DASHBOARD CONFESSIONAL
|
10-21-2007, 12:39 AM
|
|||
|
|||
DASHBOARD CONFESSIONAL
Dashboard Confessional
Gdy Chris Carrabba, wokalista Dashboard Confessional w wieku 15 lat otrzymał swoją pierwszą gitarę od wuja Angelo nic nie wskazywało na to, ze stanie się to początkiem jego wielkiej kariery. Jako młody chłopak nie fascynował się jednak muzyką. W czasach liceum jak wielu jego rówieśników pochłonięty był głównie skateboardingiem. Ukoñczył West Hartford, gdzie mieszkał od 16 roku życia. Początki kariery sięgają czasów, gdy Chris jako młody student dla muzyki porzucił naukę. Tuż po skoñczeniu szkoły Chris zaczął grać w swoim pierwszym prawdziwym zespole "The Vacant Andys", a po kilku latach zamienił go na "Further Seems Forever". Podczas przygody z FSF rozpoczął początki swojej solowej kariery - dobrze sprawdzając się w akustycznych dźwiękach. Dashboard Confessional narodził się gdy Chris Carrabba nagrał "The Drowning EP" dla Fiddler Records. Nazwa zespołu pochodzi od słów "On the way home, this car hears my confessions..." piosenki "The Sharp Hint of New Tears". Sam wokalista określa swoją muzykę jako "akustyczny punk-rock". Aktualnie DC wydali już 7 płyt, w tym jeden koncertowy krążek Dashboard Confessional - Unplugged w dwóch postaciach CD/DVD. Płytę The Places You Have Come to Fear the Most, Chris nagrał wraz z przyjaciółmi, m. in. Jolie Lindholm wokalistką The Rocking Horse Winner oraz przyjaciółmi z poprzednich projektów, basistą Danem Bonebrake i perkusistą Mike Marshem. Dyskografia: *Drowning EP Rok wydania: 1998 *So impossible EP Rok wydania: 1999 *Summer's kiss EP Rok wydania: 1999 *The swiss army romance Rok wydania: 2000 *Place you come to fear the most Rok wydania: 2001, Status płyty (RIAA): Złota *LIVE - unplugged CD/DVD Rok wydania: 2002, Status płyty (RIAA): Platynowa *A mark, a mission, a brand, a scar Rok wydania: 2003, Status płyty (RIAA): Złota *MTV2: Dashboard Confessional and R.E.M. Rok wydania: 2004 *Dusk and summer Rok wydania: 2006, Status płyty (RIAA): Srebrna *The Shade of Poison Trees Rok wydania: 2007, Status płyty (RIAA): - Oficjalna polska strona: http://www.dashboardconfessional.pl/ |
|||
11-02-2007, 08:39 PM
|
|||
|
|||
Dobra mam ich dwie albo trzy pisoenki i mi się podobają więc chcę więcej
![]() ![]() ![]() ..... |
|||
11-02-2007, 10:56 PM
|
|||
|
|||
Ty najpierw mi powiedz jakie są te 2 czy 3 fajne piosenki
![]() WOLF |
|||
11-03-2007, 12:20 AM
|
|||
|
|||
bo nieznane zespoły sa najlepsze
![]() na poczatek Don't wait i Thick as thieves ![]() thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
11-03-2007, 02:42 AM
|
|||
|
|||
no ja te mam więc chce inne
![]() ..... |
|||
11-05-2007, 06:58 PM
|
|||