![]() |
THE MACCABEES - Wersja do druku +- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com) +-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: M-P (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: THE MACCABEES (/showthread.php?tid=642) |
THE MACCABEES - justin - 05-16-2009 09:36 PM The Maccabees to angielski zespół utworzony w Brighton w 2005 roku. Tworzą muzykę w stylu indie rock.. W 2004 roku zadebiutowali EP’ką ‘You Make Noise, I Make Sandwiches’, która została wydana w Haircut Records. Po kilku miesiącach wspólnego grania podpisali kontrakt z gigantem na rynku muzycznym - wytwórnią Polydor. Efektem ich współpracy był pełnoprawny, studyjny album - ‘Colour It In’, na którym znajdują się zarówno poprzednie single, jak i nowe utwory. ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 05-22-2009 09:14 PM nie to nie. to ja coś powiem ;p Już prawie tydzień minął jak słucham jedynie tego zespołu. 400 odsłuchań w przeciągu 6 dni. Chyba mówi samo za siebie co o tym zespole myślę. Można powiedzieć, że oryginalny. Wokalista ma bardzo ciekawy głos. Koncertówki są przyjemne,a zdjęcia boskie. ![]() Na razie bardziej lubię płytę Walls of Arms, ale właśnie wsłuchuje i przekonuje się do Colour It In. A jak poznalam? całkowicie przypadkowo. Gdzieś na myspace, mtvtwo, leciało, i wpadło w ucho. RE: THE MACCABEES - foragain - 05-24-2009 04:31 PM no dobra, to którą płytę byś poleciła ![]() RE: THE MACCABEES - kinia - 05-24-2009 11:55 PM Właśnie Pani Admin, którą ![]() ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 05-27-2009 08:38 PM "Wall Of Arms" ! ! ! ! jestem od niej totalnie uzależniona ;p ale...ale.. teraz coraz częściej słucham piosenek z płyty Colour it In... jednak jestem zdania ze można zacząć od tej najnowszej ;p nie miałam na internecie a na telefonie przesluchalam The Maccabees jakies kolejne 200 razy ;p w kazdym razie jestem zdania, ze nie wszystkim sie spodobają. RE: THE MACCABEES - justin - 07-31-2009 01:18 PM oomg! będą w Polsce! ale jako support tylko. omg, 4 dni po Placebo w Warszawie. ja chcę! ja chcę! ja ich kocham! szok normalnie xD RE: THE MACCABEES - kinia - 07-31-2009 05:47 PM Łahahaha widzisz opłaca się mieszkać w warszawie ![]() ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 07-31-2009 07:39 PM haha, ja się uzależniłam w 2 dni xD a ten cover Boom Boom Pow jest świetny, widziałaś ? ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-14-2009 01:57 PM w czwartek koncert Placebiaków a ja Maccabees słucham ciągle xD Nie wiadomo kiedy, wskoczyli już na 3 miejsce na moim lastie. xD uwielbiam ![]() RE: THE MACCABEES - myys - 11-14-2009 02:02 PM Mam ich płytę, maam! ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-14-2009 02:06 PM a którą masz ? :> bo są dwie xD słuchaj słuchaj i to szybko ![]() ja po raz pierwszy przesłuchując płytę Wall Of Arms czułam się dziwnie xD potem słuchałam jej codziennie i wszędzie i tak ją pokochałam xD a widziałaś cover Boom Boom Pow? ![]() RE: THE MACCABEES - myys - 11-14-2009 05:52 PM Wall Of Arms ![]() ![]() Widziałam! ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-14-2009 06:12 PM Wall Of Arms chyba... ale to już zależy od gustu ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-27-2009 07:35 PM Chłopcy! ja was poproszę na openera albo pełen koncert w Polsce! bo mnie serce boli czytając relacje z ostatnich koncertów ![]() RE: THE MACCABEES - Nel - 11-27-2009 07:48 PM Nie wiem gdzie Ci to wklejać, potem gdzieś sobie ułożysz ;p Sore Throat Ból gardła nad ranem Ból gardła w nocy Wciąż boli mnie gardło od krzyków w czasie naszej ostatniej kłótni Walka kotów! Spuchnięte wargi nad ranem Spuchnięte wargi w nocy Wciąż mam spuchnięte wargi od twojego ciosu w czasie naszej ostatniej kłótni Walka kotów! Uh uh uh uh uh Uh uh uh uh uh huh Uh uh uh uh uh Uh uh Zadrapania nad ranem Zadrapania w nocy Nadal mam blizny od podrapań które mi załatwiłaś Walka kotów ! Walka kotów! Walka kotów! Walka kotów! RE: THE MACCABEES - bluevein - 11-27-2009 07:52 PM Maccabees wracają w marcu albo w maju z tego co czytałam ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-27-2009 07:53 PM gdzie czytałaś ? ! ! dawaj ty mi tu źródło! ![]() ![]() ![]() RE: THE MACCABEES - bluevein - 11-27-2009 07:54 PM Właśnie nie pamiętam xD chyba na laście ktoś napisał, że mówili, że wrócą w marcu albo w maju xD RE: THE MACCABEES - justin - 11-27-2009 07:55 PM ojej, byłoby przecudownie i wtedy za żadne skarby nie przegapiłabym koncertu ![]() ![]() RE: THE MACCABEES - bluevein - 11-27-2009 07:59 PM Ok, poszukam ![]() też bym poszła! tylko boli mnie, że te koncerty wszystkie mają takie głupie terminy! Przeważnie są na początku lub w środku tygodnia i jeśli nie mieszkasz w tym mieście co akurat się odbywają to nie jest za kolorowo. RE: THE MACCABEES - justin - 11-27-2009 08:03 PM znalazłam ![]() ale musiałam się przebić przez gąszcz zachwytów nad koncertem maccabees . i ta dziewczyna co rozmawiała z całym zespołem ! ![]() oj boli serce, boli ![]() oj jest ciężko jest, ale oby nie kolidowało to z maturą wtedy będe na pewno. proszę nie na maturę! RE: THE MACCABEES - bluevein - 11-27-2009 08:05 PM ano tak! ty masz teraz maturę... może być ciężko... módlmy się w takim razie, żeby chodziło o marzec ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-27-2009 08:08 PM tak, marzec! niech ogłoszą szybko datę, bo nie będe mogła spać ![]() a Ty ich przecież nie lubisz blue ![]() RE: THE MACCABEES - bluevein - 11-28-2009 12:24 AM ja nie lubię? ![]() napisałam Ci na laście, że ostatnia płyta mi się podoba ![]() RE: THE MACCABEES - justin - 11-28-2009 10:23 AM ok. pomyliłam Cię z Kinią, haha, sori xD RE: THE MACCABEES - bluevein - 11-28-2009 03:34 PM a widzisz! ![]() na początku było z nimi u mnie tak średnio, ale jak posłuchałam sobie płyty z 3 razy to mi się spodobała i z każdym następnym razem było tylko lepiej ![]() |