Bee132 - 02-06-2008 10:50 PM Cytat:jak dla mnie sprzedawanie własnego ciała jest mniej ambitne...no dobra, ale niektórzy widzą to inaczej. ja bym wolała iśc zebrac niż uprawiac taki "zawód", ale no cóż... Niektórych to kręci, niektórzy znaleźli sie w nieodpowiednim czasie w nieodpowiednim miejscu i tyle. - Kamisiacz - 02-06-2008 11:00 PM No poza tym niektóre pewnie to lubią... co się mają męczyć w jakiejś biedronce i ciężary dźwigać. tutaj już ich nie bronie, tylko tak o, po prostu mowie ![]() - Nel - 02-07-2008 11:21 AM no właśnie,więc czemu niby miałabym im współczuć? - Bee132 - 02-07-2008 12:00 PM Cytat:więc czemu niby miałabym im współczuć?tym, które są do tego zmuszone. ile było przypadków porwañ i sprzedaży kobiet do domów towarzyskich za granicą... - Nel - 02-07-2008 06:00 PM no ale teraz nie o takich mówimy... - Bee132 - 02-07-2008 08:48 PM Cytat:no ale teraz nie o takich mówimy...ja mówię o wszystkich... tak czy tak każde z nas ma swoje zdanie i dyskusje na ten temat moglibyśmy prowadzić w nieskoñczoność... Trzeba to uciąć i zadać nowe pytanie: Co myślicie o sponsoringu? - mya - 02-08-2008 06:37 PM Cytat:Co myślicie o sponsoringu? jakoś nigdy sie szczrze mowiąc nie zastanwiałam za bardzo... kazdy sądzi co uważa ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Bez tabu - tonej - 05-11-2009 11:28 PM to forum to jest bez tabu wiec po co taki wątek ![]() sponsoring za doładowania konta ![]() RE: Bez tabu - Orionek - 05-15-2009 09:29 PM każdy ma inne wartosci ! dla każdego coś dobrego.. |