THE FRAY
|
11-19-2007, 06:40 PM
|
|||
|
|||
THE FRAY
![]() The Fray powstał w 2002 roku w Denver w Stanach Zjednoczonych, gatunek: indie rock. Założyli go szkolni koledzy - wokalista i klawiszowiec Isaac Slade i gitarzysta Joe King. Dołączył do nich drugi gitarzysta Dave Welsh oraz perkusista Ben Wysocki. W roku 2002 The Fray wydali pierwszą EP-kę, zawierającą cztery utwory "Movement EP". Rok później ukazała się kolejna - "Reason EP". Później zespół skupił się na nagrywaniu singli, które były grane w lokalnym radiu KTCL w Denver. Dzięki temu grupa stała się popularna w rodzinnym mieście i w roku 2004 popisała kontrakt płytowy z Epic Records. Zespół zadebiutował w 2005 roku albumem "How To Save A Life". Popularność formacji przyniosła tytułowa piosenka z tej płyty, która znalazła się w pierwszej trójce zestawienia Billboardu oraz w Top 5 notowañ w Kanadzie, Australii, Irlandii i Wielkiej Brytanii. Album zyskał status podwójnie platynowej płyty w USA oraz platynowej w Australii. Dyskografia: Albumy 2005 - How to Save a Life 2006 - Live at the Electric Factory EP: 2002 - Movement EP 2003 - Reason EP 2007 - Reason EP (re-release) Oficjalna strona zespołu: http://www.thefray.net/ thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
11-19-2007, 06:44 PM
|
|||
|
|||
How to Save a Life , kocham tą piosenke
![]() WOLF |
|||
11-20-2007, 12:40 AM
|
|||
|
|||
ja własnie tez świetna jest za tekst i muzyke
![]() thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
12-19-2007, 09:17 PM
|
|||
|
|||
How To Save A Life jest świetna, a ostatnio mi sie spodobaly też Trust Me i She Is
![]() ..... |
|||
12-20-2007, 03:39 PM
|
|||
|
|||
mnie jeszcze sie podobają Look After You i All at once i Over my head :roll:
thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
01-13-2008, 11:38 PM
|
|||
|
|||
Jak pewnie większość, poznałam ich dzięki 'How to save a life'.
¦liczny tekst, cudowna piosenka, świetny teledysk <3 ¦ciągnęłam płytkę i też mi się baaardzo podoba. |
|||
09-01-2009, 04:05 PM
|
|||
|
|||
RE: THE FRAY
Sciągnęłam sobie oba albumy ale narazie nie miałam okazji żeby je dokładnie przesłuchać, a poznałam ich dzięki "you found me"
|
|||
11-10-2009, 07:44 PM
|
|||
|
|||
RE: THE FRAY
6.
Znam, uwielbiam i odkrywam coraz to nowe cuda z ich twórczości ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »