![]() |
RBD - Wersja do druku +- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com) +-- Dział: OTHER MUSIC (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: RBD (/showthread.php?tid=297) |
RBD - mya - 11-27-2007 06:49 PM ![]() Zespół: RBD zespół meksykañski zespół latino pop, któremu sławę przyniosła telenowela młodzieżowa Rebelde w 2004. W jego skład wchodzi trójka dziewcząt: Anahí - w latach 1996-2001 prowadziła karierę solową wydając cztery płyty; Dulce María - w latach 2001-2002 śpiewała w zespole Jeans z którym nagrała jedną płytę; Maite Perronii, oraz trójka chłopaków: Alfonso Herrera, Christopher Uckermann, Christian Chávez. Ich pierwsza płyta "Rebelde" wydana w 2004 odniosła sukces w Ameryce £aciñskiej podobnie jak kolejne płyty. Płyta "Celestial" wydana 21.11.06 (w USA 24.11.06) już po pierwszym dniu sprzedaży zyskała status platynowej w Meksyku, a na znanej liście Billboard 200 znalazła się na wysokim 15 miejscu. Czwartym studyjnym albumem RBD jest płyta "Rebels" - anglojęzyczna zawierająca covery z poprzednich płyt w języku angielskim. Promował ją singiel "Tu Amor" wydany w USA 22.09.06. W marcu 2007 miała miejsce premiera sitcomu - RBD: La Familia gdzie główne role grają członkowie zespołu. W lutym 2007 wydane zostało DVD będącego zapisem koncertów RBD w Brazylii podczas Tour Generación w 2006 roku - Live in Rio. RBD zostało gościnnie zaproszone na wybory Miss Universe odbywające się w Meksyku gdzie zaśpiewali 3 piosenki: Wanna Play, Carinio Mio, Money, Money. Od 20.04.2007 RBD występuje w ramach Celestial World Tour 2007. Dyskografia: Hiszpañskojęzyczne albumy studyjne: ~Rebelde (2004) ~Nuestro Amor (2005) ~Celestial (2006) ~Empezar Desde Cero (2007) Anglojęzyczne albumy studyjne: ~Rebels (2006) Portugalskojęzyczne albumy studyjne: ~Rebelde (Edição Brasil) - Portugalska wersja Rebelde (2005) ~Nosso Amor Rebelde - Portugalska wersja Nuestro Amor (2006) ~Celestial (Versão Brasil) - Portugalska wersja Celestial (2006) Albumy Live: ~Tour Generación RBD en Vivo (2005) ~Live in Hollywood (2006) ~Live in Rio (2007) - bluevein - 11-27-2007 10:56 PM O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem. Wszystko zaczęło się od Rebelde, gdzie pokochałam DyR [taka parka ![]() RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów ![]() Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD A najlepsze DVD to zdecydowanie Live in Rio ![]() A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera ![]() - mya - 11-28-2007 12:22 AM Blue ale się rozpisałaś ![]() ![]() Cytat:O RBD mogłabym pisać i pisać, srsly, sama jestem zadziwiona, że w ogóle taki zespół mógł mi się spodobać. Przecież to meksykañski pop! nie dość, że czasami wychodzą im discopolowe brzmienia to śpiewają w języku, którego totalnie nie rozumiem. Ja akurat język w miare rozumiem i uwielbiam ten język wieć to jest kolejny plus dla zespołu. Fakt czasami mają takie brzmienia, ale jakoś mnie to nie zniechęca ![]() Cytat: gdzie pokochałam DyR [taka parka ] Ja normalnie uwielbiam tą pare i jak oglądałam filmiki z nimi to właśnie towarzyszyła temu muzyka RBD ![]() ![]() Cytat:RBD ma 5 płyt studyjnych na swoim koncie i wszystkie są hiciorami. To o czymś świadczy. W Meksyku na koncertach zbierają rekordową liczbę fanów [więcej miała tylko Madonna i Queen] a gdzie się nie pojawią, tam są po prostu zjadani przez fanów Tak jak mówisz z tego co zauważyłam robią mega kariere, zajmują najlepsze miejsca w rankingach i panuje rebeldemania ![]() ![]() Cytat:Moje ulubione piosenki to Money,Money, Inalcanzable, Fui La Nina, No pares, Salvame, Tras De Mi [koncertowe <33] i wiele innych XD Z tych co podałaś to znam trzy ostatnie tylko(i popieram są świetne) ![]() ![]() ![]() Cuando El Amor Se Acaba, Tenerte y Quererte, Solo Quedate En Silencio, Un Poco De Tu Amor, Nuestro Amor, Fuego, oczywiście Rebelde ![]() ![]() ![]() Cytat:A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy i za pierwszej płyty ma Zbyszka Wodeckiego na głowie a w 3 temporadzie Rebelde kask Darth Vadera Lubię go ![]() ![]() ![]() ![]() - bluevein - 11-28-2007 12:41 AM Jeśli chodzi o rozumienie, to idzie mi coraz lepiej ![]() np. teraz kiedy po raz drugi oglądam RBD:La Familia to rozumiem o wiele więcej niż za pierwszym razem. To samo jest z piosenkami, i oczywiście z Rebelde ![]() - mya - 11-28-2007 01:16 AM Cytat: RBD:La Familiaa właśnie o co z tym chodzi (?), bo ja nie za bardzo rozumiem co to jest ![]() I jeszcze widziałam filmiki z koncertów i tam się D/C i A/A całowali tzn., że oni są w normalnym życiu ze sobą czy jak ? ![]() Właśnie ściągam kolejne piosenki ![]() ![]() - bluevein - 11-28-2007 01:23 AM RBD: La Familia to serial, 13sto odcinkowy o zespole. I to nie jest o nich, postacie są zdecydowanie przerysowane itd ![]() ![]() A jeśli chodzi o te pocałunki. Ogólnie zaczęło się od tego, że w Rebelde był pewnien odcinkiek z koncertem bodajże w LA i tam właśnie DyR i MyM i GyL się całowali [Ci ostatni to dla zwały ![]() ![]() Oni nie są parami, po prostu całowali się jako postacie z Rebelde, a że teraz są tylko przyjaciółmi, rodziną, braćmi i siostrami to postanowili z tym skoñczyć [a szkoda ![]() - mya - 11-28-2007 01:30 AM aha dzięki za wyjaśnienie ![]() ![]() a to RBD: La Familia trzeba ściągać czy gdzieś leci? - justin - 11-28-2007 11:47 AM Wczoraj przesłuchałam piosenke Rebelde i tak szczerze to średnio mi się spodobała ![]() - bluevein - 11-28-2007 04:50 PM Bo ja doszłam do takiego wniosku, że jak nie lubisz/nie znasz Rebelde to RBD też nie polubisz. Już dawno to zaobserwowałam ![]() - foragain - 11-29-2007 12:31 AM moze słuchne , ( ale jakos mi sie nie widzi xD) - mya - 12-01-2007 12:45 AM bluevein napisał(a):A i kocham Christophera XD nawet jeśli śmiesznie tañczy Właśnie obejrzałam kilka koncertów i rzeczywiście troche śmiesznie tañczy ( i jak podskakuje ) xD ale i tak go lubię ![]() Szkoda, że w Polsce ludzie nie mają praktycznie pojęcia o tym zespole ![]() for wiem, że jesteś otwarty na różną muzykę, ale coś mi się wydaje, że niekoniecznie przypadnie ci do gustu ![]() - foragain - 12-03-2007 11:50 PM no tak jak własnie mówiłem , ale zobaczyc pewnie nie zaszkodzi ![]() - Trish - 12-05-2007 10:59 PM Wy tu rozmawiacie o RBD i nikt mnie nie poinformował :shock: No wiecie... Ja jak powszechnie wiadomo do muzyki RBD przekonuję się powoli, praktycznie żadna piosenka nie spodobała mi się za pierwszym razem, lecz dopiero później. I właściwie gdyby nie telenowela w Polsce, to bym się pewnie do nich nigdy nie przekonała. Ale dzięki Rebelde polubiłam Rebelde oraz Otro día que va, no i zaczęłam zamęczać blue pytaniami ![]() ![]() ![]() Co do parek, to każda, byli nie DyC XD Lubię DyP, lubię Los A [wciąż nie wiem, czemu los, a nie dos...], lubię Christiana i Maite ![]() - mya - 12-06-2007 01:01 AM Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istnieje ![]() A ja ostatnio słucham ciągle Solo Para Ti i Besame Sin Miedo. A teledysk do Teledysk do Nusetro Amor uwielbiam za DyC i AyP ![]() I ten nowy teledysk tez bardzo ładny. A co do Poncha to ja nigdy nie mówiłam, że go nie lubie. Ja go lubie. ![]() ![]() DyC jest boskie i AyP też bardzo lubie ![]() ![]() A kto wg was najlepiej śpiewa? ![]() - Trish - 12-06-2007 02:22 AM mya napisał(a):Trish no ja myślałam, że wiesz, że ten temat już istniejeNiepoinformowanie mnie odbieram jako napaść na fanów Trendys ![]() mya napisał(a):A kto wg was najlepiej śpiewa?Znaczy się z chłopaków, czy ze wszystkich ? Bo na pewno Christian śpiewa najlepiej. Ale jeśli porównywać Chrisa i Poncho, to chyba nie stwierdzicie, że Chris lepiej śpiewa ? Bo to już przesada by była, jeśli chodzi o śpiew [i o taniec ![]() Co do dziewczyn to ja najbardziej lubię głos Anahi, może dlatego, ze jest taki charakterestyczny ![]() ![]() - mya - 12-06-2007 02:26 AM No ja sie zgadzam z tym, że Christian najlepiej śpiewa i Anahi też bardzo dobrze, chociaż Dulce też lubię tylko z początku nie mogłam się przyzwyczaić, że ma taki głosik dziecinny. ![]() - bluevein - 12-06-2007 04:18 PM Jeśli chodzi o śpiew, to faktycznie Chris śpiewał najgorzej, tak było do czasu... był taki koncert RBD instrumental, gdzie śpiewali live itd, i ku mojemu zaskoczeniu jak i innych fanów najgorzej wypadł Poncho, srsly, takiego fałszowania w życiu nie słyszałam i mam nadzieje, już nie usłyszeć. - justin - 12-22-2007 01:21 PM Polubiłam piosenke Rebelde, do innych niestety się jeszcze nie przekonałam ![]() Y soy rebelde! ![]() - mya - 12-22-2007 08:56 PM Cytat:do innych niestety się jeszcze nie przekonałam a jakie jeszcze słuchałas? ![]() - justin - 12-22-2007 09:30 PM W sumie to nie wiem, tak przelotnie tylko ![]() ![]() - Trish - 12-22-2007 09:44 PM Takie najbardziej lubiane piosenki RBD: Fuego Salvame Me voy Este corazon Tras de mi Ser o parecer Besame sin miedo Inalcanzable Fui la nina - justin - 12-22-2007 10:04 PM Na razie z tych co przesluchalam podoba mi się Salvame ( to jest pierwsza piosenka z Twojej listy) Teraz RBD - Inalcanzable, też ładna ![]() - mya - 12-23-2007 01:02 AM Jeszcze możesz posłuchać: Solo Para Ti Fuera Quiero Poder Solo Quedate En Silencio Otro Dia Que Va Un Poco De Tu Amor Celestial Nuestro Amor - bluevein - 12-23-2007 01:36 AM Za to moje ulubione piosenki RBD to: No Pares (bo zawsze kojarzy mi się z moją ulubioną sceną DyR <3333) Salvame Este Corazon Quiero Poder Money Money Inalcanzable Fui La Nina :wink: - justin - 12-23-2007 03:11 PM To jest złe i niedobre, bo się zarażam tą całą manią RBD ![]() ![]() Piosenki ,które podała Trish świetne ![]() Dulce chyba ma taki najbardziej charakterystyczny głos ![]() - mya - 12-24-2007 12:44 AM Cytat:To jest złe i niedobre, bo się zarażam tą całą manią RBD a nie chciałam tegoI bardzo dobrze ![]() ![]() Cytat:Dulce chyba ma taki najbardziej charakterystyczny głos innych nie poznaje.ja już rozpoznaje wszystkich, ale fakt Dulce ma najbardziej charakterystyczny głos, chociaż musze przyznać, że z początku denerwował mnie trochę jej głos, ale potem się przyzwyczaiłam ![]() - bluevein - 12-24-2007 12:49 AM Skopiuje coś z innego forum, bo nie chce mi się pisać po raz drugi.. Dzisiaj jestem przerbdowana :lol: zrobiłam sobie dzieñ z RBD, obejrzałam wszystkie dvd + Confesiones + koncert akustyczny dla Pepsi. OMG, gdyby ktoś jakieś 3 lata temu mi powiedział, że aż tak zakocham się w meksykañskiej popowej grupie to bym go chyba wyśmiała XD Tour Generacion En Vivo jest najsłabsze ze wszystkich koncertów... wszyscy nie dość, że śmiesznie wyglądali to średnio śpiewali :lol: Dalej jest Live in Hollywood. Koncert jest bardzo ładny, spokojny i klimatyczny, ale znowu oni dziwnie wyglądają i średnio śpiewają ![]() Drugie miejsce ma [i]Hecho en Espa - justin - 12-24-2007 10:11 AM ¦wietne blue ![]() Ja próbowałam oglądnąć jakieś koncerty, ale na youtubi takie niewyraźne są... - mya - 12-24-2007 01:37 PM Cytat: koncert akustyczny dla Pepsi.Właśnie ostatnio oglądałam ![]() Cytat:Tak więc, polecam wszystkim zobaczyć koncerty RBD, może wtedy zobaczą jak wielkim są fenomenem, jaki klimat stwarzają i jak do siebie przyciągają Bo oni cieszą swoją muzyką ![]() ![]() justin jak ci idzie słuchanie piosenek? ![]() ![]() ![]() - bluevein - 12-25-2007 01:53 AM Uuu, oglądałaś? ![]() Prawda, że Ucker wyglądał hot w tej czarnej bluzce i okularkach? <33 - justin - 12-25-2007 01:55 AM Podajciei linka :> - mya - 12-25-2007 06:48 PM bluevein napisał(a):Uuu, oglądałaś? No fajnie wyglądał, troche mnie denerwowały na początku te okulary ![]() ![]() ![]() a Poncho akurat brzydko wyglądał ![]() justin napisał(a):Podajciei linka Koncert Akustyczny Pepsi Celestial Besame Sin Miedo Aun Hay Algo Ser O Parecer Rebelde Tras de mi - justin - 12-25-2007 07:05 PM Najlepsze Besame Sin Miedo ![]() - mya - 12-25-2007 07:31 PM no najbardziej mi się podobało Besame Sin Miedo ![]() ![]() ![]() A ja chce zobaczyć koncertowe Solo Para Ti i nie moge znaleźć żadnego w dobrej wersji ![]() - justin - 12-25-2007 07:32 PM Widziałam ![]() ![]() - bluevein - 12-25-2007 10:29 PM Oh, justin, I love you ![]() Nie sądziłam, że polubisz Chrisa, ale gut, że tak się stało. Im nas więcej, tym lepiej... szczególnie teraz kiedy Ucker jest taki hot ![]() - Trish - 12-25-2007 11:39 PM Ja się zdecydowanie rozwijam RBDowo, bo rozpoznaję już głos Maite, czyli głosy dziewczyn są dla mnie całkowicie rozróżnialne, uczę się teraz rozpoznawać chłopaków i też mi idzie coraz lepiej xD - justin - 12-26-2007 01:08 AM Ja rozpoznaje tylko Dulce... I mimo tego, ze bardzo lubie piosenki RBD to mnie ta cala mania nie łapie( przynajmniej jeszcze ![]() Cytat:Oh, justin, I love youthanks ![]() jak w serialu "I love you" " ymmm...thanks" ![]() - foragain - 12-28-2007 12:40 AM posłuchałem wkoñcu :lol: paradia i porażka jak dla mnie - trzeba teraz sobie pranie mózgu zrobic :lol: - mya - 12-28-2007 09:56 PM bo ty sie nie znasz i tyle ![]() ![]() - foragain - 12-30-2007 11:41 PM ja tam wole juz Reverie Sound Revue ![]() - justin - 12-30-2007 11:56 PM A słuchales w ogóle RBD ? - foragain - 12-31-2007 12:02 AM tak tak przeciez pisałem juz ![]() - Trish - 12-31-2007 12:03 AM Przesłuchał pewnie jednej lub dwóch piosenek. Ja sama po początkowym przesłuchaiu kilku piosenek RBD wyśmiałam ich. - foragain - 12-31-2007 12:17 AM przesłuchałem wystarczająco zeby stwierdzic ze nie bede tego wiecej słuchał ![]() - mya - 12-31-2007 02:23 AM a jakie piosenki przesłuchałes?? Cytat:ja tam wole juz Reverie Sound Revuenie ma co powórwnywać tych dwóch zespolów to dwa rózne gatunki i zupełnie inna muzyka ![]() - justin - 12-31-2007 11:41 AM Bo dobrze kiedyś chyba Trish stwierdziła,że jesli nie ogląda się Rebelde to nie polubi się tak bardzo RBD. - Trish - 12-31-2007 11:04 PM Może nie, że się na pewmo nie polubi, ale na pewno jest o wiele trudniej ![]() - justin - 01-14-2008 07:00 PM oł Wy niedobrzy, zaczynam się w RBD wciągać ![]() Polecicie jakies fajne koncerty ? ![]() - bluevein - 01-14-2008 10:39 PM Jeśli chodzi o DVD, to Live In Rio wg, mnie najlepsze jest ![]() potem Hecho En Espana, Live In Hollywood a na koñcu Tour Generation XD Ale moim ulubionym koncertem i tak jest Confesiones a obejrzeć możesz tu: http://youtube.com/profile_videos?p=r&user=JG2310&page=6 :wink: - tonej - 01-14-2008 11:11 PM nie wiem kto to ale zeby ich nie dolowac to 6 ![]() - bluevein - 01-15-2008 10:21 PM W sumie, są tak popularni z Meksyku czy w Rumunii czy w Hiszpanii, że ta 6 pewnie im się należy ![]() justin, i jak? obejrzałaś już Confesiones? XD - justin - 01-15-2008 10:24 PM Tak 5/10 ![]() ![]() - bluevein - 01-15-2008 10:27 PM Ah tak, i koniecznie obejrzyj Nuestro Amor <33 - justin - 01-15-2008 10:56 PM Cytat:Nuestro Amoroł DyC na początku ![]() ![]() ![]() - bluevein - 01-15-2008 11:18 PM ba! jak ja go kocham w tych krótkich włosach <3 w koñcu pokazał to, co ja wiedziałam od początku, że wcale nie jest gorszy od Poncho XD! i, że też może się podobać ![]() - justin - 01-15-2008 11:23 PM Ja tam od zawsze coś widziałam w Chrisu/ Diego i zawsze mnie coś do niego brało najbardziej ![]() A Christiana to chyba najwięcej tam. ![]() - Trish - 01-16-2008 12:00 AM Ja nie rozumiem całego tego Poncho/Christopher, gorszy/lepszy. RBD to RBD, no i nawet jak np. Maite lubię najmniej to nie twierdzę, że jest gorsza/brzydsza/głupsza od Anahi czy Dulce. No ale. Ja się tak zabieram za te koncerty i zabrać nie mogę ![]() ![]() ![]() A co do ankiety to w/g mnie jest w ogóle bezsensowna w tym temacie. - bluevein - 01-16-2008 12:33 AM No, ale mi akurat chodziło o te wszystkie plebiscyty, gdzie przeważnie był nominowani i Poncho i Christopher i wszystkie jakimś cudem wygrywał Poncho ![]() ![]() A ostatnio wygrał Christopher! więc śmiem twierdzić, że Poncho zszedł z piedestału ![]() - Trish - 01-16-2008 01:05 AM A czemu Christian nie był nominowany ? Jemu się też zdecydowanie należy. - bluevein - 01-16-2008 01:58 PM Nie wiem, mnie też to zawsze zastanawiało... a jeśli chodzi o dziewczyny Maite też jest przeważnie pomijana. - justin - 01-16-2008 06:45 PM Cytat:A co do ankiety to w/g mnie jest w ogóle bezsensowna w tym temacie.ona jest bezsensowna do paru tematów :lol: ale jak juz jest wszedzie to niech będzie wszędzie. Ja w ogóle z odcinka na odcinek Rebelde coraz bardziej w RBD się wciągam ![]() W ogóle świetnie wygląda zawartość moich mp3 ;D Rock, rock, rock, rock,rock,rock,rock...pop latino :lol: - bluevein - 01-16-2008 07:33 PM Ja to na początku nie scrabbingowałam RBD, bo się wstydziłam, ale potem popadłam w tak wielką manie i stwierdziłam, że nie ma się czego wstydzić i na last.fm śmiesznie to wygląda... Muse,Pink Floyd,The Killers etc i... RBD :lol: :wink: - justin - 01-16-2008 08:13 PM W ogóle to Wy się mnie bójcie, bo jeszcze z 2 tygodnie oglądania Rebelde i zmienie wystrój forum na całkowicie RBD'owy :lol: - bluevein - 01-16-2008 09:56 PM Mi by się taka zmiana pewnie spodobała ![]() ![]() Niech RBD skoñczą już tą przerwę bo zatęskniło mi się za nimi ![]() - justin - 01-16-2008 10:05 PM Oni jakąś przerwe mają? Ja ich dopiero poznaje więc nic nie wiem. Cytat:Mi by się taka zmiana pewnie spodobała Very Happy RazzAle wielu innym nie ![]() - bluevein - 01-16-2008 10:59 PM Oni mają jeszcze przerwę świąteczną, do koñca miesiąca ![]() - justin - 01-16-2008 11:01 PM oł, to już dużo sobie nie poczekasz. Ja dzisiaj cały dzieñ, tzn po Rebelde slucham Futuro ex-novio. ¦wietna. - Trish - 01-16-2008 11:43 PM Ja się do tej piosenki nigdy nie przekonałam. Za to po dzisiejszym występie mi wpadła w ucho Christianowa część Un poco de tu Amor ![]() Mnie śmieszy to odkąd RBD wprowadziłam do mojego profilu na lj, pomijając zespoły, to jeszcze seriale: Supernatural, One Tree Hill, Numb3rs... RBD: La Familia :lol: - justin - 01-16-2008 11:47 PM A ja zawsze po odcinku Rebelde mam faze na jakąs piosenkę z niego ![]() Cytat:Mnie śmieszy to odkąd RBD wprowadziłam do mojego profilu na lj, pomijając zespoły, to jeszcze seriale: Supernatural, One Tree Hill, Numb3rs... RBD: La Familia Laughingno dokladnie, fajne zestawienie ![]() - Trish - 01-16-2008 11:52 PM Chyba muszę sobie jeszcze jakieś zestawienie telenowel zrobić, żeby to bardziej do siebie pasowało ![]() A co do piosenek to ja przy samych początkach oglądania Rebelde słuchałam piosenek stamtąd, teraz od jakiegoś czasu wymieniają mi się fazy z piosenek z EDC na piosenki z Rebels ![]() - justin - 01-16-2008 11:56 PM Cytat:A co do piosenek to ja przy samych początkach oglądania Rebelde słuchałam piosenek stamtąd, teraz od jakiegoś czasu wymieniają mi się fazy z piosenek z EDC na piosenki z Rebels WinkMoże na to jest jakiś system ![]() - Trish - 01-17-2008 12:04 AM Po prostu musisz przesłuchać wszystkie płyty i sama zobaczysz co ci najbardziej odpowiada ![]() - justin - 01-17-2008 12:05 AM a ile RBD ma plyt ? - Trish - 01-17-2008 12:29 AM ¯eby tak zminimalizować to 4 całkowicie różne hiszpañskojęzyczne, plus dodałabym do tego anglojęzyczne Rebels, bo ma część nowych piosenek. Więc 5 [Rebelde, Nuestro Amor, Celestial, Rebels, Empezar Desde Cero]. Oprócz tego 3 potrugalskojęzyczne, ale zawierające tylko przeróbki, plus 4 Live'y. To te główne, ale nie znajdziesz tam wszystkich piosenek. Jest jeszcze np. album do LF, na którym jest pełno starych piosenek, ale zabrakło miejsca dla The Family :roll: Oraz piosenka No Pares, której wersję studyjną znajdziesz tylko na Live in Hollywood. - justin - 01-17-2008 12:36 AM Pogmatwane to troche ![]() - bluevein - 01-17-2008 11:35 PM Trudno się w tym wszystkim połapać, ale jak już się wejdzie w ten świat RBD to się zrozumie XD Oni właściwie cały czas coś wydają... jak nie płyty to seriale jak nie seriale to DVD ![]() - justin - 01-17-2008 11:36 PM Dlatego tacy znani są... ![]() - bluevein - 01-17-2008 11:40 PM Pewnie tak ![]() W ogóle ostatnio mi się marzy Rebelde na DVD ![]() ![]() Bo z tego co czytałam to III jest najlepsza i boję się, że tv4 jej nie puści :? :wink: - Trish - 01-18-2008 12:37 AM A ja się nie mogę doczekać aż się skoñczy I temporada na TV4 i marzy mi się, że ogłoszą, że nie będzie dalszych i będę sobie mogła wreszcie obejrzeć II i III temporadę w oryginale xD W ogóle mi się marzy Rebelde w oryginale ![]() - justin - 01-18-2008 12:42 AM Trish nie mów tak ![]() ![]() - bluevein - 01-18-2008 01:01 AM Trish, chciałoby Ci się tyle tego ściągać? ![]() ja mam plan, że jak [nie daj Bóg] tv4 nie puści dalszych odcinków Rebelde, to wtedy zamówię sobie DVD z Ameryki XD i koniec kropka ![]() W oryginale jest fajnie oglądać, bo lektor nie zjada połowy słów, albo ich nie przekręca XD jak np. dzisiaj kiedy była scena z bokserkami, Roberta powiedziała do Giovanniego, że musi porozmawiać ze swoim chłopakiem i żeby ten spadał a Giovanni jej na to odpowiedział, żeby ona poszła bo Celiny tu nie ma :lol2: ale tego oczywiście nie przetłumaczyli ![]() - Trish - 01-18-2008 01:50 AM Tego z Celiną w tym momencie nie łapię, ale jestem trochę śpiąca. Co do ściągania to no jasne, ja już kilka telenowel próbowałam oglądać w oryginale, a to że żadnej nie skoñczyłam to inna sprawa. W każdym razie przez LF strasznie stęskniło mi się za oglądaniem tel na kompie, a Rebelde by się do tego świetnie nadawało ![]() - justin - 01-18-2008 08:17 PM Podeśle mi ktoś na poczte RBD - Inalcanzable? bo sciągałam pare razym, najpierw nie było nic, potem ściągnęłam z jakimś szumem, a potem coś piszczało ![]() ![]() No i RBD zaraża :> Teraz słucham piosenki z dzissiejszego odcinka, sliczna <3 - Trish - 01-18-2008 08:33 PM Ja dobrą wersję piosenki mam dopiero od czasu ściągnięcia całego albumu. Podesłałabym ci, ale nic mi nie chce ostatnio ładować, a próbuję załadować odcinek na forum. Jakbyś jutro wciąż nie miała to napisz mi PW i postaram się to zrobić. Mnie teraz dopadła Una Cancion, czy to może ona była dziś w odcinku ? - justin - 01-18-2008 08:35 PM Właśnie o tą mi chodzi. Dzisiejszy dzieñ całkowicie należy do tej piosenki :roll: <3 Cytat:Jakbyś jutro wciąż nie miała to napisz mi PW i postaram się to zrobić.oł, dziękuje bardzo. - bluevein - 01-18-2008 10:43 PM W ogóle ostatnio wszystkie odcinki są takie... magiczne, nie wiem czy to zasługa DyR czy czegoś innego XD A Inalcanzable to też ściągałam i ściągałam i za każdym razem ściągałam złe. I podobnie jak Trish, dobrą wersję mam jedynie z całego albumu ![]() - Trish - 01-18-2008 10:53 PM Mi się ostatnio również DyR bardzo podoba, i w ogóle dziś był świetny odcinek, bo taki inny, nie o szkole, tylko o ich życiu domowym ![]() ![]() Piosenkę justin już wysłałam, więc tak jak my może się cieszyć dobrą wersją ![]() ![]() - justin - 01-19-2008 01:48 PM Cytat:Piosenkę justin już wysłałam, więc tak jak my może się cieszyć dobrą wersją WinkJeszcze raz bardzo dziękuje ![]() ![]() Teraz u mnie rządzi Una Cancion, ciekawe jak długo ![]() - Trish - 01-19-2008 02:05 PM Ja pamiętam, jak mi się dopiero co spodobało Rebelde i poprosiłam blue o listę piosenek RBD, które najbardziej lubi, wśród nich było Inalcanzable, no więc sobie ściągnełam te piosenki, włączam ta jedną, słyszę to piszczenie i taka, WTH ?! Ja nie będę tego słuchać ![]() ![]() - bluevein - 01-19-2008 03:01 PM A powinnaś ją lubić, w koñcu jest tam partia DyP ![]() - Trish - 01-19-2008 04:04 PM Ja tam nie patrzę na takie rzeczy, nie mam tej manii, tak jak wy z Chrisem, że tak zwracacie uwagę na to, gdzie on śpiewa, a gdzie nie śpiewa ![]() - justin - 01-19-2008 04:08 PM Cytat:nie mam tej manii, tak jak wy z Chrisem, że tak zwracacie uwagę na to, gdzie on śpiewa, a gdzie nie śpiewaZebym ja wiedziała kiedy to Chris śpiewa :lol: Tzn. ostatnio jakoś lepiej mi to odróżnianie wychodzi ![]() Ale bez różnicy mi kto śpiewa daną piosenkę ![]() - Trish - 01-19-2008 07:08 PM Nie martw się, ja wciąż nie do koñca rozróżniam głosy chłopaków ![]() ![]() - justin - 01-20-2008 01:05 PM Moja siostra własnie powiedziała, że RBD to hiszpañskie disco-polo. :roll: oł, nie spodobało jej się. A jak zobaczy RBD: La Famila na emule to już w ogóle zawału dostanie :roll: - bluevein - 01-20-2008 03:27 PM Moi rodzice powiedzieli, że się o mnie boją bo się cofam, gdyż oglądam Rebelde i słucham latino popu... ale ja mam ich w nosie XD - myys - 02-07-2008 01:20 PM Ymm jeszcze za mało słyczałam żeby oceniać , ale chciałam napisac że Salvame jest sliczna. Uwielbiam ją ostatnio ![]() - justin - 02-07-2008 08:22 PM A zobacz np Un Poco De Tu Amor. Ja osobiście ją uwielbiam. - Trish - 02-07-2008 08:48 PM Ją akurat trzeba lubić, głównie za Rebelde, taką ogólnie najbardziej lubianą jest chyba Besame sin miedo. - myys - 02-07-2008 09:00 PM Ooł też jest świetna. Jeszcze bardzo lubie Ser o parecer ![]() - bluevein - 02-08-2008 06:33 PM Salvame jest śliczne, ale szybko mi się znudziło ![]() Za to są takie piosenki np. Este Corazon czy No Pares, które nie nudzą się nawet po roku słuchania xD ![]() - justin - 02-08-2008 06:40 PM Cytat:Este CorazonUwielbiam ją. Jest śliczna. - Trish - 02-08-2008 08:44 PM Mi się właśnie Este Corazon szybko znudziło, a No Pares jeszcze szybciej ![]() - bluevein - 02-08-2008 10:23 PM Ja najmniej słucham tych z Rebels i Rebelde xD ![]() z Rebelde to UPDTA i Ensename, a reszty rzadko ![]() - myys - 02-08-2008 11:54 PM Mogłybyście mi powiedziec skąd wziełyscie ten koncert