System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
RBD - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: OTHER MUSIC (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Wątek: RBD (/showthread.php?tid=297)

RBD - mya - 11-27-2007 06:49 PM

[Obrazek: 05c71be74793dc5a.jpg]

Zespół:
RBD zespół meksykañski zespół latino pop, któremu sławę przyniosła telenowela młodzieżowa Rebelde w 2004.
W jego skład wchodzi trójka dziewcząt: Anahí - w latach 1996-2001 prowadziła karierę solową wydając cztery płyty; Dulce María - w latach 2001-2002 śpiewała w zespole Jeans z którym nagrała jedną płytę; Maite Perronii, oraz trójka chłopaków: Alfonso Herrera, Christopher Uckermann, Christian Chávez.

Ich pierwsza płyta "Rebelde" wydana w 2004 odniosła sukces w Ameryce £aciñskiej podobnie jak kolejne płyty. Płyta "Celestial" wydana 21.11.06 (w USA 24.11.06) już po pierwszym dniu sprzedaży zyskała status platynowej w Meksyku, a na znanej liście Billboard 200 znalazła się na wysokim 15 miejscu. Czwartym studyjnym albumem RBD jest płyta "Rebels" - anglojęzyczna zawierająca covery z poprzednich płyt w języku angielskim. Promował ją singiel "Tu Amor" wydany w USA 22.09.06. W marcu 2007 miała miejsce premiera sitcomu - RBD: La Familia gdzie główne role grają członkowie zespołu. W lutym 2007 wydane zostało DVD będącego zapisem koncertów RBD w Brazylii podczas Tour Generación w 2006 roku - Live in Rio. RBD zostało gościnnie zaproszone na wybory Miss Universe odbywające się w Meksyku gdzie zaśpiewali 3 piosenki: Wanna Play, Carinio Mio, Money, Money. Od 20.04.2007 RBD występuje w ramach Celestial World Tour 2007.

Dyskografia:
Hiszpañskojęzyczne albumy studyjne:
~Rebelde (2004)
~Nuestro Amor (2005)
~Celestial (2006)
~Empezar Desde Cero (2007)

Anglojęzyczne albumy studyjne:
~Rebels (2006)

Portugalskojęzyczne albumy studyjne:
~Rebelde (Edição Brasil) - Portugalska wersja Rebelde (2005)
~Nosso Amor Rebelde - Portugalska wersja Nuestro Amor (2006)
~Celestial (Versão Brasil) - Portugalska wersja Celestial (2006)

Albumy Live:
~Tour Generación RBD en Vivo (2005)
~Live in Hollywood (2006)
~Live in Rio (2007)

- bluevein - 11-27-2007 10:56 PM

O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem.
Wszystko zaczęło się od Rebelde, gdzie pokochałam DyR [taka parka Tongue] i kiedy bardziej zagłębiałam się w Rebelde, to mimowolnie bardziej zagłębiałam się w RBD. I tak m/w po tygodniu zaczęły podobać mi się ich piosenki, potem zaczęłam ściągać całe płyty, oglądać teledyski, ściągać koncerty i namiętnie oglądać filmiki z wywiadów i Rebelde... i tak dostałam rebeldomanii, która trwa jakby do dzisiaj XD

RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów Tongue

Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD
A najlepsze DVD to zdecydowanie Live in Rio Tongue

A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera Tongue

- mya - 11-28-2007 12:22 AM

Blue ale się rozpisałaś Big Grin Ja znam zespół od niedawna, ale normalnie się w nim zakochałam i w Rebelde też. Wink

Cytat:O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem.

Ja akurat język w miare rozumiem i uwielbiam ten język wieć to jest kolejny plus dla zespołu. Fakt czasami mają takie brzmienia, ale jakoś mnie to nie zniechęca Big Grin

Cytat: gdzie pokochałam DyR [taka parka ]

Ja normalnie uwielbiam tą pare i jak oglądałam filmiki z nimi to właśnie towarzyszyła temu muzyka RBD Wink A potem się zagłębiłam i w muzyke i w telenowele Big Grin

Cytat:RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów

Tak jak mówisz z tego co zauważyłam robią mega kariere, zajmują najlepsze miejsca w rankingach i panuje rebeldemania Big Grin Niedawno zaczęłam oglądać Rebelde i myślałam, że się nie wciągne. A po pierwsze wciągnęlam się momentalnie, po drugie mimo, że muzyka ich nie jest nie wiadomo jakim dziełem normalnie ją polubiłam i słucham ciągle Big Grin

Cytat:Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD

Z tych co podałaś to znam trzy ostatnie tylko(i popieram są świetne) Wink, więc muszę reszte ściągnąć Big Grin Ja lubię chyba większość, których słyszałam Tongue
Cuando El Amor Se Acaba, Tenerte y Quererte, Solo Quedate En Silencio, Un Poco De Tu Amor, Nuestro Amor, Fuego, oczywiście Rebelde Big Grin I nie ma sensu wymieniać wszystkich, bo tyle ich jest, a jeszcze wielu nie słyszałam Tongue Ale nadrobie Big Grin

Cytat:A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera

Lubię go Big Grin , ale rzeczywiście coś z włosami miał nie tak Tongue Zresztą wszyscy są super tylko jakoś Maite chyba najmniej lubie Tongue Dulce i Christophera chyba najbardziej polubilam,m. in. bo uwielbiam DyR Big Grin

