![]() |
A Day To Remember - Wersja do druku +- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com) +-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: A-D (/forumdisplay.php?fid=30) +---- Wątek: A Day To Remember (/showthread.php?tid=687) |
A Day To Remember - Grom23 - 12-01-2009 08:58 PM Startujemy z tym shitem ![]() Zespół pochodzi z Ocala na Florydzie, założony został w 2003 roku. Jeśli chodzi o gatunek który reprezentuje to chyba najbliżej mu do etykietki post-hardcore. Generalnie jest tak że krzyczane wokale przeplatane są refrenami w stylu pop-punk (coś jak blink-182 tylko fajniejsze ![]() ![]() ![]() Teraz trochę suchych faktów: Członkowie * Jeremy McKinnon - wokale (2003–) * Kevin Skaff - gitara prowadząca, dodatkowe wokale (2009–) * Neil Westfall - gitara rytmiczna, dodatkowe wokale (2003–) * Joshua Woodard - bas, dodatkowe wokale (2003–) * Alex Shelnutt - gary (2007–) Byli członkowie * Tom Denney - gitara prowadząca, dodatkowe wokale (2003–2009) * Bobby Scruggs - gary (2003–2006) * Brandon Roberts - gary (2006) Uprzedzając pytanie: tyle jest tu wokali bo często, jak to w hardcore punku, występują tu 'chórki'. Dyskografia: 2005 And Their Name Was Treason * Released: May 10, 2005 * Label: Indianola Records 2007 For Those Who Have Heart * Released: January 23, 2007 * Label: Victory Records 2009 Homesick * Released: February 2, 2009 * Label: Victory Records Na zachętę kilka piosenek z YT, jak się spodoba to wrzucę dyskografię :] http://www.youtube.com/watch?v=GONzQlePpBg http://www.youtube.com/watch?v=vpdYZq9s9XE http://www.youtube.com/watch?v=_mbIJ6Y3M6c (ostrzejsza, jak ktoś nie wie co to breakdown to ma zaraz na początku po krzyku "Wake Up!":P) Spodziewam się, że kilka osób będzie chciało obadać sprawę skoro mnie o to prosiło ![]() RE: A Day To Remember - radek08 - 12-01-2009 11:07 PM Wokalista ma nieciekawy głos,taki pospolity i troszeczkę bawi mnie zestawienie pierwszej piosenki z tą ostatnią (Wake up!!!!) gdzie jedzie koleś growlem(o ile to On) ![]() Dwoma słowami : nic ciekawego RE: A Day To Remember - Grom23 - 12-02-2009 12:11 PM Tak, ten koleś i growluje i śpiewa. A zestawiłem takie piosenki ze sobą żeby wiadomo było czego się spodziewać, taki bardzo ograniczony przekrój. Tak w ogóle to nie należy oceniać zespołu po kilku piosenkach ![]() RE: A Day To Remember - radek08 - 12-02-2009 01:59 PM Ja oceniam po jednej ![]() ![]() A wokalista A Day To Remember normalnie śpiewając nie brzmi jakoś wyjątkowo,a growling jest w gruncie rzeczy podobny i growl ma dla mnie dwa typy: -krzyk(zazwyczaj cieniutkim głosem) -zwykły growl(np Vader,Behemoth,Arch Enemy itd) i ten kojarzy mi się z tym zwykłym,więc nic specjalnego ![]() RE: A Day To Remember - Grom23 - 12-02-2009 03:25 PM Twoja strata, chcesz to oceniaj po jednej ![]() Poza tym nie z godzę się z twoją opinią co do wokalu. Mógłbyś podać jakieś przykłady ciekawych głosów? ![]() A jeśli chodzi o growl, to słuchając metalu od lat nie spotkałem się z sytuacją że czyjś growl brzmiał podobnie do innego (technika niby ta sama, ale barwa głosu i wykonanie robi różnicę). Aha i growl a krzyk to dwie różne sprawy, ale tu można by się kłócić ![]() RE: A Day To Remember - radek08 - 12-02-2009 07:54 PM Ciekawy wokal ![]() ![]() A co do growlu to jest podobny i temu nie da się zaprzeczyć,dlatego jeśli słucham metalu to tylko death i tylko zespołów w których jest genialna muzyka bo nie zwracam uwagi na growl ![]() RE: A Day To Remember - panna_b - 12-05-2009 08:40 PM Czyli to jednak nie plotki ! ![]() Naprawdę trochę Gromowego świata już mamy trochę. Zajęło mi trzy dni dotarcie tutaj, ale cóż zrobić. Jestem tylko zwykłą panną. ![]() Dobra, pójdę skosztuję tych 'Dayów'. ![]() Cytat:coś jak blink-182AAA Blinki od zawsze, na zawsze, będą mi kojarzyć się z jedną z moich foczek (czyt. koleżanek). Obecnie utrzymuje, że już z nich wyrosła. A mnie jak wtedy do nich nie przekonała, mimo wielu prób, (że też jej się chciało ![]() ![]() Dobra, ale o tych Twoich mowa. Z każdą kolejną piosenką wierzyłam, że może następna, a może właśnie ta, ale... Ni ziębi, ni grzeje. Mogę posłuchać, mogę nie posłuchać. Mogę włączyć, mogę i wyłączyć. Taka zmysłowa obojętność we mnie. Nie widzę tu żadnej niepowtarzalności, nieszablonowości. Nie sprawią, że będę musiała się natrudzić, by znaleźć podobny zespół. A bez tego, nie ma uczucia. ![]() A te mocniejsze, to jedyne w czym są mocniejsze, to fakt, że są głośniejsze i robią więcej hałasu. ![]() Chociaż ta trzecia, coś zaiskrzyło. I nie mówię tego wyłącznie, by dobrym akcentem zakończyć. ![]() Cytat:Molko z PlaceboPolać mu ! ![]() ![]() RE: A Day To Remember - Grom23 - 12-06-2009 03:55 PM Takich jak ta trzecia jest więcej ![]() ![]() ![]() |