System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
THE KILLERS - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: I-L (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: THE KILLERS (/showthread.php?tid=8)

THE KILLERS - ala.wzs - 10-20-2007 09:49 PM

[Obrazek: v30gat.jpg]
O zespole Big Grin

The Killers
są amerykañskim zespołem rockowym pochodzącym z Las Vegas w Nevadzie. Tworzą go: Brandon Flowers  wokalista, instrumenty klawiszowe, David Keuning  gitarzysta, Mark Stoermer  basista, Ronnie Vannucci  perkusista. Zespół został założony przez Brandona Flowersa, a inspiracją do tego było obejrzenie występu Oasis. Niedługo potem odpowiedział na ogłoszenie Davida Keuninga i tak powstał rdzeñ zespołu. Nazwa została zapożyczona z klipu New Order pt. "Crystal". Wkrótce potem do Brandona i Davida dołączyli Mark Stoermer i Ronnie Vanucci i w czwórkę szybko rozpoczęli prace nad materiałem na album.

Ich pierwszy album Hot Fuss został wydany 7 czerwca 2004 roku w Wielkiej Brytanii, a 15 czerwca w USA. Pierwszym i największym hitem był singel "Somebody Told Me", który wspiął się na trzecie miejsce UK singles chart. Innymi hitami z tego albumu były: "Mr. Brightside", "All These Things That I've Done", "Smile Like You Mean It"

Drugi album zespołu - Sam's Town został wydany na świecie, później był dostępny również w ekonomicznej - polskiej wersji. W sumie zdobył na globie podwójną platynową płytę. Album promują w Polsce single - "When You Were Young", "Bones" i "Read my mind".

5 lipca 2005 roku the Killers występowali jako support U2 na koncercie w Chorzowie.

Zespół wystąpił gościnnie w czwartym epizodzie drugiego sezonu serialu The OC (¯ycie na fali).

Skład

* Brandon Flowers - śpiew, gitara basowa, syntezator
* Dave Keuning - śpiew, gitara
* Mark Stoermer - śpiew, gitara basowa
* Ronnie Vannucci - perkusja

Dyskografia
* Hot Fuss (2005)
* Sam's Town (2006)
* Sawdust (2007)

źródło: Wikipedia

http://www.thekillersmusic.com/

- Seth - 10-22-2007 10:08 PM

Bardzo ciekawy band Big Grin taki old schoolowy troche Big Grin pierwszy raz słyszałem ich w The O.C i mam kilka tracków na dysku... raz na miesiąc wracam do nich no lubie czasem coś innego Wink

- vani - 10-22-2007 10:57 PM

u mnie też większosc ich piosenek pochodzi z OC Smile

- Fury - 10-23-2007 02:48 PM

no a ja nie slyszalam tego w O.C. o_O nie zwrocilam uwagi po prostu... gdzies tam uslyszalam Somebody Told Me a ze taka smiechowa byla to sciagnelam wiecej piosenek Tongue no a siostra mi plytki kupila i sobie slucham Big Grin tak porzadnie Wink

- justin - 10-23-2007 03:22 PM

Ja ich bardzo lubie, a zaczęło się od Mr. Brightside Tongue

- radek08 - 10-23-2007 03:23 PM

A ja Ich słyszałem ponieważ zdobyli jakąś nagrodę Tongue
I mam wrażenie że to ten festiwal był w Anglii Big Grin

- ala.wzs - 10-23-2007 03:47 PM

a ja wogóle nie słyszałam ich xD

- justin - 10-23-2007 03:58 PM

Ja pierwszy raz słyszałam ich chyba na rozdaniu mtv music awards, czy co to było Tongue
Cytat:a ja wogóle nie słyszałam ich
Aluś nadrabiaj Big Grin

- ala.wzs - 10-23-2007 04:31 PM

ok. dopisani do mojej listy xD są chyba 5 w kolejce :lol:

- Seth - 10-23-2007 05:54 PM

Fury napisał(a):no a ja nie slyszalam tego w O.C. o_O nie zwrocilam uwagi po prostu... gdzies tam uslyszalam Somebody Told Me a ze taka smiechowa byla to sciagnelam wiecej piosenek Tongue no a siostra mi plytki kupila i sobie slucham Big Grin tak porzadnie Wink
hehe to pewnie pominełaś ten odcinek bo oni tam grali na żywo w klubie... więc często nie zauważyć skoro bohaterowie the o.c byli na kontercie killersów Big Grin

- Fury - 10-24-2007 04:57 PM

Seth napisał(a):hehe to pewnie pominełaś ten odcinek bo oni tam grali na żywo w klubie... więc często nie zauważyć skoro bohaterowie the o.c byli na kontercie killersów Big Grin
No to na pewno pominelam... tylko dlaczego? O_o musze nadrobic Big Grin w ktorym to bylo odc?

- justin - 10-24-2007 05:03 PM

Mi coś tam świta ten koncert, ale dokładnie nie pamiętam...

http://www.youtube.com/watch?v=lIWr_QKLe9o

Mam : Big Grin Big Grin Big Grin

- Ireth - 10-25-2007 04:50 PM

Znam i słuchałam trochę, ale, jak dla mnie za cieñcy.
Nie zjedzcie mnie, ale cóż. Szaleñstwa nie ma.

Taki sobie trochę poprock ^^'

- vani - 10-25-2007 09:06 PM

ta piosenka akurat z OC mi się bardzo podba (no obydwie ;P)

- *olka* - 11-21-2007 07:52 PM

och, Killersi są faaaaaaaajni ^^"

- Lived - 11-24-2007 11:52 AM

Killersi - moim zdaniem są tacy sobie. Nie bardzo stykałam się z ich kawałkami, więc wiele powiedzieć nie mogę i tak naprawdę nie mam urobionego zdania o nich, dlatego dam im czwóreczkę tak na dobry początek :wink:

- *olka* - 11-24-2007 05:03 PM

Ja do Killersów musiałam dojrzeć :roll:

- Mycha - 01-04-2008 05:02 PM

Prawdę mówiąc, nie znam od bardzo dawna, ale z pewnością mogę zaliczyć do listy moich ulubionych. Pierwszą piosenką, którą usłyszałam było Mr. Brightside, którą pokochałam od pierwszego usłyszenia. Właściwie, 'pierwsze usłyszenie' było tutaj coverem, który FOB grali na swojej ostatniej trasie, ale w zupełności wystarczyło. Później przekonałam się do ściągnięcia całej dyskografii, a potem to tak jakoś z górki poszło...

Prawdę mówiąc, nie wiedziałam że występowali w O.C., miło przypomnieć sobie Brandona bez wąsika ;)

- justin - 01-04-2008 05:07 PM

Oh tak, Brendon bez wąsika był naprawdę przystojny Tongue
W koñcu jakaś fanka The Killers, będe miała motywacje do rozbudowania działu Wink

RE: zespół - bluevein - 05-05-2009 12:11 PM

HAHA, odgrzewam stare kotlety, ale widzę, że w ogóle się nigdzie nie wypowiadałam i teraz jest mój czas XD Big Grin

Także The Killers lubię, a swego czasu nawet powiem Wam, że ich uwielbiałam Big Grin
Oczywiście nadal zespół lubię, [bo i po co bym jechała na ich koncert gdybym nie lubiła?] ale oczywiście to nie jest to co było jakieś dwa lata temu. Zespół każdą nową płytą zaskakuje. Lubię to, że eksperymentują, choć nie zawsze im to wychodzi na lepsze. Ale próbują i nie stoją w miejscu... to jest godne pochwał! Big Grin

RE: O zespole - Bee132 - 07-25-2009 02:30 PM

ostatnio ich jakos bliżej poznałam i powiem Wam, że fajni są nawet. daję 5.

RE: O zespole - justin - 07-25-2009 09:59 PM

ja mam nadzieję zarobić trochę pieniędzy i wybrać się na coke.
myślę, że dadzą fajny koncert.

RE: O zespole - justin - 08-19-2009 02:12 PM

i co tam blue, jedziesz jutro na The Killers?

RE: O zespole - bluevein - 08-19-2009 08:44 PM

jadę! uhuuuuuuuuuuuuuuu Big Grin

RE: O zespole - justin - 08-19-2009 09:31 PM

ojaaaa, jesteś brzydal xD ale Ci zazdroszczę xD w każdym razie baw się dobrze i czekam na pełne sprawozdanie po powrocie Big Grin

RE: O zespole - bluevein - 08-19-2009 09:43 PM

na pewno tak będzie Smile

RE: O zespole - justin - 08-21-2009 02:29 PM

omg, ogladam jakas nedzna koncertowke i prawie placze, ze mnie tam nie bylo.
ojaaa, grali Mr Brightside. ojaaa. teraz juz placze.

RE: O zespole - kinia - 08-21-2009 09:28 PM

justin nie rycz Tongue pomyśl o Placebo Big Grin

RE: O zespole - bluevein - 08-23-2009 11:59 AM

jeeeeeeestem!
dużo by tu pisać, ale chciałam powiedzieć, że The Killers to zespół pierwsza klasa Tongue
na żywo są znakomici, robią klimat, setlista też była boska!
bardzo fajny kontakt z publiką *.* + pan Flowers powiedział, że na pewno do nas wrócą soooooł należy czekać na ich rychły powrót!

zdarłam sobie gardło -.-

RE: O zespole - justin - 08-23-2009 12:14 PM

ahh, wrócą, wrócą! ahh, to ja czekam Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
a jak tam pan Flowers? przystojny na żywo ? Big Grin

RE: O zespole - bluevein - 08-23-2009 10:07 PM

powiem więcej: majestatyczny <3

RE: O zespole - justin - 08-26-2009 12:06 PM

i jak tu nie zazdrościć,hm ? Big Grin
a setlista jaka? jak długo grali?

RE: O zespole - bluevein - 08-26-2009 12:20 PM

Grali około półtorej godziny xD
aczkolwiek nie mierzyłam czasu gdyż totalnie się w nim zatraciłam xD
setlisty całej nie pamiętam, ale wiem, że na pewno było Human, moje Somebody Told Me, Bones, Smile Like You Mean It, był cover Joy Division, Mr. Brightside nooo i Jenny Was a Friend of Mine i When You Were Young Tongue
ogólnie to było 16/17 piosenek z tego co pamiętam.

RE: O zespole - justin - 08-26-2009 12:24 PM

ja pewnie najbardziej cieszyłabym się z Mr. Brightside, Jenny Was..., i Somebody Told Me.

RE: O zespole - bluevein - 08-26-2009 12:28 PM

ja to zwariowałam na STM, swego czasu to była moja absolutnie ulubiona piosenka *.*
jak zaczęli ją grać to zdarłam gardło... a musicie wiedzieć, że ja nie śpiewam dużo xD, właściwie nigdy xD

RE: O zespole - Miss Panic - 11-10-2009 08:13 AM

Blue, też byłaś na Coke?
Przy okazji, siema! Mam nadzieję że będę tu mile widziana Big Grin

RE: O zespole - radek08 - 11-10-2009 03:24 PM

Boooże nie dość że ta płyta Day&Age to jedna wielka klapa to jeszcze oglądałem 10 najlepszych wystepów EMA i umieścili tam TK - Human Tongue
Jedynie wizualizacje i cała oprawa była ładna,natomiast muzycy jak jakieś kłody... grają poprock z elementami disco-polo gdzie czuć rytm,a Ci(zwłaszcza wokalista) stoją i grają... zero emocji,zero skakania,zero ROCK'a Big Grin blee i bleeee i pfuuuj i rzygi Big Grin

RE: O zespole - justin - 11-10-2009 04:57 PM

może odeszli trochę od alternatywnego rocka Tongue
Ale co z tego, ja jestem otwarta na każdą muzykę Tongue
A tą płytę od czasu do czasu lubię przesłuchać.

RE: O zespole - radek08 - 11-10-2009 07:00 PM

Moja otwartość polega na połączeniu rocka z muzyką typowo eletroniczną,no ale bez przesady Tongue
Tandetne kostiumy(na teledysku i na EMA) totalny bezruch i grobowe twarze bo przecież grają muzykę poważną....