- bluevein - 11-28-2007 12:41 AM

Jeśli chodzi o rozumienie, to idzie mi coraz lepiej Tongue
np. teraz kiedy po raz drugi oglądam RBD:La Familia to rozumiem o wiele więcej niż za pierwszym razem. To samo jest z piosenkami, i oczywiście z Rebelde Tongue a sceny DyR to oglądałam tyle razy, że nawet jak nie wiem co mówią, to i tak rozumiem [jeśli wiecie o co chodzi :lol2:]

- mya - 11-28-2007 01:16 AM

Cytat: RBD:La Familia
a właśnie o co z tym chodzi (?), bo ja nie za bardzo rozumiem co to jest Big Grin

I jeszcze widziałam filmiki z koncertów i tam się D/C i A/A całowali tzn., że oni są w normalnym życiu ze sobą czy jak ? Big Grin

Właśnie ściągam kolejne piosenki Big Grin m.in te co podałaś, a nie mam Wink

- bluevein - 11-28-2007 01:23 AM

RBD: La Familia to serial, 13sto odcinkowy o zespole. I to nie jest o nich, postacie są zdecydowanie przerysowane itd Tongue po prostu zespół zrobił serial o zespole Big Grin

A jeśli chodzi o te pocałunki. Ogólnie zaczęło się od tego, że w Rebelde był pewnien odcinkiek z koncertem bodajże w LA i tam właśnie DyR i MyM i GyL się całowali [Ci ostatni to dla zwały Tongue], i kiedy jeszcze Rebelde leciało a RBD dawali koncerty to na każdym to powtarzali. Natomiast po skoñczeniu Rebelde [nie, że od razu, ale po jakimś czasie] kissy w ogóle zostały zlikwidowane XD Big Grin
Oni nie są parami, po prostu całowali się jako postacie z Rebelde, a że teraz są tylko przyjaciółmi, rodziną, braćmi i siostrami to postanowili z tym skoñczyć [a szkoda Tongue]

- mya - 11-28-2007 01:30 AM

aha dzięki za wyjaśnienie Big Grin a no szkoda, szkoda Big Grin nie pogniewałabym się nawet jakby byli ze sobą xD
a to RBD: La Familia trzeba ściągać czy gdzieś leci?

- justin - 11-28-2007 11:47 AM

Wczoraj przesłuchałam piosenke Rebelde i tak szczerze to średnio mi się spodobała Tongue

- bluevein - 11-28-2007 04:50 PM

Bo ja doszłam do takiego wniosku, że jak nie lubisz/nie znasz Rebelde to RBD też nie polubisz. Już dawno to zaobserwowałam Tongue

- foragain - 11-29-2007 12:31 AM

moze słuchne , ( ale jakos mi sie nie widzi xD)

- mya - 12-01-2007 12:45 AM

bluevein napisał(a):A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy

Właśnie obejrzałam kilka koncertów i rzeczywiście troche śmiesznie tañczy ( i jak podskakuje ) xD ale i tak go lubię Big Grin

Szkoda, że w Polsce ludzie nie mają praktycznie pojęcia o tym zespole Tongue

for wiem, że jesteś otwarty na różną muzykę, ale coś mi się wydaje, że niekoniecznie przypadnie ci do gustu Wink

- foragain - 12-03-2007 11:50 PM

no tak jak własnie mówiłem , ale zobaczyc pewnie nie zaszkodzi Tongue

- Trish - 12-05-2007 10:59 PM

Wy tu rozmawiacie o RBD i nikt mnie nie poinformował :shock: No wiecie...

Ja jak powszechnie wiadomo do muzyki RBD przekonuję się powoli, praktycznie żadna piosenka nie spodobała mi się za pierwszym razem, lecz dopiero później. I właściwie gdyby nie telenowela w Polsce, to bym się pewnie do nich nigdy nie przekonała. Ale dzięki Rebelde polubiłam Rebelde oraz Otro día que va, no i zaczęłam zamęczać blue pytaniami Tongue Obecnie jestem na etapie brazylijskiego Rebelde, no i podoba mi się Tongue Wiem, że wam się nie podoba, no i fakt, że za pierwszym razem brzmi to śmiesznie, ale mnie tam się podoba, zresztą ma to pewnie związek z faktem, ze lubię język portugalski Wink

Co do parek, to każda, byli nie DyC XD Lubię DyP, lubię Los A [wciąż nie wiem, czemu los, a nie dos...], lubię Christiana i Maite Wink

- mya - 12-06-2007 01:01 AM

Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istnieje Tongue

A ja ostatnio słucham ciągle Solo Para Ti i Besame Sin Miedo. A teledysk do Teledysk do Nusetro Amor uwielbiam za DyC i AyP Wink
I ten nowy teledysk tez bardzo ładny.

A co do Poncha to ja nigdy nie mówiłam, że go nie lubie. Ja go lubie. Wink Ale nie lubie DyP Big Grin
DyC jest boskie i AyP też bardzo lubie Wink Trish jesteś po ciemnej stronie mocy xD A i Christinana bardzo też lubie Wink

A kto wg was najlepiej śpiewa? Tongue

- Trish - 12-06-2007 02:22 AM

mya napisał(a):Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istnieje Tongue
Niepoinformowanie mnie odbieram jako napaść na fanów Trendys Tongue

mya napisał(a):A kto wg was najlepiej śpiewa? Tongue
Znaczy się z chłopaków, czy ze wszystkich ? Bo na pewno Christian śpiewa najlepiej. Ale jeśli porównywać Chrisa i Poncho, to chyba nie stwierdzicie, że Chris lepiej śpiewa ? Bo to już przesada by była, jeśli chodzi o śpiew [i o taniec Tongue] to Chris zdecydowanie wypada najgorzej z całego zespołu.

