LIMP BIZKIT
|
11-10-2007, 09:14 AM
|
|||
|
|||
LIMP BIZKIT
Limp Bizkit - amerykañski zespół muzyczny.
Grupa została założona w 1994 roku przez Freda Dursta, Sama Riversa i jego kuzyna Johna Otto. Nazwa pochodzi od gry zwanej limp biscuit, która jest elementem inicjacji niektórych amerykañskich bractw uczelnianych (ang. fraternities). Z innych źródeł wynika, iż podczas rozmowy Freda z jego znajomym padło słowo "mój mózg jest jak zmiękły biszkopt". Wokaliście bardzo przypadło to do gustu i dlatego tak został nazwany zespół. Grupa ta została wypromowana przez znany zespół KoRn. Wszyscy członkowie LB pochodzą z Jacksonville na Florydzie oprócz DJ Lethala, który dołączył do grupy podczas trasy koncertowej, jaką LB odbywało z zespołem House Of Pain (DJ Lethal pochodzi właśnie z tego bandu). W niedługim czasie Limp Bizkit staje się coraz bardziej popularny dzięki albumom Significant Other i Chocolate Starfish And The Hotdog Flavored Water.Oba albumy otrzymały status platynowej płyty. Grupa dostała też liczne nagrody od MTV i nie tylko. Grupa przechodziła kryzys od października 2001 roku, kiedy to odszedł Wes Borland. Przez cały rok 2002 Bizkici szukali nowego gitarzysty. W koñcu znaleźli. Zamiast Wesa do grupy dołączył Mike Smith.23 września 2003 powstał nowy album Results May Vary który podobnie jak Chocolate Starfish And The Hotdog Flavored Water, Significant Other i Three Dollar Bill, Y'All$ otrzymał status platynowej płyty. 15 sierpnia 2004 roku były gitarzysta grupy powraca w jej szeregi, natomiast Mike odchodzi. Powrót Wesa bardzo wzmacnia zespoł i już pod koniec 2004 Bizkici zaczynają nagrywać nowy album w Kalifornii. W wyniku decyzji Freda nagrywanie dokañczane jest w czeskiej Pradze. Podczas nagrywania albumu, ze względu na stan zdrowotny Johna, tymczasowo wkracza do grupy Sammy Siegler. 15 kwietnia 2005 ukazuje się dojrzały owoc pracy w postaci piosenki "The Truth". 3 maja 2005 r. zostaje wydana płyta The Unquestionable Truth (Part One). Nie jest to jednak pełnowymiarowa płyta: ma zaledwie 30 min i została wydana jako "Epka". Zespół postanowił w ogóle nie promować dzieła - nie będzie żadnych singli ani tym bardziej teledysków. Na nowym materiale Bizkici powracają do "brudnego grania", jakie znane było z pierwszej płyty. Zespół zapowiedział powstanie The Unqestionable Truth (Part Two)'". Od 2 lat trwaja prace nad nagrywaniem wokali do Nowej Płyty. Wikipedia http://www.limpbizkit.pl ![]() |
|||
11-10-2007, 11:50 AM
|
|||
|
|||
Zespołu dobrze nie znam , ale kocham piosenke Behind Blue Eyes
![]() ![]() |
|||
11-10-2007, 04:33 PM
|
|||
|
|||
A uwielbiam Rollin
![]() mam już ściągniętych więcej piosenek i czekają w kolejce...xD nie mam czasu dokładnie obsłuchiwać więc zanim bardziej poznam to minie sporo czasu... Ale to 'Rollin' kocham ^^ ![]() |
|||
11-10-2007, 04:55 PM
|
|||
|
|||
ala.wzs napisał(a):Rollin Super nuta ![]() Fajna też jest nuta Rollin, jak spiewa z DMXem ![]() ![]() A tak w ogóle to Limp Bizkit to ja uwielbiam :!: ![]() ![]() |
|||
11-12-2007, 01:07 AM
|
|||
|
|||
Cytat:Fajna też jest nuta Rollin, jak spiewa z DMXem A jest jakaś inna wersja ? o.O jak zobaczyłam okładkę na Lastcie to mnie oświeciłao że u brata w pokoju na półce leży ich płyta xD bo jak był w moim(?) wieku to ich lubiał bardzo. Ta płytka co na parówkach takie stworki są xD ![]() |
|||
11-14-2007, 06:03 PM
|
|||
|
|||
ala.wzs napisał(a):A jest jakaś inna wersja ? o.O No piosenka '' Rollin '' jak spiewa z DMX to jest tak jakby remix ![]() ![]() ![]() |
|||
11-17-2007, 05:37 PM
|
|||
|
|||
yhy... myślałam ży tylko taka z DMX jest xD (widać ze nieobcykana w nich jestem xD )
![]() |
|||
12-17-2007, 07:14 PM
|
|||
|
|||
Jeju, Limp Bizkit. Ich nie da się nie lubić. Nie da. Jak to powiedział Ian Watkins 'Nie ufam ludziom, którzy nie lubią Limp Bizkit' czy jakoś tak. XD Znaczy, oj ich nie da się nie lubić. Pierwsza płyta jest cudowna. Inne troszkę gorzej. A Rollin to majstersztyk!
Kip rołlyn, rołlyn, rołlyn... XD ![]() |
|||
01-08-2008, 09:19 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Ich nie da się nie lubićoj da ![]() jedyna piosenka którą znam i w miarę lubię to "behind blue eyes" ![]() ![]() |
|||
01-16-2008, 03:59 PM
|
|||
|
|||
Bardzo lubię
![]() ¦wietne połączenie - kocham ostre granie z rapowaniem <3 czyt. rap-core vel. nu-metal. I uwielbiam Freda ![]() |
|||
01-16-2008, 09:28 PM
|
|||
|
|||
na 6, moze dziwnei ale ich muzyka mnie relaksuje ^^
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|