Ankieta: Na ile oceniasz ten zespół?
1
2
3
4
5
6
nie znam
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RBD
11-27-2007, 06:49 PM
RBD
[Obrazek: 05c71be74793dc5a.jpg]

Zespół:
RBD zespół meksykañski zespół latino pop, któremu sławę przyniosła telenowela młodzieżowa Rebelde w 2004.
W jego skład wchodzi trójka dziewcząt: Anahí - w latach 1996-2001 prowadziła karierę solową wydając cztery płyty; Dulce María - w latach 2001-2002 śpiewała w zespole Jeans z którym nagrała jedną płytę; Maite Perronii, oraz trójka chłopaków: Alfonso Herrera, Christopher Uckermann, Christian Chávez.

Ich pierwsza płyta "Rebelde" wydana w 2004 odniosła sukces w Ameryce £aciñskiej podobnie jak kolejne płyty. Płyta "Celestial" wydana 21.11.06 (w USA 24.11.06) już po pierwszym dniu sprzedaży zyskała status platynowej w Meksyku, a na znanej liście Billboard 200 znalazła się na wysokim 15 miejscu. Czwartym studyjnym albumem RBD jest płyta "Rebels" - anglojęzyczna zawierająca covery z poprzednich płyt w języku angielskim. Promował ją singiel "Tu Amor" wydany w USA 22.09.06. W marcu 2007 miała miejsce premiera sitcomu - RBD: La Familia gdzie główne role grają członkowie zespołu. W lutym 2007 wydane zostało DVD będącego zapisem koncertów RBD w Brazylii podczas Tour Generación w 2006 roku - Live in Rio. RBD zostało gościnnie zaproszone na wybory Miss Universe odbywające się w Meksyku gdzie zaśpiewali 3 piosenki: Wanna Play, Carinio Mio, Money, Money. Od 20.04.2007 RBD występuje w ramach Celestial World Tour 2007.

Dyskografia:
Hiszpañskojęzyczne albumy studyjne:
~Rebelde (2004)
~Nuestro Amor (2005)
~Celestial (2006)
~Empezar Desde Cero (2007)

Anglojęzyczne albumy studyjne:
~Rebels (2006)

Portugalskojęzyczne albumy studyjne:
~Rebelde (Edição Brasil) - Portugalska wersja Rebelde (2005)
~Nosso Amor Rebelde - Portugalska wersja Nuestro Amor (2006)
~Celestial (Versão Brasil) - Portugalska wersja Celestial (2006)

Albumy Live:
~Tour Generación RBD en Vivo (2005)
~Live in Hollywood (2006)
~Live in Rio (2007)

.....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
11-27-2007, 10:56 PM

O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem.
Wszystko zaczęło się od Rebelde, gdzie pokochałam DyR [taka parka Tongue] i kiedy bardziej zagłębiałam się w Rebelde, to mimowolnie bardziej zagłębiałam się w RBD. I tak m/w po tygodniu zaczęły podobać mi się ich piosenki, potem zaczęłam ściągać całe płyty, oglądać teledyski, ściągać koncerty i namiętnie oglądać filmiki z wywiadów i Rebelde... i tak dostałam rebeldomanii, która trwa jakby do dzisiaj XD

RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów Tongue

Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD
A najlepsze DVD to zdecydowanie Live in Rio Tongue

A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera Tongue

Glee!
11-28-2007, 12:22 AM

Blue ale się rozpisałaś Big Grin Ja znam zespół od niedawna, ale normalnie się w nim zakochałam i w Rebelde też. Wink

Cytat:O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem.

Ja akurat język w miare rozumiem i uwielbiam ten język wieć to jest kolejny plus dla zespołu. Fakt czasami mają takie brzmienia, ale jakoś mnie to nie zniechęca Big Grin

Cytat: gdzie pokochałam DyR [taka parka ]

Ja normalnie uwielbiam tą pare i jak oglądałam filmiki z nimi to właśnie towarzyszyła temu muzyka RBD Wink A potem się zagłębiłam i w muzyke i w telenowele Big Grin

Cytat:RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów

Tak jak mówisz z tego co zauważyłam robią mega kariere, zajmują najlepsze miejsca w rankingach i panuje rebeldemania Big Grin Niedawno zaczęłam oglądać Rebelde i myślałam, że się nie wciągne. A po pierwsze wciągnęlam się momentalnie, po drugie mimo, że muzyka ich nie jest nie wiadomo jakim dziełem normalnie ją polubiłam i słucham ciągle Big Grin

Cytat:Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD

Z tych co podałaś to znam trzy ostatnie tylko(i popieram są świetne) Wink, więc muszę reszte ściągnąć Big Grin Ja lubię chyba większość, których słyszałam Tongue
Cuando El Amor Se Acaba, Tenerte y Quererte, Solo Quedate En Silencio, Un Poco De Tu Amor, Nuestro Amor, Fuego, oczywiście Rebelde Big Grin I nie ma sensu wymieniać wszystkich, bo tyle ich jest, a jeszcze wielu nie słyszałam Tongue Ale nadrobie Big Grin

