System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
PHOENIX - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: M-P (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: PHOENIX (/showthread.php?tid=670)

PHOENIX - justin - 09-28-2009 09:08 PM

Phoenix - francuski zespół poprockowy śpiewający po angielsku.
Grupa powstała w 1991 roku na średnio-zamożnych, wersalskich przedmieściach Paryża. Należy zaznaczyć, że z tego samego kręgu kulturowego pochodzą również inni powszechnie znani przedstawiciele francuskiej sceny muzycznej, znajomi członków Phoenix – Air oraz Daft Punk. Co więcej, gitarzysta Phoenix – Laurent Brancowitz – grał razem Thomasem Bangaltarem oraz Guyem-Manuelem de Hom-Christo jako Darlin’. Zespół ten później przeobraził się w Daft Punk.

Albumy studyjne

* United, 12-06-2000 (Virgin, Source, Astralwerks)
* Alphabetical , 29-03-2004 (Toshiba-EMI, Source, Astralwerks, Virgin)
* It’s Never Been Like That, 15-05-2006 (Toshiba-EMI, Source, Astralwerks, Arts & Crafts)
* Wolfgang Amadeus Phoenix, 25-05-2009 (V2)

[Obrazek: Phoenix+23534.jpg]

źródło: wikipedia

RE: PHOENIX - kinia - 09-28-2009 09:13 PM

Łiii w końcu, justin jak widać twoje ostatnie "odkrycie" musiało ci się naprawdę spodobać, bo zrobiłaś dział Big Grin

RE: PHOENIX - justin - 09-28-2009 09:15 PM

temat Big Grin
od wczoraj słucham płyty Wolfgang Amadeus no i nie sa jacyś wybitni ale są mili dla ucha i duszy Tongue
Jakoś tak wprawiają mnie w dobry humor Big Grin
A poznałam jak? przez gossip girl xD na imprezie w ostatnim odcinku leciało 1901, co najśmieszniejsze - jest to jedna z piosenek z tej płyty którą najmniej słucham xD

RE: PHOENIX - kinia - 09-28-2009 09:29 PM

Mi last zaproponował, właśnie są mili dla ucha i wprawiają w dobry nastrój, dlatego nie potrafię Ci powiedzieć, która płytę lubię najbardziej, po prostu słucham piosenek i jakoś nie za bardoz skupiałam się na tym, która to płyta Tongue

RE: PHOENIX - justin - 09-28-2009 10:20 PM

kolejną płytą do pożarcia przeze mnie jest It's Never Been Like That Big Grin
niah, niah Big Grin
Piosenka: Consolation Prizes, niiiiice! Big Grin taka miła i przyjemna Big Grin