THE ACADEMY IS...
|
10-21-2007, 06:10 PM
|
|||
|
|||
THE ACADEMY IS...
![]() The Academy Is... - amerykañski zespół założony w Hoffman Estates w stanie Illinois. Ich muzyka jest odbierana jako pop-rock, pop-punk, punk, a także indie-rock. Początkowo nosił nazwę The Academy, ale w 2004 roku jego członkowie dodali is.., aby uniknąć komplikacji związanych z zespołami o takiej samej nazwie. Historia Lider The Academy is..., William Beckett i gitarzysta zespołu, Mike Carden, byli w rywalizujących ze sobą zespołach na lokalnej scenie Chicago. Beckett ostatecznie pozostawił swój zespół. Czekał na coś poważniejszego w związku z muzyką i szukał kogoś, kto również podziela jego pasję. Zespół Mike'a rozpadł się i zaprzyjaźnił się z Williamem dzięki długim konwersacjom dotyczącym muzyki. Po pewnym czasie zdecydowali sprawdzić się pisząc piosenki. I tak narodziła się formacja The Academy is... Mike i William kochali klasyki muzyki rockowej Pink Floyd, Led Zeppelin, U2. Elementy klasyki rocka w połączeniu z eklektycznymi wpływami alternatywy takich jak Weezer czy Death Cab For Cutie ustanowiły fundamenty dla Almost Here. Po tym jak basista Adam T. Siska wstąpił w szeregi zespołu wraz z Adrianem LaTrace Jr i Mike DelPrincipe, zespół wybrał się do studia i nagrał EP dla LLR Records. Basista zespołu Fall Out Boy Pete Wentz usłyszał The Academy is... i był pod wrażeniem. Przekonał firmę fonograficzną, w której nagrywa Fueled By Ramen, aby ich sprawidzili. Fueled By Ramen natychmiast podpisał kontrakt z tym młodym zespołem i pomógł im nagrać w 2005 roku ich pełnometrażowy debiut Almost Here. W 2004 roku Adriana LaTrace zastąpił Tom Conrad, a Mike'a DelPrincipe Andy Mrotek. W 2006 roku Tom Conrad został zastąpiony przez Michaela Guy Chisletta. Skład zespołu Aktualni członkowie zespołu: * William Beckett wokal, teksty * Mike Carden - gitara prowadząca * Adam T. Siska - gitara basowa * Michael Guy Chislett - gitara * Andy Mrotek - perkusja Byli członkowie zespołu: * Tom Conrad * Adrian LaTrace Jr * Mike DelPrincipe http://www.theacademyis.com http://www.myspace.com/theacademyis ![]() |
|||
11-03-2007, 12:15 PM
|
|||
|
|||
Wokal niezły, a sam wokalista ma cudowne włosy. Tak o. Nic specjalnego. Rzadko słucham.
Ostatnia płyta jest beznadziejna. Nie, nie podoba mi się. Will ma tam dziwny głos. ![]() |
|||
11-03-2007, 03:48 PM
|
|||
|
|||
Ja mam jakieś 15 piosenek i z nich to mi się tak napradę 2 podobają bardziej... reszta to takie przeciętne :roll:
Cytat:a sam wokalista ma cudowne włosyO TAK xD ![]() |
|||
11-24-2007, 06:18 PM
|
|||
|
|||
Mam całą nową płytę.Przyjemnie mi się jej słucha i mogę powiedzieć,że jak dla mnie są świetni.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
12-02-2007, 08:51 PM
|
|||
|
|||
fajne mają piosenki, ale nie słucham za często
Steel corpses stretch out towards an ending sun, scorched and black. It reaches in and tears your flesh apart. As ice cold hands rips into your heart That's if you've still got one that's left inside that cave you call a chest |
|||
12-15-2007, 08:51 PM
|
|||
|
|||
ojej. ostatnio strasznie polubiłam
![]() Slow Down wymiata ^_^ ![]() |
|||
01-04-2008, 07:07 PM
|
|||
|
|||
Ojej, zabijcie, ale kiedy nie wiedziałam jeszcze nic o Fueled By Ramen, a co dopiero o The Academy Is... byłam święcie przekonana, że oni mają wokalistkę, nie wokalistę :mrgreen:
Lubię, choć nie na tyle, żeby rozróżniać płyty *bije się w łapki*. Zła Myszka, zła. Powinna znać. Najchętniej to słucham chyba Slow Down, Black Mamba i We've Got A Big Mess In Our Hands. Swoją drogą, ten ostatni to ich najlepszy teledysk, jeden z moich ulubionych ogólnie. don't put your life in the hands of a rock'n'roll band who'll throw it all away x avatar BEZ INTERNETU DO KWIETNIA. |
|||
01-06-2008, 12:54 AM
|
|||
|
|||
ja w ogóle uwielbiam ich teledyski XDD
Cytat:Ojej, zabijcie, ale kiedy nie wiedziałam jeszcze nic o Fueled By Ramen, a co dopiero o The Academy Is... byłam święcie przekonana, że oni mają wokalistkę, nie wokalistę Mr. Green taaa... ja tez nic nie wiedziałam, i kolezanka mi właśnie wmawiała że to babka śpiewa bo i wygląda na babkę i śpiewa jak babka. xD ale ja się nie dałam 8) i żeby mi udowodnić że to zespół do kitu chodziła po całej klasie i się pytała czy znają taki zespół jak: the academy is... :co jest: porąbane dzieci. :lol: ![]() |
|||
01-07-2008, 11:33 PM
|
|||
|
|||
TAI TAI TAI <3333333
Michael Carden & The Butcher & Tom Conrad moi faworyci łooooooo muzyka świetna i majonezowa piosenka wymiata ^^ |
|||
01-08-2008, 01:15 AM
|
|||
|
|||
podajcie jakies fajne tytuły piosenek ;P
bo zespol mi sie jako tako podoba xD 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-08-2008, 01:07 PM
|
|||
|
|||
The Phrase That Pays
Slow Down Black Mamba Checkmarks Down And Out Almost Here Sleeping With Giants (Lifetime) Unexpected Places Classifieds We've Got A Big Mess On Our Hands Everything We Had Neighbors LAX To O'Hare mogłabym jeszcze tak dłuuuugo ^^ |
|||
01-20-2008, 02:56 PM
|
|||
|
|||
troche ich jest ;P
postaram sie pare sciagnąć xD 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-20-2008, 04:17 PM
|
|||
|
|||
Ja już mam jedną płyte na dysku.... Lecz nie moge się do niej zabrać
![]() A wlasciwie to słucham w kółko jednej piosenki - Slow Down ... Hyh jest cudowna , i jeśli reszta jest choć w połowie tak fajna to ich naprawde polubię ![]() W ferie posłucham ![]() |
|||
01-20-2008, 09:36 PM
|
|||
|
|||
Cytat:w kółko jednej piosenki - Slow Down ... Hyh jest cudowna<3 ona jest boska ^^ Cytat:i jeśli reszta jest choć w połowie tak fajna to ich naprawde polubię Very Happywięc polubisz 8) ostatnio polubiłam bardzo Almost Here i ciągle w szkole nuciłam ją sobie xD ![]() |
|||
01-21-2008, 01:43 PM
|
|||
|
|||
¦ciagnełam jak narazie 2 z tych piosenek ;P
Slow Down Almost Here ta pierwsza jest b. fajna ![]() ![]() jestem w trakcie sciagania reszty ;P 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-21-2008, 02:25 PM
|
|||
|
|||
no to goł goł...
będziesz pod wrażeniem ^^ |
|||
01-21-2008, 02:31 PM
|
|||
|
|||
sciagnelam juz wszystkie.
teraz musze tylko przesluchac xD 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-21-2008, 02:36 PM
|
|||
|
|||
I w koñcu musiałam się skusić :>
The Academy Is...- Slow down, na razie tylko to przesłuchałam. Podoba mi się. WOLF |
|||
01-21-2008, 02:40 PM
|
|||
|
|||
no wlasnie z tych dwoch wczesniejszych co wymienilam to wlasnie ta mi sie bardziej podobała
![]() 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-21-2008, 02:42 PM
|
|||
|
|||
Black Mamba, także bardzo fajna
![]() WOLF |
|||
01-21-2008, 02:51 PM
|
|||
|
|||
posiadam ja juz
![]() nie moge tylko tej znalezc : LAX To O'Hare 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-21-2008, 02:53 PM
|
|||
|
|||
Ja na razie tylko na jutubie oglądam/slucham. ¦ciągać mi się nie chce.
WOLF |
|||
01-22-2008, 08:35 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Black Mamba, także bardzo fajna Very Happytak, tak! też fajowa jest ![]() słuchajcie dziewczyny, słuchajcie ;D ![]() |
|||
01-28-2008, 09:31 PM
|
|||
|
|||
no ta Black Mamba fajna jest.
kurde jeszcze taka jedna mi sie podobala ale nei moge dojsc tytułu. 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-31-2008, 01:22 PM
|
|||
|
|||
Kolejny zespół, który uwielbiam/kocham.
ostatnio zwłaszcza piosenki z Almost here, praktycznie wszystkie. A z Santi: Sleeping with giants, Bulls in Brooklyn, Everything we had, You might have noticed, LAX to O'Hare, i We've got a big mess on our hands. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|