Cytat:A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera

Lubię go Big Grin , ale rzeczywiście coś z włosami miał nie tak Tongue Zresztą wszyscy są super tylko jakoś Maite chyba najmniej lubie Tongue Dulce i Christophera chyba najbardziej polubilam,m. in. bo uwielbiam DyR Big Grin

.....
11-28-2007, 12:41 AM

Jeśli chodzi o rozumienie, to idzie mi coraz lepiej Tongue
np. teraz kiedy po raz drugi oglądam RBD:La Familia to rozumiem o wiele więcej niż za pierwszym razem. To samo jest z piosenkami, i oczywiście z Rebelde Tongue a sceny DyR to oglądałam tyle razy, że nawet jak nie wiem co mówią, to i tak rozumiem [jeśli wiecie o co chodzi :lol2:]

Glee!
11-28-2007, 01:16 AM

Cytat: RBD:La Familia
a właśnie o co z tym chodzi (?), bo ja nie za bardzo rozumiem co to jest Big Grin

I jeszcze widziałam filmiki z koncertów i tam się D/C i A/A całowali tzn., że oni są w normalnym życiu ze sobą czy jak ? Big Grin

Właśnie ściągam kolejne piosenki Big Grin m.in te co podałaś, a nie mam Wink

.....
11-28-2007, 01:23 AM

RBD: La Familia to serial, 13sto odcinkowy o zespole. I to nie jest o nich, postacie są zdecydowanie przerysowane itd Tongue po prostu zespół zrobił serial o zespole Big Grin

A jeśli chodzi o te pocałunki. Ogólnie zaczęło się od tego, że w Rebelde był pewnien odcinkiek z koncertem bodajże w LA i tam właśnie DyR i MyM i GyL się całowali [Ci ostatni to dla zwały Tongue], i kiedy jeszcze Rebelde leciało a RBD dawali koncerty to na każdym to powtarzali. Natomiast po skoñczeniu Rebelde [nie, że od razu, ale po jakimś czasie] kissy w ogóle zostały zlikwidowane XD Big Grin
Oni nie są parami, po prostu całowali się jako postacie z Rebelde, a że teraz są tylko przyjaciółmi, rodziną, braćmi i siostrami to postanowili z tym skoñczyć [a szkoda Tongue]

Glee!
11-28-2007, 01:30 AM

aha dzięki za wyjaśnienie Big Grin a no szkoda, szkoda Big Grin nie pogniewałabym się nawet jakby byli ze sobą xD
a to RBD: La Familia trzeba ściągać czy gdzieś leci?

.....
11-28-2007, 11:47 AM

Wczoraj przesłuchałam piosenke Rebelde i tak szczerze to średnio mi się spodobała Tongue

WOLF
11-28-2007, 04:50 PM

Bo ja doszłam do takiego wniosku, że jak nie lubisz/nie znasz Rebelde to RBD też nie polubisz. Już dawno to zaobserwowałam Tongue

Glee!
11-29-2007, 12:31 AM

moze słuchne , ( ale jakos mi sie nie widzi xD)

[Obrazek: 002b9xph][Obrazek: 002b16e8][Obrazek: 002b60qr][Obrazek: 002bkyyz]
thank you for the music, for the million sounds ...
12-01-2007, 12:45 AM

bluevein napisał(a):A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy

Właśnie obejrzałam kilka koncertów i rzeczywiście troche śmiesznie tañczy ( i jak podskakuje ) xD ale i tak go lubię Big Grin

Szkoda, że w Polsce ludzie nie mają praktycznie pojęcia o tym zespole Tongue

for wiem, że jesteś otwarty na różną muzykę, ale coś mi się wydaje, że niekoniecznie przypadnie ci do gustu Wink

.....
12-03-2007, 11:50 PM

no tak jak własnie mówiłem , ale zobaczyc pewnie nie zaszkodzi Tongue

[Obrazek: 002b9xph][Obrazek: 002b16e8][Obrazek: 002b60qr][Obrazek: 002bkyyz]
thank you for the music, for the million sounds ...
12-05-2007, 10:59 PM

Wy tu rozmawiacie o RBD i nikt mnie nie poinformował :shock: No wiecie...

