RBD
|
11-27-2007, 06:49 PM
|
|||
|
|||
RBD
![]() Zespół: RBD zespół meksykañski zespół latino pop, któremu sławę przyniosła telenowela młodzieżowa Rebelde w 2004. W jego skład wchodzi trójka dziewcząt: Anahí - w latach 1996-2001 prowadziła karierę solową wydając cztery płyty; Dulce María - w latach 2001-2002 śpiewała w zespole Jeans z którym nagrała jedną płytę; Maite Perronii, oraz trójka chłopaków: Alfonso Herrera, Christopher Uckermann, Christian Chávez. Ich pierwsza płyta "Rebelde" wydana w 2004 odniosła sukces w Ameryce £aciñskiej podobnie jak kolejne płyty. Płyta "Celestial" wydana 21.11.06 (w USA 24.11.06) już po pierwszym dniu sprzedaży zyskała status platynowej w Meksyku, a na znanej liście Billboard 200 znalazła się na wysokim 15 miejscu. Czwartym studyjnym albumem RBD jest płyta "Rebels" - anglojęzyczna zawierająca covery z poprzednich płyt w języku angielskim. Promował ją singiel "Tu Amor" wydany w USA 22.09.06. W marcu 2007 miała miejsce premiera sitcomu - RBD: La Familia gdzie główne role grają członkowie zespołu. W lutym 2007 wydane zostało DVD będącego zapisem koncertów RBD w Brazylii podczas Tour Generación w 2006 roku - Live in Rio. RBD zostało gościnnie zaproszone na wybory Miss Universe odbywające się w Meksyku gdzie zaśpiewali 3 piosenki: Wanna Play, Carinio Mio, Money, Money. Od 20.04.2007 RBD występuje w ramach Celestial World Tour 2007. Dyskografia: Hiszpañskojęzyczne albumy studyjne: ~Rebelde (2004) ~Nuestro Amor (2005) ~Celestial (2006) ~Empezar Desde Cero (2007) Anglojęzyczne albumy studyjne: ~Rebels (2006) Portugalskojęzyczne albumy studyjne: ~Rebelde (Edição Brasil) - Portugalska wersja Rebelde (2005) ~Nosso Amor Rebelde - Portugalska wersja Nuestro Amor (2006) ~Celestial (Versão Brasil) - Portugalska wersja Celestial (2006) Albumy Live: ~Tour Generación RBD en Vivo (2005) ~Live in Hollywood (2006) ~Live in Rio (2007) ..... |
|||
11-27-2007, 10:56 PM
|
|||
|
|||
O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem.
Wszystko zaczęło się od Rebelde, gdzie pokochałam DyR [taka parka ![]() RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów ![]() Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD A najlepsze DVD to zdecydowanie Live in Rio ![]() A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera ![]() Glee! |
|||
11-28-2007, 12:22 AM
|
|||
|
|||
Blue ale się rozpisałaś
![]() ![]() Cytat:O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem. Ja akurat język w miare rozumiem i uwielbiam ten język wieć to jest kolejny plus dla zespołu. Fakt czasami mają takie brzmienia, ale jakoś mnie to nie zniechęca ![]() Cytat: gdzie pokochałam DyR [taka parka ] Ja normalnie uwielbiam tą pare i jak oglądałam filmiki z nimi to właśnie towarzyszyła temu muzyka RBD ![]() ![]() Cytat:RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów Tak jak mówisz z tego co zauważyłam robią mega kariere, zajmują