NIRVANA
|
11-03-2007, 12:30 PM
|
|||
|
|||
Nirvana to naprawdę dobry zespół. Ten wokal i w ogóle. Ale wiecie co mnie najbardziej denerwuje? Gdy ktoś pieprzy, że Kurt to jego wielki idol, a zna tylko Smells Like Teen Spirit.
Zacytuję Agnieszkę Chyliñską, z którą się w pełni zgadzam. Na temat płyty nevermind. "Nie zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że Nirvana sprzedała się na tej płycie. Mówienie, że to komercyjny grunge, uważam za idiotyzm... To genialny album i dlatego okazał się przebojowy. Najfajniejsze na tej płycie są numery jak Smells Like Teen Spirit czy Lithium... Przez Cobaina przemawia taki ból... Zachowywał się w szczególny sposób, tak sztucznie się uśmiechał w teledyskach. W oczach widać to cierpienie. Ja w ogóle cenię artystów, którzy nie śpiewają o tym, że życie jest piękne, tylko o swoich frustracjach, swoim strachu przed śmiercią, przed ludźmi... I to wszystko jest w tekstach Morrisona i Cobaina. I dlatego tak bardzo się z nimi identyfikuję. Cobain to też nie był wybitny wokal, ale nikt tak jak on nie jest w stanie zaśpiewać. Miał specyficzną chrypę, potrafił świetnie krzyczeć. A wiesz, co jest najsmutniejsze? To, co dzieje się z muzykami po śmierci frontmana. Uważam, że Foo Fighters to pomyłka... Płyta In Utero też wywarła na mnie duże wrażenie. Unplugged jest piękną, ale tak strasznie dołującą płytą, że rzadko jej słucham..." Ejmen. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
[] - Courtney - 11-03-2007 12:30 PM
RE: NIRVANA - bluevein - 05-05-2009, 12:37 PM
|