Ja jak powszechnie wiadomo do muzyki RBD przekonuję się powoli, praktycznie żadna piosenka nie spodobała mi się za pierwszym razem, lecz dopiero później. I właściwie gdyby nie telenowela w Polsce, to bym się pewnie do nich nigdy nie przekonała. Ale dzięki Rebelde polubiłam Rebelde oraz Otro día que va, no i zaczęłam zamęczać blue pytaniami Tongue Obecnie jestem na etapie brazylijskiego Rebelde, no i podoba mi się Tongue Wiem, że wam się nie podoba, no i fakt, że za pierwszym razem brzmi to śmiesznie, ale mnie tam się podoba, zresztą ma to pewnie związek z faktem, ze lubię język portugalski Wink

Co do parek, to każda, byli nie DyC XD Lubię DyP, lubię Los A [wciąż nie wiem, czemu los, a nie dos...], lubię Christiana i Maite Wink

icon by me

x Winchesters
12-06-2007, 01:01 AM

Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istnieje Tongue

A ja ostatnio słucham ciągle Solo Para Ti i Besame Sin Miedo. A teledysk do Teledysk do Nusetro Amor uwielbiam za DyC i AyP Wink
I ten nowy teledysk tez bardzo ładny.

A co do Poncha to ja nigdy nie mówiłam, że go nie lubie. Ja go lubie. Wink Ale nie lubie DyP Big Grin
DyC jest boskie i AyP też bardzo lubie Wink Trish jesteś po ciemnej stronie mocy xD A i Christinana bardzo też lubie Wink

A kto wg was najlepiej śpiewa? Tongue

.....
12-06-2007, 02:22 AM

mya napisał(a):Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istnieje Tongue
Niepoinformowanie mnie odbieram jako napaść na fanów Trendys Tongue

mya napisał(a):A kto wg was najlepiej śpiewa? Tongue
Znaczy się z chłopaków, czy ze wszystkich ? Bo na pewno Christian śpiewa najlepiej. Ale jeśli porównywać Chrisa i Poncho, to chyba nie stwierdzicie, że Chris lepiej śpiewa ? Bo to już przesada by była, jeśli chodzi o śpiew [i o taniec Tongue] to Chris zdecydowanie wypada najgorzej z całego zespołu.

Co do dziewczyn to ja najbardziej lubię głos Anahi, może dlatego, ze jest taki charakterestyczny Wink Dulce ma fajny głosik, taki słodki i dziecinny Big Grin A Maite mi osobiście jakoś w tym wszystkim ginie.

icon by me

x Winchesters
12-06-2007, 02:26 AM

No ja sie zgadzam z tym, że Christian najlepiej śpiewa i Anahi też bardzo dobrze, chociaż Dulce też lubię tylko z początku nie mogłam się przyzwyczaić, że ma taki głosik dziecinny. Tongue

.....
12-06-2007, 04:18 PM

Jeśli chodzi o śpiew, to faktycznie Chris śpiewał najgorzej, tak było do czasu... był taki koncert RBD instrumental, gdzie śpiewali live itd, i ku mojemu zaskoczeniu jak i innych fanów najgorzej wypadł Poncho, srsly, takiego fałszowania w życiu nie słyszałam i mam nadzieje, już nie usłyszeć.

Glee!
12-22-2007, 01:21 PM

Polubiłam piosenke Rebelde, do innych niestety się jeszcze nie przekonałam Big Grin

Y soy rebelde! Big Grin

WOLF
12-22-2007, 08:56 PM

Cytat:do innych niestety się jeszcze nie przekonałam

a jakie jeszcze słuchałas? Wink

.....
12-22-2007, 09:30 PM

W sumie to nie wiem, tak przelotnie tylko Big Grin Ale mozesz polecić. Bo dzisiaj to śpiewam ciągle Y Soy Rebelde Big Grin

WOLF
12-22-2007, 09:44 PM

Takie najbardziej lubiane piosenki RBD:
Fuego
Salvame
Me voy
Este corazon
Tras de mi
Ser o parecer
Besame sin miedo
Inalcanzable
Fui la nina

icon by me

x Winchesters
12-22-2007, 10:04 PM

Na razie z tych co przesluchalam podoba mi się Salvame ( to jest pierwsza piosenka z Twojej listy)
Teraz RBD - Inalcanzable, też ładna Big Grin

WOLF
12-23-2007, 01:02 AM

Jeszcze możesz posłuchać:
Solo Para Ti
Fuera
Quiero Poder
Solo Quedate En Silencio
Otro Dia Que Va
Un Poco De Tu Amor
Celestial
Nuestro Amor

.....
12-23-2007, 01:36 AM

Za to moje ulubione piosenki RBD to:
No Pares (bo zawsze kojarzy mi się z moją ulubioną sceną DyR <3333)
Salvame
Este Corazon
Quiero Poder
Money Money
Inalcanzable
Fui La Nina

:wink:

Glee!
12-23-2007, 03:11 PM

To jest złe i niedobre, bo się zarażam tą całą manią RBD Sad a nie chciałam tego Big Grin
Piosenki ,które podała Trish świetne Big Grin
Dulce chyba ma taki najbardziej charakterystyczny głos Big Grin innych nie poznaje.

WOLF
Odpowiedz 

Skocz do: