COMA
|
01-04-2008, 08:55 PM
|
|||
|
|||
COMA
![]() COMA- zespół rockowy założony w czerwcu 1998 roku w £odzi. Pierwszym wydawnictwem grupy był singiel Skaczemy/Pasażer. Pod koniec 2003 roku udało się grupie podpisać kontrakt z BMG Poland, co umożliwiło rozpoczęcie nagrañ do debiutanckiej płyty - Pierwsze Wyjście z Mroku. Przed wydaniem pierwszego studyjnego albumu zespół zyskał popularność koncertując u boku Kazika, Sweet Noise, Acid Drinkers i T.Love. Zespół w 2001 roku dotarł do ostatniego etapu przesłuchañ konkursu debiutów w Opolu, zajął pierwsze miejsce na Festiwalu Rockowym w Węgorzewie w 2004, a 15 marca 2005 roku zdobył statuetkę Fryderyka w kategorii Album Roku - Rock - za płytę Pierwsze wyjście z mroku. W 2007 roku, zespół otrzymał dwa Fryderyki w kategoriach: "Album roku - rock/metal" za 'Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii ¦więtych Znaków' oraz "Zespół roku". W tym samym roku, zespół otrzymał również nagrodę publiczności Przystanku Woodstock "Złotego Bączka". Jako jedyny łódzki zespół rockowy przez 20 tygodni nie opuszczał pierwszego miejsca na liście przebojów Radia £ódź. Dwukrotnie - 13 czerwca 2004 i 4 czerwca 2006 koncertował na antenie Programu III PR. W lipcu 2006 roku wystąpił na XII Przystanku Woodstock w Kostrzynie n/Odrą oraz na Tyskim festiwalu muzycznym im. Ryśka Riedla "Ku przestrodze". 13 czerwca 2007 zespół Coma zagrał przed Linkin Park i Pearl Jam podczas ich koncertu na Stadionie ¦ląskim w Chorzowie, a 12 sierpnia 2007 wystąpił przed Toolem i Dir en grey na Metal Hammer Festival. Obecnie przygotowują materiał na trzecią płytę. Skład: * Rafał Matuszak - gitara basowa * Dominik Witczak - gitara * Marcin Kobza - gitara * Tomasz Stasiak - perkusja * Piotr Rogucki - wokal Byli członkowie zespołu * Wojciech Gręda - gitara (1998 - 2001) Dyskografia: * Skaczemy / Pasażer (2000) (singel) * Pierwsze wyjście z mroku (2004) ![]() * Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków (2006) ![]() Oficjalna strona zespołu źródło: Wikipedia >< ![]() ![]() |
|||
01-08-2008, 01:01 AM
|
|||
|
|||
polski zespół.
hm.. 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-09-2008, 06:30 PM
|
|||
|
|||
vani napisał(a):polski zespół.co hmm? ;p ja tez na poczatku bylam na nie, a teraz jestem na wielkie tak ![]() |
|||
01-11-2008, 09:44 PM
|
|||
|
|||
a ja na początku myslałem ze to zespół hiphopowy :lol:
thank you for the music, for the million sounds ... |
|||
01-17-2008, 05:45 PM
|
|||
|
|||
foragain napisał(a):a ja na początku myslałem ze to zespół hiphopowy :lol:lol ja tez XD ale mnie nawrocila kolezanka ;p |
|||
01-18-2008, 11:21 AM
|
|||
|
|||
A ja nie xdd
Nawet mi to nie przyszło do głowy ^.^ Ale bardzo ich lubię, mam 'Zaprzepaszczone siły...' na kompie i od czasu do czasu słucham. |
|||
01-19-2008, 01:44 PM
|
|||
|
|||
świetne zespół szkoda że niekiedy wkładają te teksty katolickie no ale... Obie ich płyty są na dobrym poziomie. Trzeba przyznać że wykonanie "Listopad" jest na prawde dobre i życze żeby wydali jeszcze niejeden album
![]() 5+ Jestem ... |
|||
01-20-2008, 02:18 PM
|
|||
|
|||
Fury napisał(a):co hmm? ;pto hmm mialo znaczyc moja niewiedze co do tego zespolu xD nie mam jeszcze zdania ;P ![]() 3 niezastąpionych : Zagumny, Wlazły, Winiarski. ! xD |
|||
01-22-2008, 08:27 PM
|
|||
|
|||
Dudi napisał(a):świetne zespół szkoda że niekiedy wkładają te teksty katolickie no ale... Trzeba przyznać że wykonanie "Listopad" jest na prawde dobreListopad jest boski >< mi tam te teksty nie przeszkadzają (; |
|||
05-05-2009, 12:23 PM
|
|||
|
|||
RE: COMA
Jeden z naprawdę niewielu polskich zespołów, które bardzo lubię. Wszystko zaczęło się od Leszka Żukowskiego. Piękna, poruszająca i zarazem mocna piosenka!
No i tak już poleciało. Lubię do nich wracać i na pewno wybiorę się kiedyś na ich koncert ![]() Glee! |
|||
05-06-2009, 10:39 PM
|
|||
|
|||
U mnie też się zaczęło od Leszka, w sumie znam tylko pare piosenek ale bardzo lubię.
I już nie mogę się doczekać końca maja, jak będę mogła sobie pokrzyczeć "niczego nie będzie żal" na koncercie ![]() |
|||
05-06-2009, 11:07 PM
|
|||
|
|||
OH! Lech na koncercie <3 to byłoby cudo!
mam nadzieję, że kiedyś i mi będzie dane. Glee! |
|||
05-07-2009, 03:24 PM
|
|||
|
|||
ja też wybieram się na koncert Comy, podczas wROCKa for freedom XD
Come znam, pare piosenek słyszałam, ale nie potrafiłabym Wam powiedzieć co to za tytułu, bo to co słuchałam to tylko z radia. WOLF |
|||
05-30-2009, 12:34 AM
|
|||
|
|||
Koniecznie powiedz jak było
![]() ![]() Glee! |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|