A Day To Remember
|
12-01-2009, 08:58 PM
|
|||
|
|||
A Day To Remember
Startujemy z tym shitem
![]() Zespół pochodzi z Ocala na Florydzie, założony został w 2003 roku. Jeśli chodzi o gatunek który reprezentuje to chyba najbliżej mu do etykietki post-hardcore. Generalnie jest tak że krzyczane wokale przeplatane są refrenami w stylu pop-punk (coś jak blink-182 tylko fajniejsze ![]() ![]() ![]() Teraz trochę suchych faktów: Członkowie * Jeremy McKinnon - wokale (2003–) * Kevin Skaff - gitara prowadząca, dodatkowe wokale (2009–) * Neil Westfall - gitara rytmiczna, dodatkowe wokale (2003–) * Joshua Woodard - bas, dodatkowe wokale (2003–) * Alex Shelnutt - gary (2007–) Byli członkowie * Tom Denney - gitara prowadząca, dodatkowe wokale (2003–2009) * Bobby Scruggs - gary (2003–2006) * Brandon Roberts - gary (2006) Uprzedzając pytanie: tyle jest tu wokali bo często, jak to w hardcore punku, występują tu 'chórki'. Dyskografia: 2005 And Their Name Was Treason * Released: May 10, 2005 * Label: Indianola Records 2007 For Those Who Have Heart * Released: January 23, 2007 * Label: Victory Records 2009 Homesick * Released: February 2, 2009 * Label: Victory Records Na zachętę kilka piosenek z YT, jak się spodoba to wrzucę dyskografię :] http://www.youtube.com/watch?v=GONzQlePpBg http://www.youtube.com/watch?v=vpdYZq9s9XE http://www.youtube.com/watch?v=_mbIJ6Y3M6c (ostrzejsza, jak ktoś nie wie co to breakdown to ma zaraz na początku po krzyku "Wake Up!":P) Spodziewam się, że kilka osób będzie chciało obadać sprawę skoro mnie o to prosiło ![]() Ever since I was 12 years old I had to defend my love for heavy metal against those who say it's a less valid form of music. My answer now is that you either feel it or you don't. If metal doesn't give that overwhelming surge of power that make the hair stand up at the back of your neck, you might never get it, and you know what? That's okay, because judging by the 40,000 metalheads around me we're doing just fine without you. Sam Dunn |
|||
12-01-2009, 11:07 PM
|
|||
|
|||
RE: A Day To Remember
Wokalista ma nieciekawy głos,taki pospolity i troszeczkę bawi mnie zestawienie pierwszej piosenki z tą ostatnią (Wake up!!!!) gdzie jedzie koleś growlem(o ile to On)
![]() Dwoma słowami : nic ciekawego |
|||
12-02-2009, 12:11 PM
|
|||
|
|||
Tak, ten koleś i growluje i śpiewa. A zestawiłem takie piosenki ze sobą żeby wiadomo było czego się spodziewać, taki bardzo ograniczony przekrój. Tak w ogóle to nie należy oceniać zespołu po kilku piosenkach
![]() Ever since I was 12 years old I had to defend my love for heavy metal against those who say it's a less valid form of music. My answer now is that you either feel it or you don't. If metal doesn't give that overwhelming surge of power that make the hair stand up at the back of your neck, you might never get it, and you know what? That's okay, because judging by the 40,000 metalheads around me we're doing just fine without you. Sam Dunn |
|||
12-02-2009, 01:59 PM
|
|||
|
|||
Ja oceniam po jednej
![]() ![]() A wokalista A Day To Remember normalnie śpiewając nie brzmi jakoś wyjątkowo,a growling jest w gruncie rzeczy podobny i growl ma dla mnie dwa typy: -krzyk(zazwyczaj cieniutkim głosem) -zwykły growl(np Vader,Behemoth,Arch Enemy itd) i ten kojarzy mi się z tym zwykłym,więc nic specjalnego ![]() |
|||
12-02-2009, 03:25 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2009 03:32 PM przez Grom23.)
|
|||
|
|||
Twoja strata, chcesz to oceniaj po jednej
![]() Poza tym nie z godzę się z twoją opinią co do wokalu. Mógłbyś podać jakieś przykłady ciekawych głosów? ![]() A jeśli chodzi o growl, to słuchając metalu od lat nie spotkałem się z sytuacją że czyjś growl brzmiał podobnie do innego (technika niby ta sama, ale barwa głosu i wykonanie robi różnicę). Aha i growl a krzyk to dwie różne sprawy, ale tu można by się kłócić ![]() Ever since I was 12 years old I had to defend my love for heavy metal against those who say it's a less valid form of music. My answer now is that you either feel it or you don't. If metal doesn't give that overwhelming surge of power that make the hair stand up at the back of your neck, you might never get it, and you know what? That's okay, because judging by the 40,000 metalheads around me we're doing just fine without you. Sam Dunn |
|||
12-02-2009, 07:54 PM
|
|||
|
|||
Ciekawy wokal
![]() ![]() A co do growlu to jest podobny i temu nie da się zaprzeczyć,dlatego jeśli słucham metalu to tylko death i tylko zespołów w których jest genialna muzyka bo nie zwracam uwagi na growl ![]() |
|||
12-05-2009, 08:40 PM
|
|||
|
|||
Czyli to jednak nie plotki !
![]() Naprawdę trochę Gromowego świata już mamy trochę. Zajęło mi trzy dni dotarcie tutaj, ale cóż zrobić. Jestem tylko zwykłą panną. ![]() Dobra, pójdę skosztuję tych 'Dayów'. ![]() Cytat:coś jak blink-182AAA Blinki od zawsze, na zawsze, będą mi kojarzyć się z jedną z moich foczek (czyt. koleżanek). Obecnie utrzymuje, że już z nich wyrosła. A mnie jak wtedy do nich nie przekonała, mimo wielu prób, (że też jej się chciało ![]() ![]() Dobra, ale o tych Twoich mowa. Z każdą kolejną piosenką wierzyłam, że może następna, a może właśnie ta, ale... Ni ziębi, ni grzeje. Mogę posłuchać, mogę nie posłuchać. Mogę włączyć, mogę i wyłączyć. Taka zmysłowa obojętność we mnie. Nie widzę tu żadnej niepowtarzalności, nieszablonowości. Nie sprawią, że będę musiała się natrudzić, by znaleźć podobny zespół. A bez tego, nie ma uczucia. ![]() A te mocniejsze, to jedyne w czym są mocniejsze, to fakt, że są głośniejsze i robią więcej hałasu. ![]() Chociaż ta trzecia, coś zaiskrzyło. I nie mówię tego wyłącznie, by dobrym akcentem zakończyć. ![]() Cytat:Molko z PlaceboPolać mu ! ![]() ![]() chrisiątko, szau. |
|||
12-06-2009, 03:55 PM
|
|||
|
|||
Takich jak ta trzecia jest więcej
![]() ![]() ![]() Ever since I was 12 years old I had to defend my love for heavy metal against those who say it's a less valid form of music. My answer now is that you either feel it or you don't. If metal doesn't give that overwhelming surge of power that make the hair stand up at the back of your neck, you might never get it, and you know what? That's okay, because judging by the 40,000 metalheads around me we're doing just fine without you. Sam Dunn |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|