Co do dziewczyn to ja najbardziej lubię głos Anahi, może dlatego, ze jest taki charakterestyczny Wink Dulce ma fajny głosik, taki słodki i dziecinny Big Grin A Maite mi osobiście jakoś w tym wszystkim ginie.

- mya - 12-06-2007 02:26 AM

No ja sie zgadzam z tym, że Christian najlepiej śpiewa i Anahi też bardzo dobrze, chociaż Dulce też lubię tylko z początku nie mogłam się przyzwyczaić, że ma taki głosik dziecinny. Tongue

- bluevein - 12-06-2007 04:18 PM

Jeśli chodzi o śpiew, to faktycznie Chris śpiewał najgorzej, tak było do czasu... był taki koncert RBD instrumental, gdzie śpiewali live itd, i ku mojemu zaskoczeniu jak i innych fanów najgorzej wypadł Poncho, srsly, takiego fałszowania w życiu nie słyszałam i mam nadzieje, już nie usłyszeć.

- justin - 12-22-2007 01:21 PM

Polubiłam piosenke Rebelde, do innych niestety się jeszcze nie przekonałam Big Grin

Y soy rebelde! Big Grin

- mya - 12-22-2007 08:56 PM

Cytat:do innych niestety się jeszcze nie przekonałam

a jakie jeszcze słuchałas? Wink

- justin - 12-22-2007 09:30 PM

W sumie to nie wiem, tak przelotnie tylko Big Grin Ale mozesz polecić. Bo dzisiaj to śpiewam ciągle Y Soy Rebelde Big Grin

- Trish - 12-22-2007 09:44 PM

Takie najbardziej lubiane piosenki RBD:
Fuego
Salvame
Me voy
Este corazon
Tras de mi
Ser o parecer
Besame sin miedo
Inalcanzable
Fui la nina

- justin - 12-22-2007 10:04 PM

Na razie z tych co przesluchalam podoba mi się Salvame ( to jest pierwsza piosenka z Twojej listy)
Teraz RBD - Inalcanzable, też ładna Big Grin

- mya - 12-23-2007 01:02 AM

Jeszcze możesz posłuchać:
Solo Para Ti
Fuera
Quiero Poder
Solo Quedate En Silencio
Otro Dia Que Va
Un Poco De Tu Amor
Celestial
Nuestro Amor

- bluevein - 12-23-2007 01:36 AM

Za to moje ulubione piosenki RBD to:
No Pares (bo zawsze kojarzy mi się z moją ulubioną sceną DyR <3333)
Salvame
Este Corazon
Quiero Poder
Money Money
Inalcanzable
Fui La Nina

:wink:

- justin - 12-23-2007 03:11 PM

To jest złe i niedobre, bo się zarażam tą całą manią RBD Sad a nie chciałam tego Big Grin
Piosenki ,które podała Trish świetne Big Grin
Dulce chyba ma taki najbardziej charakterystyczny głos Big Grin innych nie poznaje.

- mya - 12-24-2007 12:44 AM

Cytat:To jest złe i niedobre, bo się zarażam tą całą manią RBD a nie chciałam tego
I bardzo dobrze Big Grin dołączysz do grona RBDmaniaków Big Grin

Cytat:Dulce chyba ma taki najbardziej charakterystyczny głos innych nie poznaje.
ja już rozpoznaje wszystkich, ale fakt Dulce ma najbardziej charakterystyczny głos, chociaż musze przyznać, że z początku denerwował mnie trochę jej głos, ale potem się przyzwyczaiłam Wink

- bluevein - 12-24-2007 12:49 AM

Skopiuje coś z innego forum, bo nie chce mi się pisać po raz drugi..

Dzisiaj jestem przerbdowana :lol:
zrobiłam sobie dzieñ z RBD, obejrzałam wszystkie dvd + Confesiones + koncert akustyczny dla Pepsi.

OMG, gdyby ktoś jakieś 3 lata temu mi powiedział, że aż tak zakocham się w meksykañskiej popowej grupie to bym go chyba wyśmiała XD

Tour Generacion En Vivo jest najsłabsze ze wszystkich koncertów... wszyscy nie dość, że śmiesznie wyglądali to średnio śpiewali :lol:
Dalej jest Live in Hollywood. Koncert jest bardzo ładny, spokojny i klimatyczny, ale znowu oni dziwnie wyglądają i średnio śpiewają Tongue
Drugie miejsce ma [i]Hecho en Espa

- justin - 12-24-2007 10:11 AM

¦wietne blue Big Grin
Ja próbowałam oglądnąć jakieś koncerty, ale na youtubi takie niewyraźne są...

