zespół
|
10-20-2007, 10:25 PM
|
|||
|
|||
zespół
![]() ![]() PANIC! At The Disco jest zespołem grającym muzykę art rock, pochodzącym z Las Vegas - Nevada, w skład którego wchodzą Brendon Urie, Ryan Ross , Spencer Smith i Jon Walker, który zastąpił Brenta Wilsona. Grupa zadebiutowała w 2005 roku albumem "A Fever You Can't Sweat Out", który sprzedał się w ilości 974 000 egzemplarzy i znalazł się na liście Billboard 200. Nazwa zespołu wzięła się od tytułu utworu "Panic" grupy The Smiths. Premiera teledysku pt. "I Write Sins Not Tragedies" miała miejsce w styczniu 2006r. Urie i Ross następnie gościnnie wystąpili w teledysku "A Little Less Sixteen Candles, A Little More "Touch Me"" zespołu Fall Out Boy. Urie użyczył również swojego głosu w piosence pt. " 7 Minutes in Heaven" wcześniej wspomnianego FOB. Panic! At The Disco zrobiło wrażenie na Peterze Wentzie, basiście zespołu Fall Out Boy , który zaproponował im współpracę i wydanie płyty w jego własnej wytwórni. Kolejnymi teledyskami P!ATD były : "But It's Better If You Do" , "Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off" , "Build God,Then We'll Talk". Członkowie zespołu wystąpili również, wspólnie z The Dresden Dolls, w amatorskim wideoklipie do piosenki "Backstabber" (na koñcu pojawia się utwór P!ATD "Build God, Then We'll Talk"). Teledysk ten został udostępniony tylko w internecie, na stronie YouTube.com. Nowy album zespołu jest zapowiadany na pierwszy kwartał roku 2008. Singiel z nowej płyty ma zaś pojawić się jeszcze w roku 2007. W roku 2006 została wydana płyta pod tytułem "Strung Out On Panic! At The Disco" gdzie znajdują się wszystkie utwory z oryginalnej płyty zagrane na instrumentach smyczkowych i orkiestry dętej. Skład * Brendon Urie śpiew, gitara, keyboard * Ryan Ross gitara, śpiew, teksty * Jon Walker gitara basowa, śpiew * Spencer Smith perkusja były członek * Bert Wilson - gitara basowa Ciekawostki * W pierwszym utworze na płycie A Fever You Can't Sweat Out, "Introduction", pojawia się fragment zdania po polsku. Brzmi ono "...Niemieckich spotkało się z szerokim rozgłosem..." źródło: Wikipedia http://panicatthedisco.com/ http://myspace..com/panicatthedisco ![]() |
|||
10-25-2007, 06:34 PM
|
|||
|
|||
Re: zespół
ala.wzs napisał(a):Ciekawostki ożesz ty! rzeczywiście ![]() ![]() |
|||
10-25-2007, 06:55 PM
|
|||
|
|||
no co ty..... nie wiedziałaś ?! :shock: ja najpierw jak miałam samą ta piosenkę to myślałam że to jakiejś jaja są xD ale jak na płycie to zobaczyłam to ... :twisted: Ciekawe czy wiedzą że to po polsku xD
![]() |
|||
10-26-2007, 03:40 PM
|
|||
|
|||
pewnie wiedzą ^^
ciekawe czy umieją to powiedzieć :lol: już widzę Brędzia męczącego się nad tym zdaniem xD ja też myślałam że to albo jakies jaja albo że mi kol coś źle nagrała ![]() dopiero sie później dowiedziałam że to Intro^^ Oh, there ain't no love no, Montagues or Capulets We just banging tunes 'n' DJ sets 'n' Dirty dancefloors and dreams of naughtyness |
|||
10-27-2007, 03:25 PM
|
|||
|
|||
Hahah xD
ja jak to usłyszałam to co chwile riplej i jeszcze raz i jeszcze i jeszcze i słuchałam tak w kolko xD oczywiście daję szósteczkę ![]() |
|||
10-27-2007, 07:48 PM
|
|||
|
|||
Cytat:już widzę Brędzia męczącego się nad tym zdaniem XD taa... jak liczy po niemiecku to tak śmiesznie to brzmi, a co dopiero jak całe to zdanie :lol: ojiiiiiiii *__* ![]() |
|||
11-01-2007, 02:45 PM
|
|||
|
|||
bardzo fajny jest ich plakat w bravo ;]
chyba sobie go az powiesze ! xD ha ! wczoraj gadałam na ich temat z gościówą od WoS-u ^^ ona luuubi taką muzyke ;D |
|||
11-01-2007, 04:18 PM
|
|||
|
|||
hihi... ja na niemcu kiedyś słucham sobie i pani się pyta czego słucham, ja że niczego. I koleżanka mówi: na pewno słucha Panic at the disco, bo ona ich uwielbia ...Ja mówię na pewno pani nie zna... A pani: Jak to nie?! zam,zam...
niech jej będzie że zna xD pewnie w brawo o nich przeczytała :lol: bo to młoda babka xD Teraz w brawo jest jakiś plakat? :shock: ![]() |
|||
11-01-2007, 06:47 PM
|
|||
|
|||
Fajna Pani jak zna Panica
![]() Ja nie czytam brawo. WOLF |
|||
11-01-2007, 08:06 PM
|
|||
|
|||
ja też nie czytam więc się pytam, bo vani chyba coś napisała o plakacie
![]() |
|||
11-01-2007, 10:26 PM
|
|||
|
|||
11-01-2007, 10:42 PM
|
|||
|
|||
ale w najnowszym jest ten plakat?
czy to ze starego? ![]() |
|||
11-01-2007, 11:10 PM
|
|||
|
|||
nowym nowym ;D
bardzo mi się podoba... moze znajde miejsce na scianie dla niego ;P ![]() |
|||
11-01-2007, 11:16 PM
|
|||
|
|||
no to kupię 2-gi raz w życiu brawo :lol: i to pod rząd xD
bo to co bylo wcześniej to zaś pisali o urodzinach Ryana, które były 1,5 miesiąca temu xD A plakat świetny... wogole to zdjęcie lubię i nawet miałam je na tapecie swego czasu 8) ![]() |
|||
11-01-2007, 11:21 PM
|
|||
|
|||
w ogóle Bravo mnie zaskoczyło swoimi obecnymi artykułami !
My Chemical Romance, The Killers... normalnie shock ! no i te plakaty... xD |
|||
11-02-2007, 02:00 AM
|
|||
|
|||
Jaka różowa bluzeczka
![]() WOLF |
|||
11-02-2007, 11:53 AM
|
|||
|
|||
ode mnie oczywiście 6 i muszę dodać że to dzięki Ali bo przez nią w ogóle zaczęłam słuchać Paniczan :wink:
|
|||
11-02-2007, 01:38 PM
|
|||
|
|||
Cytat:dzięki Ali bo przez nią w ogóle zaczęłam słuchać Paniczan HA! widzicie jaki mam dobry wpływ na ludzi ;D ![]() |
|||
11-02-2007, 04:53 PM
|
|||
|
|||
no ja jak juz mówiłam to tez dzięki Ali, bo tak ich zachwalała i się nie pomyliła
![]() ![]() ![]() ..... |
|||
11-02-2007, 05:18 PM
|
|||
|
|||
hihi ^^
a jeszcze co do koszuli xD too to to taka słodka jest xD ![]() |
|||
11-03-2007, 08:24 PM
|
|||
|
|||
ala.wzs napisał(a):Cytat:dzięki Ali bo przez nią w ogóle zaczęłam słuchać Paniczan dołączam się ;] |
|||
11-03-2007, 08:51 PM
|
|||
|
|||
^^
ale to wszystko przez Brędzia xD gdyby nie On to bym się tak nie zachwycała tym zespołem :lol: więc dziękujcie jemu 8) ![]() |
|||
11-03-2007, 09:04 PM
|
|||
|
|||
okej... Brędziu (kim by nie był/była) naszym mistrzem ;] ! xD
|
|||
11-03-2007, 09:14 PM
|
|||
|
|||
Cytat:(kim by nie był/była) xD brędzio... to skrót od Brendona xD Wokalisty :| ![]() |
|||
11-03-2007, 09:24 PM
|
|||
|
|||
hahaha !
myslalam ze chodzi ci o konkretna osobe od ktorej zarazilas sie tym zespolem ;D <lol2> |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|