najlepsze miejsca w rankingach i panuje rebeldemania ![]() ![]() Cytat:Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD Z tych co podałaś to znam trzy ostatnie tylko(i popieram są świetne) ![]() ![]() ![]() Cuando El Amor Se Acaba, Tenerte y Quererte, Solo Quedate En Silencio, Un Poco De Tu Amor, Nuestro Amor, Fuego, oczywiście Rebelde ![]() ![]() ![]() Cytat:A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera Lubię go ![]() ![]() ![]() ![]() ..... |
|||
11-28-2007, 12:41 AM
|
|||
|
|||
Jeśli chodzi o rozumienie, to idzie mi coraz lepiej
![]() np. teraz kiedy po raz drugi oglądam RBD:La Familia to rozumiem o wiele więcej niż za pierwszym razem. To samo jest z piosenkami, i oczywiście z Rebelde ![]() Glee! |
|||
11-28-2007, 01:16 AM
|
|||
|
|||
Cytat: RBD:La Familiaa właśnie o co z tym chodzi (?), bo ja nie za bardzo rozumiem co to jest ![]() I jeszcze widziałam filmiki z koncertów i tam się D/C i A/A całowali tzn., że oni są w normalnym życiu ze sobą czy jak ? ![]() Właśnie ściągam kolejne piosenki ![]() ![]() ..... |
|||
11-28-2007, 01:23 AM
|
|||
|
|||
RBD: La Familia to serial, 13sto odcinkowy o zespole. I to nie jest o nich, postacie są zdecydowanie przerysowane itd
![]() ![]() A jeśli chodzi o te pocałunki. Ogólnie zaczęło się od tego, że w Rebelde był pewnien odcinkiek z koncertem bodajże w LA i tam właśnie DyR i MyM i GyL się całowali [Ci ostatni to dla zwały ![]() ![]() Oni nie są parami, po prostu całowali się jako postacie z Rebelde, a że teraz są tylko przyjaciółmi, rodziną, braćmi i siostrami to postanowili z tym skoñczyć [a szkoda ![]() Glee! |
|||
11-28-2007, 01:30 AM
|
|||
|
|||
aha dzięki za wyjaśnienie
![]() ![]() a to RBD: La Familia trzeba ściągać czy gdzieś leci? ..... |
|||
11-28-2007, 11:47 AM
|
|||
|
|||
Wczoraj przesłuchałam piosenke Rebelde i tak szczerze to średnio mi się spodobała
![]() WOLF |
|||
11-28-2007, 04:50 PM
|
|||
|
|||
Bo ja doszłam do takiego wniosku, że jak nie lubisz/nie znasz Rebelde to RBD też nie polubisz. Już dawno to zaobserwowałam
![]() Glee! |
|||
11-29-2007, 12:31 AM
|
|||
|
|||
moze słuchne , ( ale jakos mi sie nie widzi xD)
thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
12-01-2007, 12:45 AM
|
|||
|
|||
bluevein napisał(a):A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy Właśnie obejrzałam kilka koncertów i rzeczywiście troche śmiesznie tañczy ( i jak podskakuje ) xD ale i tak go lubię ![]() Szkoda, że w Polsce ludzie nie mają praktycznie pojęcia o tym zespole ![]() for wiem, że jesteś otwarty na różną muzykę, ale coś mi się wydaje, że niekoniecznie przypadnie ci do gustu ![]() ..... |
|||
12-03-2007, 11:50 PM
|
|||
|
|||
no tak jak własnie mówiłem , ale zobaczyc pewnie nie zaszkodzi
![]() thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
12-05-2007, 10:59 PM
|
|||
|
|||
Wy tu rozmawiacie o RBD i nikt mnie nie poinformował :shock: No wiecie...