- mya - 12-24-2007 01:37 PM

Cytat: koncert akustyczny dla Pepsi.
Właśnie ostatnio oglądałam Smile <3

Cytat:Tak więc, polecam wszystkim zobaczyć koncerty RBD, może wtedy zobaczą jak wielkim są fenomenem, jaki klimat stwarzają i jak do siebie przyciągają

Bo oni cieszą swoją muzyką Smile klimat jest świetny, koncerty też Smile

justin jak ci idzie słuchanie piosenek? Smile jakieś nowe polubiłaś ? Big Grin Big Grin

- bluevein - 12-25-2007 01:53 AM

Uuu, oglądałaś? Tongue
Prawda, że Ucker wyglądał hot w tej czarnej bluzce i okularkach? <33

- justin - 12-25-2007 01:55 AM

Podajciei linka :>

- mya - 12-25-2007 06:48 PM

bluevein napisał(a):Uuu, oglądałaś?
Prawda, że Ucker wyglądał hot w tej czarnej bluzce i okularkach? <33

No fajnie wyglądał, troche mnie denerwowały na początku te okulary Big Grin ale... Chris jest hot! <3 Smile i ładnie miał włosy Big Grin
a Poncho akurat brzydko wyglądał Tongue

justin napisał(a):Podajciei linka

Koncert Akustyczny Pepsi

Celestial
Besame Sin Miedo
Aun Hay Algo
Ser O Parecer
Rebelde
Tras de mi

- justin - 12-25-2007 07:05 PM

Najlepsze Besame Sin Miedo Big Grin

- mya - 12-25-2007 07:31 PM

no najbardziej mi się podobało Besame Sin Miedo Big Grin a widziałaś jak Chris tañczył ? Smile Jeszcze Tras De Mi też fajnie wyszło Smile

A ja chce zobaczyć koncertowe Solo Para Ti i nie moge znaleźć żadnego w dobrej wersji Tongue

- justin - 12-25-2007 07:32 PM

Widziałam Big Grin W ogóle Chris jest so cute Big Grin

- bluevein - 12-25-2007 10:29 PM

Oh, justin, I love you Tongue
Nie sądziłam, że polubisz Chrisa, ale gut, że tak się stało. Im nas więcej, tym lepiej... szczególnie teraz kiedy Ucker jest taki hot Big Grin

- Trish - 12-25-2007 11:39 PM

Ja się zdecydowanie rozwijam RBDowo, bo rozpoznaję już głos Maite, czyli głosy dziewczyn są dla mnie całkowicie rozróżnialne, uczę się teraz rozpoznawać chłopaków i też mi idzie coraz lepiej xD

- justin - 12-26-2007 01:08 AM

Ja rozpoznaje tylko Dulce...
I mimo tego, ze bardzo lubie piosenki RBD to mnie ta cala mania nie łapie( przynajmniej jeszcze Big Grin )
Cytat:Oh, justin, I love you
thanks Big Grin
jak w serialu "I love you" " ymmm...thanks" Tongue :lol:

- foragain - 12-28-2007 12:40 AM

posłuchałem wkoñcu :lol:

paradia i porażka jak dla mnie - trzeba teraz sobie pranie mózgu zrobic :lol:

- mya - 12-28-2007 09:56 PM

bo ty sie nie znasz i tyle Big Grin RBD gra fajną, radosną muzykę, a jak tego nie dostrzegasz t trudno Big Grin

- foragain - 12-30-2007 11:41 PM

ja tam wole juz Reverie Sound Revue Big Grin

- justin - 12-30-2007 11:56 PM

A słuchales w ogóle RBD ?

- foragain - 12-31-2007 12:02 AM

tak tak przeciez pisałem juz Big Grin patrz wyżej :roll:

- Trish - 12-31-2007 12:03 AM

Przesłuchał pewnie jednej lub dwóch piosenek. Ja sama po początkowym przesłuchaiu kilku piosenek RBD wyśmiałam ich.

- foragain - 12-31-2007 12:17 AM

przesłuchałem wystarczająco zeby stwierdzic ze nie bede tego wiecej słuchał Big Grin

- mya - 12-31-2007 02:23 AM

a jakie piosenki przesłuchałes??

Cytat:ja tam wole juz Reverie Sound Revue
nie ma co powórwnywać tych dwóch zespolów to dwa rózne gatunki i zupełnie inna muzyka Tongue

- justin - 12-31-2007 11:41 AM

Bo dobrze kiedyś chyba Trish stwierdziła,że jesli nie ogląda się Rebelde to nie polubi się tak bardzo RBD.

- Trish - 12-31-2007 11:04 PM

Może nie, że się na pewmo nie polubi, ale na pewno jest o wiele trudniej Wink

- justin - 01-14-2008 07:00 PM

oł Wy niedobrzy, zaczynam się w RBD wciągać Tongue
Polecicie jakies fajne koncerty ? Big Grin

- bluevein - 01-14-2008 10:39 PM

Jeśli chodzi o DVD, to Live In Rio wg, mnie najlepsze jest Tongue
potem Hecho En Espana, Live In Hollywood a na koñcu Tour Generation XD

Ale moim ulubionym koncertem i tak jest Confesiones a obejrzeć możesz tu:
http://youtube.com/profile_videos?p=r&user=JG2310&page=6 :wink:

- tonej - 01-14-2008 11:11 PM

nie wiem kto to ale zeby ich nie dolowac to 6 Wink

- bluevein - 01-15-2008 10:21 PM

W sumie, są tak popularni z Meksyku czy w Rumunii czy w Hiszpanii, że ta 6 pewnie im się należy Big Grin

justin, i jak? obejrzałaś już Confesiones? XD

- justin - 01-15-2008 10:24 PM

Tak 5/10 Big Grin Ale własnie się zabieram Big Grin

- bluevein - 01-15-2008 10:27 PM

Ah tak, i koniecznie obejrzyj Nuestro Amor <33

- justin - 01-15-2008 10:56 PM

Cytat:Nuestro Amor
oł DyC na początku Big Grin I jak Dul pogładziła włosy Chrisa. So sweet Big Grin No i Chris jest sexi Big Grin

- bluevein - 01-15-2008 11:18 PM

ba! jak ja go kocham w tych krótkich włosach <3 w koñcu pokazał to, co ja wiedziałam od początku, że wcale nie jest gorszy od Poncho XD! i, że też może się podobać Wink

- justin - 01-15-2008 11:23 PM

Ja tam od zawsze coś widziałam w Chrisu/ Diego i zawsze mnie coś do niego brało najbardziej Big Grin
A Christiana to chyba najwięcej tam. Tongue

- Trish - 01-16-2008 12:00 AM

Ja nie rozumiem całego tego Poncho/Christopher, gorszy/lepszy. RBD to RBD, no i nawet jak np. Maite lubię najmniej to nie twierdzę, że jest gorsza/brzydsza/głupsza od Anahi czy Dulce. No ale.

Ja się tak zabieram za te koncerty i zabrać nie mogę Tongue Mam ściągnięte Live in Rio, ale mimo dużego rozmiaru wcale nie ma aż tak super jakości i mi to odbiera ochotę do oglądania Tongue Ale muszę sobie znowu RBD pooglądać, aby znaleźć inspirejszyn do EDC Tongue

A co do ankiety to w/g mnie jest w ogóle bezsensowna w tym temacie.

- bluevein - 01-16-2008 12:33 AM

No, ale mi akurat chodziło o te wszystkie plebiscyty, gdzie przeważnie był nominowani i Poncho i Christopher i wszystkie jakimś cudem wygrywał Poncho Tongue lepiej wyglądał, miał więcej fanek i co za tym idzie więcej głosów Tongue
A ostatnio wygrał Christopher! więc śmiem twierdzić, że Poncho zszedł z piedestału Tongue

- Trish - 01-16-2008 01:05 AM

A czemu Christian nie był nominowany ? Jemu się też zdecydowanie należy.

- bluevein - 01-16-2008 01:58 PM

Nie wiem, mnie też to zawsze zastanawiało...
a jeśli chodzi o dziewczyny Maite też jest przeważnie pomijana.

- justin - 01-16-2008 06:45 PM

Cytat:A co do ankiety to w/g mnie jest w ogóle bezsensowna w tym temacie.
ona jest bezsensowna do paru tematów :lol: ale jak juz jest wszedzie to niech będzie wszędzie.
Ja w ogóle z odcinka na odcinek Rebelde coraz bardziej w RBD się wciągam Big Grin
W ogóle świetnie wygląda zawartość moich mp3 ;D
Rock, rock, rock, rock,rock,rock,rock...pop latino :lol:

- bluevein - 01-16-2008 07:33 PM

Ja to na początku nie scrabbingowałam RBD, bo się wstydziłam, ale potem popadłam w tak wielką manie i stwierdziłam, że nie ma się czego wstydzić i na last.fm śmiesznie to wygląda...
Muse,Pink Floyd,The Killers etc i... RBD :lol: :wink:

- justin - 01-16-2008 08:13 PM

W ogóle to Wy się mnie bójcie, bo jeszcze z 2 tygodnie oglądania Rebelde i zmienie wystrój forum na całkowicie RBD'owy :lol:

- bluevein - 01-16-2008 09:56 PM

Mi by się taka zmiana pewnie spodobała Big Grin Tongue

Niech RBD skoñczą już tą przerwę bo zatęskniło mi się za nimi Big Grin

- justin - 01-16-2008 10:05 PM

Oni jakąś przerwe mają?
Ja ich dopiero poznaje więc nic nie wiem.
Cytat:Mi by się taka zmiana pewnie spodobała Very Happy Razz
Ale wielu innym nie Tongue

- bluevein - 01-16-2008 10:59 PM

Oni mają jeszcze przerwę świąteczną, do koñca miesiąca Big Grin

- justin - 01-16-2008 11:01 PM

oł, to już dużo sobie nie poczekasz.
Ja dzisiaj cały dzieñ, tzn po Rebelde slucham
Futuro ex-novio.
¦wietna.

- Trish - 01-16-2008 11:43 PM

Ja się do tej piosenki nigdy nie przekonałam. Za to po dzisiejszym występie mi wpadła w ucho Christianowa część Un poco de tu Amor Tongue

Mnie śmieszy to odkąd RBD wprowadziłam do mojego profilu na lj, pomijając zespoły, to jeszcze seriale: Supernatural, One Tree Hill, Numb3rs... RBD: La Familia :lol:

- justin - 01-16-2008 11:47 PM

A ja zawsze po odcinku Rebelde mam faze na jakąs piosenkę z niego Big Grin
Cytat:Mnie śmieszy to odkąd RBD wprowadziłam do mojego profilu na lj, pomijając zespoły, to jeszcze seriale: Supernatural, One Tree Hill, Numb3rs... RBD: La Familia Laughing
no dokladnie, fajne zestawienie Big Grin

- Trish - 01-16-2008 11:52 PM

Chyba muszę sobie jeszcze jakieś zestawienie telenowel zrobić, żeby to bardziej do siebie pasowało Tongue

A co do piosenek to ja przy samych początkach oglądania Rebelde słuchałam piosenek stamtąd, teraz od jakiegoś czasu wymieniają mi się fazy z piosenek z EDC na piosenki z Rebels Wink

- justin - 01-16-2008 11:56 PM

Cytat:A co do piosenek to ja przy samych początkach oglądania Rebelde słuchałam piosenek stamtąd, teraz od jakiegoś czasu wymieniają mi się fazy z piosenek z EDC na piosenki z Rebels Wink
Może na to jest jakiś system Big Grin

- Trish - 01-17-2008 12:04 AM

Po prostu musisz przesłuchać wszystkie płyty i sama zobaczysz co ci najbardziej odpowiada Wink Ja najrzadziej słucham Nuestro Amor.

- justin - 01-17-2008 12:05 AM

a ile RBD ma plyt ?

- Trish - 01-17-2008 12:29 AM

¯eby tak zminimalizować to 4 całkowicie różne hiszpañskojęzyczne, plus dodałabym do tego anglojęzyczne Rebels, bo ma część nowych piosenek. Więc 5 [Rebelde, Nuestro Amor, Celestial, Rebels, Empezar Desde Cero]. Oprócz tego 3 potrugalskojęzyczne, ale zawierające tylko przeróbki, plus 4 Live'y. To te główne, ale nie znajdziesz tam wszystkich piosenek. Jest jeszcze np. album do LF, na którym jest pełno starych piosenek, ale zabrakło miejsca dla The Family :roll: Oraz piosenka No Pares, której wersję studyjną znajdziesz tylko na Live in Hollywood.

- justin - 01-17-2008 12:36 AM

Pogmatwane to troche Tongue

- bluevein - 01-17-2008 11:35 PM

Trudno się w tym wszystkim połapać, ale jak już się wejdzie w ten świat RBD to się zrozumie XD
Oni właściwie cały czas coś wydają... jak nie płyty to seriale jak nie seriale to DVD Tongue

- justin - 01-17-2008 11:36 PM

Dlatego tacy znani są...
Smile

- bluevein - 01-17-2008 11:40 PM

Pewnie tak Big Grin

W ogóle ostatnio mi się marzy Rebelde na DVD Big Grin <3 i nie, że I temporada, tylko II i III też Big Grin
Bo z tego co czytałam to III jest najlepsza i boję się, że tv4 jej nie puści :? :wink:

- Trish - 01-18-2008 12:37 AM

A ja się nie mogę doczekać aż się skoñczy I temporada na TV4 i marzy mi się, że ogłoszą, że nie będzie dalszych i będę sobie mogła wreszcie obejrzeć II i III temporadę w oryginale xD W ogóle mi się marzy Rebelde w oryginale Wink I marzy mi się DVD La Familia <33 I kolekcja płyt i DVD RBD...

- justin - 01-18-2008 12:42 AM

Trish nie mów tak Tongue Oglądaj sobie w oryginale, ale mi daj oglądać na tv4 Tongue

- bluevein - 01-18-2008 01:01 AM

Trish, chciałoby Ci się tyle tego ściągać? Big Grin
ja mam plan, że jak [nie daj Bóg] tv4 nie puści dalszych odcinków Rebelde, to wtedy zamówię sobie DVD z Ameryki XD
i koniec kropka Big Grin

W oryginale jest fajnie oglądać, bo lektor nie zjada połowy słów, albo ich nie przekręca XD
jak np. dzisiaj kiedy była scena z bokserkami, Roberta powiedziała do Giovanniego, że musi porozmawiać ze swoim chłopakiem i żeby ten spadał a Giovanni jej na to odpowiedział, żeby ona poszła bo Celiny tu nie ma :lol2: ale tego oczywiście nie przetłumaczyli Tongue

- Trish - 01-18-2008 01:50 AM

Tego z Celiną w tym momencie nie łapię, ale jestem trochę śpiąca. Co do ściągania to no jasne, ja już kilka telenowel próbowałam oglądać w oryginale, a to że żadnej nie skoñczyłam to inna sprawa. W każdym razie przez LF strasznie stęskniło mi się za oglądaniem tel na kompie, a Rebelde by się do tego świetnie nadawało Wink

- justin - 01-18-2008 08:17 PM

Podeśle mi ktoś na poczte RBD - Inalcanzable? bo sciągałam pare razym, najpierw nie było nic, potem ściągnęłam z jakimś szumem, a potem coś piszczało Tongue Dałam sobie spokój, a podoba mi się piosenka Big Grin
No i RBD zaraża :>
Teraz słucham piosenki z dzissiejszego odcinka, sliczna <3

- Trish - 01-18-2008 08:33 PM

Ja dobrą wersję piosenki mam dopiero od czasu ściągnięcia całego albumu. Podesłałabym ci, ale nic mi nie chce ostatnio ładować, a próbuję załadować odcinek na forum. Jakbyś jutro wciąż nie miała to napisz mi PW i postaram się to zrobić.
Mnie teraz dopadła Una Cancion, czy to może ona była dziś w odcinku ?