z Rio ? Bo z dwóch źródeł już go pobrać próbowałam i sie nie dało :/ - bluevein - 02-09-2008 12:28 AM Z torrentów, na mininovie jakiś czas temu widziałam ![]() - myys - 02-09-2008 12:32 AM Aha... dzieki ![]() - justin - 02-15-2008 09:49 PM Jak bylam u cioci to oglądałam bez przerwy to : http://youtube.com/watch?v=ZMM5AxDnmTs (Money Money) http://youtube.com/watch?v=cLgRdnh08QM&feature=related (Dame) - myys - 02-15-2008 10:00 PM Money Money uwielbiam ![]() I ten kawaleczek Uckera cudny ![]() I Dame tez swietna jest.... - justin - 02-15-2008 10:17 PM Nie podoba mi się troche jak Maite w Dame śpiewa. Ale ogolnie bardzo mi się cały koncert podoba.A w Dame to ta koncowka ![]() ![]() Albo jakos tak ![]() - myys - 02-15-2008 10:22 PM Umm ja tego koncertu nie widzialam ![]() Fajnie ze podalas bo szukam tych z dobra wersja ![]() To Ci sie ta koncowka podoba czy nie ? ![]() ![]() - bluevein - 02-15-2008 10:27 PM W ogóle taki właśnie koncert marzy mi się w Polsce, skromny, prywatny, mało osób [w tym my XD] i RBD <33 - justin - 02-16-2008 11:45 AM Cytat:mało osób [w tym my XD] i RBD <33My obowiązkowo ![]() ![]() Ja w ogóle powoli odróżniam głosy wszystkich ![]() ![]() - myys - 02-16-2008 11:57 AM Czemu najgorszy ? £adny ma ![]() A co do głosów to własciwie nie umiem powiedziec ktory najfajniejszy....Wszystkie są fajne ![]() Ale to tak jak nie umiem powiedziec kogo najbardziej lubie :roll: - justin - 02-16-2008 12:00 PM Bo jak oglądałam koncert i tą piosenkę Dame to aż trudno było mi jej słuchać, bo ogólnie to w piosenkach jej głos brzydko nie wychodzi. Cytat:Ale to tak jak nie umiem powiedziec kogo najbardziej lubieJa też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cały zespół lubię ![]() - myys - 02-16-2008 12:47 PM Yymm z facetów niby najbardziej Uckera lubie , i chyba tak jest ale jak pomysle to Poncho i Christiana też uwielbiam wiec tak naprawde to nie wiem :roll: A z dziewczyn to jeszcze trudniej z tym by było :lol: A w ogole to sie ciesze bo mi sie wreszceie sciagnala pierwsza czesc Hecho En Espana i to w zadziwiająco dobrej jakosci ![]() Teraz tylko 2 czesc...a w ogole to sa dwa rozne koncerty na tych dvd czy ten sam ? - bluevein - 02-16-2008 01:34 PM Raczej ten sam ![]() Ja ściągam [ponownie] Live In Rio i tym razem sobie nagram xD ![]() a co do avów to masz link do lj z ikonkami Trish, mary i moimi i wybierz sobie coś z RBD ![]() http://community.livejournal.com/crystalcocaine/ tylko trzeba potem napisać w podpisie skąd masz ava ![]() - Trish - 02-16-2008 04:55 PM Ja sobie ściągnęłam Tour Generacion 2005 i drugie co mi się ściaga to yyy... chyba drugi Tour Generacion, ale jak sobie puściłam ich śpiewanie na żywo z roku 2005 to aż mi się płakać chciało, zdecydowanie poprawili swój śpiew od tamtej pory, Anahi i Dulce wyprawiały jakieś niewiadomo co, które im wcale nie wychodziło, Maite miała jakiś taki... męski głos, Christian śpiewał w miarę, ale był jeszcze w stylu Giovanniego, na Uckera akurat nie trafiłam, ale za to nie wiem jakim cudem trafiłam na jakiś fragment, gdzie Poncho ładnie zaśpiewał :lol: Jakoś przez to przebrnę w lepszym humorze, no bo to w koñcu i tak RBD ![]() Na razie to jestem ciekawa strasznie nowego Tour, chyba się powinny niedługo jakieś filmiki pojawić... - bluevein - 02-16-2008 06:24 PM Już 4 się pojawiły, ale krótkie. Jest No Digas Nada, Si No Estas Aqui, Salvame i Extra - mya - 02-23-2008 03:58 PM Cytat:W ogóle taki właśnie koncert marzy mi się w Polsce, skromny, prywatny, mało osób [w tym my XD] i RBD <33 noo koncert w Polsce byłby spełnieniem marzeñ ![]() ![]() ![]() |