Ja jak powszechnie wiadomo do muzyki RBD przekonuję się powoli, praktycznie żadna piosenka nie spodobała mi się za pierwszym razem, lecz dopiero później. I właściwie gdyby nie telenowela w Polsce, to bym się pewnie do nich nigdy nie przekonała. Ale dzięki Rebelde polubiłam Rebelde oraz Otro día que va, no i zaczęłam zamęczać blue pytaniami ![]() ![]() ![]() Co do parek, to każda, byli nie DyC XD Lubię DyP, lubię Los A [wciąż nie wiem, czemu los, a nie dos...], lubię Christiana i Maite ![]() icon by me x Winchesters |
|||
12-06-2007, 01:01 AM
|
|||
|
|||
Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istnieje
![]() A ja ostatnio słucham ciągle Solo Para Ti i Besame Sin Miedo. A teledysk do Teledysk do Nusetro Amor uwielbiam za DyC i AyP ![]() I ten nowy teledysk tez bardzo ładny. A co do Poncha to ja nigdy nie mówiłam, że go nie lubie. Ja go lubie. ![]() ![]() DyC jest boskie i AyP też bardzo lubie ![]() ![]() A kto wg was najlepiej śpiewa? ![]() ..... |
|||
12-06-2007, 02:22 AM
|
|||
|
|||
mya napisał(a):Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istniejeNiepoinformowanie mnie odbieram jako napaść na fanów Trendys ![]() mya napisał(a):A kto wg was najlepiej śpiewa?Znaczy się z chłopaków, czy ze wszystkich ? Bo na pewno Christian śpiewa najlepiej. Ale jeśli porównywać Chrisa i Poncho, to chyba nie stwierdzicie, że Chris lepiej śpiewa ? Bo to już przesada by była, jeśli chodzi o śpiew [i o taniec ![]() Co do dziewczyn to ja najbardziej lubię głos Anahi, może dlatego, ze jest taki charakterestyczny ![]() ![]() icon by me x Winchesters |
|||
12-06-2007, 02:26 AM
|
|||
|
|||
No ja sie zgadzam z tym, że Christian najlepiej śpiewa i Anahi też bardzo dobrze, chociaż Dulce też lubię tylko z początku nie mogłam się przyzwyczaić, że ma taki głosik dziecinny.
![]() ..... |
|||
12-06-2007, 04:18 PM
|
|||
|
|||
Jeśli chodzi o śpiew, to faktycznie Chris śpiewał najgorzej, tak było do czasu... był taki koncert RBD instrumental, gdzie śpiewali live itd, i ku mojemu zaskoczeniu jak i innych fanów najgorzej wypadł Poncho, srsly, takiego fałszowania w życiu nie słyszałam i mam nadzieje, już nie usłyszeć.
Glee! |
|||
12-22-2007, 01:21 PM
|
|||
|
|||
Polubiłam piosenke Rebelde, do innych niestety się jeszcze nie przekonałam
![]() Y soy rebelde! ![]() WOLF |
|||
12-22-2007, 08:56 PM
|
|||
|
|||
Cytat:do innych niestety się jeszcze nie przekonałam a jakie jeszcze słuchałas? ![]() ..... |
|||
12-22-2007, 09:30 PM
|
|||
|
|||
W sumie to nie wiem, tak przelotnie tylko
![]() ![]() WOLF |
|||
12-22-2007, 09:44 PM
|
|||
|
|||
Takie najbardziej lubiane piosenki RBD:
Fuego Salvame Me voy Este corazon Tras de mi Ser o parecer Besame sin miedo Inalcanzable Fui la nina icon by me x Winchesters |
|||
12-22-2007, 10:04 PM
|
|||
|
|||
Na razie z tych co przesluchalam podoba mi się Salvame ( to jest pierwsza piosenka z Twojej listy)
Teraz RBD - Inalcanzable, też ładna ![]() WOLF |
|||
12-23-2007, 01:02 AM
|
|||
|
|||
Jeszcze możesz posłuchać:
Solo Para Ti Fuera Quiero Poder Solo Quedate En Silencio Otro Dia Que Va Un Poco De Tu Amor Celestial Nuestro Amor ..... |
|||
12-23-2007, 01:36 AM
|
|||
|
|||
Za to moje ulubione piosenki RBD to:
No Pares (bo zawsze kojarzy mi się z moją ulubioną sceną DyR <3333) Salvame Este Corazon Quiero Poder Money Money Inalcanzable Fui La Nina :wink: Glee! |
|||
12-23-2007, 03:11 PM
|
|||
|
|||
To jest złe i niedobre, bo się zarażam tą całą manią RBD
![]() ![]() Piosenki ,które podała Trish świetne ![]() Dulce chyba ma taki najbardziej charakterystyczny głos ![]() WOLF |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|