- justin - 01-18-2008 08:35 PM

Właśnie o tą mi chodzi.
Dzisiejszy dzieñ całkowicie należy do tej piosenki :roll: <3
Cytat:Jakbyś jutro wciąż nie miała to napisz mi PW i postaram się to zrobić.
oł, dziękuje bardzo.

- bluevein - 01-18-2008 10:43 PM

W ogóle ostatnio wszystkie odcinki są takie... magiczne, nie wiem czy to zasługa DyR czy czegoś innego XD

A Inalcanzable to też ściągałam i ściągałam i za każdym razem ściągałam złe. I podobnie jak Trish, dobrą wersję mam jedynie z całego albumu Tongue

- Trish - 01-18-2008 10:53 PM

Mi się ostatnio również DyR bardzo podoba, i w ogóle dziś był świetny odcinek, bo taki inny, nie o szkole, tylko o ich życiu domowym Wink Chociaż pierwszy raz zrozumiałam Rob z narzekaniem na matkę - wigilia była grejt i w ogóle, ale jak by mi się ktoś kazał przebierać za Trzech Króli, to bym z domu uciekła Tongue

Piosenkę justin już wysłałam, więc tak jak my może się cieszyć dobrą wersją Wink Ja ostatnio z EDC słucham głównie No Digas Nada, ale to może w związku z nastrajaniem się do napisania kolejnego odcinka Wink

- justin - 01-19-2008 01:48 PM

Cytat:Piosenkę justin już wysłałam, więc tak jak my może się cieszyć dobrą wersją Wink
Jeszcze raz bardzo dziękuje Big Grin Piosenka podobała mi się od początku, ale z tym piszczeniem nie dało się wytrzymać Tongue
Teraz u mnie rządzi Una Cancion, ciekawe jak długo Tongue

- Trish - 01-19-2008 02:05 PM

Ja pamiętam, jak mi się dopiero co spodobało Rebelde i poprosiłam blue o listę piosenek RBD, które najbardziej lubi, wśród nich było Inalcanzable, no więc sobie ściągnełam te piosenki, włączam ta jedną, słyszę to piszczenie i taka, WTH ?! Ja nie będę tego słuchać Tongue Kto wie, może stąd moja niechęć do niej Tongue

- bluevein - 01-19-2008 03:01 PM

A powinnaś ją lubić, w koñcu jest tam partia DyP Tongue

- Trish - 01-19-2008 04:04 PM

Ja tam nie patrzę na takie rzeczy, nie mam tej manii, tak jak wy z Chrisem, że tak zwracacie uwagę na to, gdzie on śpiewa, a gdzie nie śpiewa Tongue

- justin - 01-19-2008 04:08 PM

Cytat:nie mam tej manii, tak jak wy z Chrisem, że tak zwracacie uwagę na to, gdzie on śpiewa, a gdzie nie śpiewa
Zebym ja wiedziała kiedy to Chris śpiewa :lol:
Tzn. ostatnio jakoś lepiej mi to odróżnianie wychodzi Big Grin
Ale bez różnicy mi kto śpiewa daną piosenkę Big Grin

- Trish - 01-19-2008 07:08 PM

Nie martw się, ja wciąż nie do koñca rozróżniam głosy chłopaków Wink Np. głos Poncho mi całkiem do niego nie pasuje Tongue

- justin - 01-20-2008 01:05 PM

Moja siostra własnie powiedziała, że RBD to hiszpañskie disco-polo. :roll:
oł, nie spodobało jej się.
A jak zobaczy RBD: La Famila na emule to już w ogóle zawału dostanie :roll:

- bluevein - 01-20-2008 03:27 PM

Moi rodzice powiedzieli, że się o mnie boją bo się cofam, gdyż oglądam Rebelde i słucham latino popu... ale ja mam ich w nosie XD

- myys - 02-07-2008 01:20 PM

Ymm jeszcze za mało słyczałam żeby oceniać , ale chciałam napisac że Salvame jest sliczna. Uwielbiam ją ostatnio Big Grin

- justin - 02-07-2008 08:22 PM

A zobacz np Un Poco De Tu Amor. Ja osobiście ją uwielbiam.

- Trish - 02-07-2008 08:48 PM

Ją akurat trzeba lubić, głównie za Rebelde, taką ogólnie najbardziej lubianą jest chyba Besame sin miedo.

- myys - 02-07-2008 09:00 PM

Ooł też jest świetna.
Jeszcze bardzo lubie Ser o parecer Smile Ale słucham dalej.

- bluevein - 02-08-2008 06:33 PM

Salvame jest śliczne, ale szybko mi się znudziło Big Grin
Za to są takie piosenki np. Este Corazon czy No Pares, które nie nudzą się nawet po roku słuchania xD Big Grin

- justin - 02-08-2008 06:40 PM

Cytat:Este Corazon
Uwielbiam ją. Jest śliczna.

- Trish - 02-08-2008 08:44 PM

Mi się właśnie Este Corazon szybko znudziło, a No Pares jeszcze szybciej Tongue Ogólnie to najczęściej wracam do piosenek z Rebelde i Rebels.

- bluevein - 02-08-2008 10:23 PM

Ja najmniej słucham tych z Rebels i Rebelde xD Big Grin
z Rebelde to UPDTA i Ensename, a reszty rzadko Big Grin

- myys - 02-08-2008 11:54 PM

Mogłybyście mi powiedziec skąd wziełyscie ten koncert z Rio ? Bo z dwóch źródeł już go pobrać próbowałam i sie nie dało :/

- bluevein - 02-09-2008 12:28 AM

Z torrentów, na mininovie jakiś czas temu widziałam Big Grin

- myys - 02-09-2008 12:32 AM

Aha... dzieki Smile

- justin - 02-15-2008 09:49 PM

Jak bylam u cioci to oglądałam bez przerwy to :
http://youtube.com/watch?v=ZMM5AxDnmTs (Money Money)
http://youtube.com/watch?v=cLgRdnh08QM&feature=related (Dame)

- myys - 02-15-2008 10:00 PM

Money Money uwielbiam Big Grin
I ten kawaleczek Uckera cudny Big Grin
I Dame tez swietna jest....

- justin - 02-15-2008 10:17 PM

Nie podoba mi się troche jak Maite w Dame śpiewa. Ale ogolnie bardzo mi się cały koncert podoba.A w Dame to ta koncowka Big Grin "So give me a little chance. So give me just a little time " " Big Grin
Albo jakos tak Tongue

- myys - 02-15-2008 10:22 PM

Umm ja tego koncertu nie widzialam Big Grin
Fajnie ze podalas bo szukam tych z dobra wersja Smile
To Ci sie ta koncowka podoba czy nie ? Big Grin Fajna jest Big Grin

- bluevein - 02-15-2008 10:27 PM

W ogóle taki właśnie koncert marzy mi się w Polsce, skromny, prywatny, mało osób [w tym my XD] i RBD <33

- justin - 02-16-2008 11:45 AM

Cytat:mało osób [w tym my XD] i RBD <33
My obowiązkowo Tongue No i RBD Big Grin
Ja w ogóle powoli odróżniam głosy wszystkich Big Grin Bardzo się cieszę z tego powodu Big Grin Maite ma chyba najgorszy głos.

- myys - 02-16-2008 11:57 AM

Czemu najgorszy ?
£adny ma Tongue
A co do głosów to własciwie nie umiem powiedziec ktory najfajniejszy....Wszystkie są fajne Tongue
Ale to tak jak nie umiem powiedziec kogo najbardziej lubie :roll:

- justin - 02-16-2008 12:00 PM

Bo jak oglądałam koncert i tą piosenkę Dame to aż trudno było mi jej słuchać, bo ogólnie to w piosenkach jej głos brzydko nie wychodzi.
Cytat:Ale to tak jak nie umiem powiedziec kogo najbardziej lubie
Ja też Tongue Uwielbiam Christiana i Uckera Big Grin I nawet Poncho Tongue I Dulce i Anahi Tongue No już mniej Maite trochę Tongue Chyba mnie zraziła w La Familia Tongue Ale nic do niej nie mam Big Grin
Cały zespół lubię Big Grin

- myys - 02-16-2008 12:47 PM

Yymm z facetów niby najbardziej Uckera lubie , i chyba tak jest ale jak pomysle to Poncho i Christiana też uwielbiam wiec tak naprawde to nie wiem :roll:
A z dziewczyn to jeszcze trudniej z tym by było :lol:
A w ogole to sie ciesze bo mi sie wreszceie sciagnala pierwsza czesc Hecho En Espana i to w zadziwiająco dobrej jakosci Big Grin
Teraz tylko 2 czesc...a w ogole to sa dwa rozne koncerty na tych dvd czy ten sam ?

- bluevein - 02-16-2008 01:34 PM

Raczej ten sam Big Grin
Ja ściągam [ponownie] Live In Rio i tym razem sobie nagram xD Big Grin

a co do avów to masz link do lj z ikonkami Trish, mary i moimi i wybierz sobie coś z RBD Tongue

http://community.livejournal.com/crystalcocaine/

tylko trzeba potem napisać w podpisie skąd masz ava Tongue

- Trish - 02-16-2008 04:55 PM

Ja sobie ściągnęłam Tour Generacion 2005 i drugie co mi się ściaga to yyy... chyba drugi Tour Generacion, ale jak sobie puściłam ich śpiewanie na żywo z roku 2005 to aż mi się płakać chciało, zdecydowanie poprawili swój śpiew od tamtej pory, Anahi i Dulce wyprawiały jakieś niewiadomo co, które im wcale nie wychodziło, Maite miała jakiś taki... męski głos, Christian śpiewał w miarę, ale był jeszcze w stylu Giovanniego, na Uckera akurat nie trafiłam, ale za to nie wiem jakim cudem trafiłam na jakiś fragment, gdzie Poncho ładnie zaśpiewał :lol:
Jakoś przez to przebrnę w lepszym humorze, no bo to w koñcu i tak RBD Wink A jak sobie obejrzę zaległe koncerty to sobie ściągnę wreszcie Live in Rio w jakiejś dobrej jakości xD
Na razie to jestem ciekawa strasznie nowego Tour, chyba się powinny niedługo jakieś filmiki pojawić...

- bluevein - 02-16-2008 06:24 PM

Już 4 się pojawiły, ale krótkie.
Jest No Digas Nada, Si No Estas Aqui, Salvame i Extra

- mya - 02-23-2008 03:58 PM

Cytat:W ogóle taki właśnie koncert marzy mi się w Polsce, skromny, prywatny, mało osób [w tym my XD] i RBD <33

noo koncert w Polsce byłby spełnieniem marzeñ Big Grin ale oczywiście, żebyśmy były Big Grin może kiedyś... Big Grin