Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Austra
06-26-2011, 03:18 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-26-2011 03:47 PM przez *olka*.)
Austra
[Obrazek: austra.png] [Obrazek: austran.png]

Coraz częściej komentowana przez media i przez miłośników electro-popu kanadyjska Austra jest na początku swojej kariery, już teraz możemy mieć jednak pewność, że oglądamy narodziny dużej gwiazdy.
W plebiscycie Spinner na 25 najciekawszych kobiecych artystek na muzycznej scenie, Katie Stelmanis, liderka Austry, uplasowała sie na 14 miejscu - wyżej niż Alice Glass z Crystal Castles, Janelle Monae czy Florence Welch (Florence and the Machine)!

Katie w szkole uczyła sie klasycznego śpiewu operowego, grywała też na wiolonczeli i pianinie, jednak jako nastolatka zakochała się w muzyce Nine Inch Nails, Kate Bush i Björk. Przetarcie na muzycznej scenie zdobywała poprzedzając występy CocoRosie i gościnnie wspierając grupę Fucked Up na krążku “The Chemistry Of Common Life”. Producentem debiutanckiej płyty Austry zatytułowanej “Feel It Break” jest Damian Taylor (Björk, The Prodigy, UNKLE). Krążek ukaże się w maju nakładem Domino/Isound Labels.
Nazwę zespołu zapożyczono od bałtyjskich mitów polarnych gdzie Austra to bogini zorzy polarnej i światła.
Austra to taneczne, seksowne i dekadenckie electro z gotyckim sztafażem. Płytę promuje teledysk do utworu “Beat and the Pulse” - urzekający elegancką i dziwną jednocześnie choreografią skąpo ubranych kobiet.
W skład zespołu wchodzą również perkusistka Maya Postepski i basista Dorian Wolf.
“The most fully-formed new band you’ve seen in too damn long”” NME

Single:
* 2010 Beat And The Pulse

Albumy:
* 2011 Feel It Break

Lose It:
http://www.youtube.com/watch?v=8LJtMrhb5...re=related

Beat and the pulse:
http://www.youtube.com/watch?v=Lef57VEt_Oo

by last.fm
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06-26-2011, 03:41 PM
RE: Austra
Słucham piosenkę "Lose It" i bardzo fajna jest. ściągnę płytę i wypowiem się więcej.
skąd ty żeś wytrzasnęła ten zespół?Tongue

WOLF
06-26-2011, 03:46 PM
RE: Austra
Koleżanka usłyszała w H&Mie : D O właśnie, jeszcze wstawię linki do teledysków ;D
Ja pierwsze usłyszałam The Future bo te piosenkę wysłała mi wcześniej wspomniana Kita ;d Ostatnio wracałam do domu przez pasaż i usłyszałam Lose It w Hamie i teraz ciągle mam ja w glowie. ;d
Odpowiedz 

Skocz do: