FALL OUT BOY
|
10-20-2007, 10:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2010 11:16 AM przez justin.)
|
|||
|
|||
FALL OUT BOY
![]() Fall Out Boy - czteroosobowa grupa muzyczna z Chicago wywodząca się z przedmieść Wilmette w Illinois. Powstała w 2000 roku. Wszyscy oni wcześniej mieli powiązania z chicagowską sceną hardcore; szczególnie, najbardziej znany z nich Hurley grający w grupie Racetraitor. W muzyce Fall Out Boy przenikała się nieokiełznana intensywność hardcore z pop punkową manierą. Debiutowali wydanym własnym sumptem demo w maju 2002 r. W styczniu 2003 roku zespół nagrał w wytwórni Uprising Records mini LP Fall Out Boy's Evening Out With Your Girl. Po nieporozumieniach z wytwórnią zespół podpisał nowy kontrakt z wytwórnią Ramen, której współwłaścicielem jest perkusista Vinnie Balzano, ex-członek Less Than Jake. Równolegle grupa otrzymała ofertę z Island na nagranie debiutanckiego albumu. Wytwórnia sfinansowała sesję nagraniową Take This to Your Grave, w Smart Studios w Madison, którą kierował Sean O'Keefe. Jego wydanie w maju 2003 r. zbiegło się z pozytywnymi recenzjami i tournee po południowych i południowo-zachodnich stanach USA. Wiosną 2005 roku zespół wydał kolejny album From Under the Cork Tree. Patrick Stump - wokalista i gitarzysta -> http://content.answers.com/main/content/...kStump.jpg Peter Wentz - basista -> http://static.flickr.com/5/7721888_40369fc6f8_m.jpg Andy Hurley - perkusista -> http://content.answers.co...Andy_Hurley.jpg Joe Trohman - gitarzysta -> http://i41.photobucket.co.../JoeTrohman.jpg Dyskografia: Take This to Your Grave (2003) From Under the Cork Tree (2005) Nagrody 2005 MTV Video Music Awards: Nagroda MTV2 (Sugar, We're Goin' Down) 2006 MuchMusic Video Awards: Ulubiony zespół (Dance, Dance) 2006 Teen Choice Awards: Najlepszy zespół rockowy Najlepszy singiel 2006 MTV Video Music Awards: Nagroda publiczności 2006 Kerrang! Music Awards: Najlepszy teledysk ("Sugar, We're Goin' Down") Nominacje 2006 Grammy: Najlepszy debiutant 2006 MTV Video Music Awards: Najlepszy teledysk zespołowy ("Dance, dance") źródło:Wikipedia http://www.myspace.com/falloutboy http://www.falloutboyrock.com/falloutboy/blog.php ![]() |
|||
10-22-2007, 02:00 PM
|
|||
|
|||
alez oczywiscie ze oceniam na 6
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
10-22-2007, 03:21 PM
|
|||
|
|||
Też ich bardzo lubie
![]() ![]() WOLF |
|||
10-22-2007, 03:55 PM
|
|||
|
|||
aj tak średnio
![]() ![]() |
|||
10-22-2007, 06:43 PM
|
|||
|
|||
Oczywiście, że 6 nawet 10 jakby było
![]() ![]() ..... |
|||
10-22-2007, 10:12 PM
|
|||
|
|||
ja tak samo jak myjka
![]() ![]() thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
10-22-2007, 10:16 PM
|
|||
|
|||
jak wiedzę for w kwestii muzyki się zgadzamy
![]() ..... |
|||
10-22-2007, 10:17 PM
|
|||
|
|||
fajne wariaty
![]() ![]() ![]() |
|||
10-22-2007, 10:17 PM
|
|||
|
|||
ja zostawiam 6-teczkę
![]() **I don't wanna be what you want me to be** |
|||
10-23-2007, 12:42 PM
|
|||
|
|||
oh... brzydalku.... oni mi nie leżą głównie ze względu na głos pana Patricka , i wogóle mi się średnio podobają ich piosenki... a słyszałam chyba prawie wszystkie bo moja koleżanki ma ich wszystkie płyty 8)
![]() |
|||
10-23-2007, 03:58 PM
|
|||
|
|||
ja tam ich lubię... ale wolę inny bandzik bardziej ;p ale dla Pete'a szacuneczek mam ;p i...o
![]() **I don't wanna be what you want me to be** |
|||
10-23-2007, 05:11 PM
|
|||
|
|||
a tam nie znacie się
![]() ![]() ![]() ![]() ..... |
|||
10-23-2007, 06:13 PM
|
|||
|
|||
zgadzam sie FOB jest najlepsze !!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
10-26-2007, 02:28 PM
|
|||
|
|||
mya napisał(a):A co do Pete'a uwielbiam go, ale muszę przyznać, że w oth mi totalnie nie pasowała tam nie pasowal.. śmiesznie było ;p nio moze troszke przydałoby mu się podszkolić aktorskie umiejętności ;p ale w koñcu nie od tego on jest ![]() **I don't wanna be what you want me to be** |
|||
11-21-2007, 07:35 PM
|
|||
|
|||
FOB... hm, a nawet ich luuubie XDD" nie no spoko są :>' ale żeby ich słuchać (niewiele tego jest ;P) musze miec good humorek
![]() |
|||
11-22-2007, 03:56 PM
|
|||
|
|||
moja koleżanka ma na nich straszną fazę teraz bo jej ściągnęłam dużo piosenek. ciągle chodzi i nuci jakąś ich piosenkę. xD
Cytat:musze miec good humorekno to podobnie jak ja ;> ![]() |
|||
11-22-2007, 06:54 PM
|
|||
|
|||
Faaaaaaaajni są.Idealni do poskakania i ponucenia. ;]
Taki tam rock'n'roll. ^^ Satyryczni,szczerzy i optymistyczni. Gdyby tylko nie te 13-letnie fanki uważające,że to ideał muzyki emo...To byłoby idealnie.A przez to są kojarzeni raczej jako płytki,chwytliwy zespół dla mhrocznych trzynastek.Przykro. Ale i tak są fajni. ^^ ![]() ![]() ![]() |
|||
11-25-2007, 01:20 AM
|
|||
|
|||
a wiecie ze troje z nich nie pije i nie pali bo naleza tam do jakiegos stowarzyszenia czy cos
![]() thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
11-25-2007, 01:21 AM
|
|||
|
|||
jacy z nim mądrzy ludzie
![]() |
|||
12-03-2007, 05:30 PM
|
|||
|
|||
zajebisty zespół, jeden z mojej "Trójcy" xD
Kocham ich muzykę!! I lubię patrzeć jak Pete skacze z wysokości na koncertach xD Steel corpses stretch out towards an ending sun, scorched and black. It reaches in and tears your flesh apart. As ice cold hands rips into your heart That's if you've still got one that's left inside that cave you call a chest |
|||
12-04-2007, 10:19 PM
|
|||
|
|||
Cytat:I lubię patrzeć jak Pete skacze z wysokości na koncertachCzemu ja nie widziałam ? Podrzuć w odpowiednim temacie pare koncertów moze, co ? ![]() WOLF |
|||
12-06-2007, 02:14 AM
|
|||
|
|||
Cytat:I lubię patrzeć jak Pete skacze z wysokości na koncertach dokladnie ![]() ![]() ..... |
|||
01-04-2008, 06:05 PM
|
|||
|
|||
Gdyby tylko nie te 13-letnie fanki uważające,że to ideał muzyki emo...To byłoby idealnie.A przez to są kojarzeni raczej jako płytki,chwytliwy zespół dla mhrocznych trzynastek.Przykro.
No właśnie, szkoda. Mają na koncie świetne płyty, a ocenia się ich głównie przez pryzmat zdjęć z łazienki Pete'a/tego że umawia się on z Ashlee Simpson, jeśli już mówi się o piosenkach to tylko o Thnks Fr Th Mmrs i Dance, Dance, kiedy to nagrali od groma i jeszcze więcej lepszych utworów. Huh. Znaczy, wiadomo już, że kocham? Zaczęło się niewinnie, pod koniec czerwca na jakimś forum znalazłam linki do klipów, od razu wpadli mi w ucho. ¦ciągnęłam wszystkie płyty i wpadłam. Kompletnie. Bynajmniej nie zamierzam się wyleczyć, co to to nie. Uwielbiam ich absolutnie za wszystko, za boski głos Tricka, za teksty Pete'a, za grę Joe'go (tak, tak, to Trohman gra tutaj najlepiej, Patrick ma problemy z poradzeniem sobie ze wstępem Mr. Brightside Killersów, a Pete robi świetnie wiele rzeczy, jednak w gitarze elektrycznej są od nieco lepsi. Co nie zmienia faktu, że wszyscy są bardzo dobrzy, żebym nie została źle zrozumiana) jego zachowanie na scenie, za Andy'ego kompletnie zajętego swoimi pałeczkami i jego spajanie całego zespołu. a wiecie ze troje z nich nie pije i nie pali bo naleza tam do jakiegos stowarzyszenia czy cos A tam, bzdura, Andy tylko jest sXe, Joe pali regularnie, Trick i Pete okazjonalnie napiją się alkoholu, normalni ludzie ;> don't put your life in the hands of a rock'n'roll band who'll throw it all away x avatar BEZ INTERNETU DO KWIETNIA. |
|||
01-30-2008, 02:45 PM
|
|||
|
|||
Mycha napisał(a):jeśli już mówi się o piosenkach to tylko o Thnks Fr Th Mmrs i kiedy to nagrali od groma i jeszcze więcej lepszych utworów. Huh.no przepraszam nie ejstem jakas napalona 13 Emo a mimo to moja ulubiona piosenka jest wlasnie Thanks for the memories. Odkąd zaczeli o nich piać w Bravo to są bardziej rozpoznawani ;] co nei znaczy ze ja ich stamta znam ! Broñ Cie Panie Boże ! xD 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
02-01-2008, 01:29 AM
|
|||
|
|||
a dla mnie lpia ze pisza o nich w takich gazetkach pokroju bravo bo przez to sa uznawani za słaby zespol grajacy cienką muzyke dla "fajnych" nastek
![]() ![]() ..... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|