![]() |
No Time For Later - Wersja do druku +- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com) +-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: THE TREWS (/forumdisplay.php?fid=43) +---- Dział: Twórczość (/forumdisplay.php?fid=101) +---- Wątek: No Time For Later (/showthread.php?tid=526) |
No Time For Later - foragain - 03-11-2008 06:35 PM No Time For Later ![]() Data wydania: 2008 Gatunek: Rock Wydawcy: Bumstead Records/Universal Producenci: Gus Van Go, Werner F Lista piosenek: 1."No Time for Later" 2."Dark Highway" 3."Be Love" 4."I Feel the Rain" 5."Paranoid Freak" 6."I Can't Stop Laughing" 7."Man of Two Minds" 8."Hold Me in Your Arms" 9."Gun Control" 10."Will You Wash Away" 11."End of the Line" 12."Burning Wheels" 13."Ocean's End" 14."Mistress Misery" (iTunes exclusive) No Time For Later to juz trzeci album i zarazem ukoronowaniem twórczości The Trews. Nawet sami Trewsi przyznali, że to był najtrudniejszy a zarazem najabardziej artystyczny album jaki do tej pory utworzyli. Już pierwszy singiel usłyszany poraz pierwszy 25 listopada 2007 roku, zaskarbił sobie sympatię fanów i krytyków. Colin świetnie potrafii balansować swoim głosem w refrenie piosenki. Płyta zachwyca swoim energetyzmem w "Paranoid freak", wesołością w "No time for later ". "Burning wheels" - punkowy kawałek nie daje o sobie zapomnieć. Nie mogło zabraknąć też zjawiskowych i poruszających ballad takich jak "Feel the rain" czy "Man of two two minds"( ukazanie gorszej strony meskiej psychiki ubrane w romantyczna muzykę). "Will you wash away" potrafi zainspirować, dzięki swojej melancholi podnieść na duchu. Całość koñczy nietuzinkowa i w pewien sposób orientalna piosenka "Ocean's end". Jak dla mnie jest to najwybitniejsze dzieło The Trews jak do tej pory. Oby kolejny album był jeszcze lepszy. Polecam for - Bee132 - 03-11-2008 06:39 PM Dokładnie. ¦wietnie skomponowane kawałki. Muzyka wprost cudna. Inne zespoły powinny brać z nich przykład. Oceniam na 6. - foragain - 03-11-2008 06:59 PM no ta płytka jest najlepsza i niepowtarzalna w swoim rodzaju :wink: musisz Bee jeszcze wczesniejszych płyt posłuchac ![]() - Bee132 - 03-11-2008 08:01 PM Cytat:musisz Bee jeszcze wczesniejszych płyt posłuchacPodeslij mi linki, bo kilka pojedynczych piosenek mam, ale nie ma to jak komplet. Czyż nie? Płytki słucham ostatnio prawie ciągle. Jest świetna... - justin - 03-11-2008 08:27 PM So, dzisiaj się za nią wzięłam tak porządnie. Powiem tak, może i płytka jest dobra, ale do mnie jakoś nie trafiła. Po pierwsze to mnie trochę głos wokalisty denerwuje. I tak jak słucham tych piosenek po raz pierwszy to wydaja się one takie podobne do siebie. Po prostu po jakimś czasie mi się znudziło. Ale jestem zadowolona z siebie, że przysiadłam do niej porządnie, ponieważ mogę wystawić dzieki temu obiektywną ocenę. Ogólnie szanuje to co zrobili. Pewnie taki mieli zamiar. Najlepsza chyba Paranoid Freak, wybija się troszkę od reszty. Płyta ma klimat, w sensie, że przez cały czas utrzymana jest w tym samym tonie i to chyba mnie znudziło. Ale może to jest atutem tej płyty. - foragain - 03-11-2008 10:27 PM ciesze sie ze ja skonczyłaś , gratulejszyn just ![]() ale z jednym sie nie zgodze bo kazda piosenka jest zupełnie inna :roll: poprostu ci nie przypasowało tak jak mi MCR i tyle :wink: no i miło że sie wypowiedziałas :wink: aha Bee poszukam i ci dam linki ![]() - justin - 03-11-2008 10:53 PM Może jakbym przesłuchała pare razy płytę to nie widziałabym w tych piosenkach takiego podobieñstwa. A tak to wszystkie piosenki zlały mi się prawie w jedną całość, na chwilę odrywając się w czasie Paranoid Freak. - foragain - 03-11-2008 10:56 PM mozliwe nie przecze ale mi sie nie bardzo zlewały i po pierwszym razie ![]() nie powiesz np. ze ballada man of two two minds zlewa sie z resztą ![]() - Bee132 - 03-11-2008 11:02 PM Cytat:mi sie nie bardzo zlewały i po pierwszym raziemi też nie ![]() ale fakt. Paranoid i dodam, że can't stop laughing sa boskie ![]() Burning wheels tez. I Dark highway ![]() - foragain - 03-11-2008 11:04 PM Cytat:I Dark highway o to tak uwielbiam ten refren ![]() - justin - 03-12-2008 05:07 PM Cytat:nie powiesz np. ze ballada man of two two minds zlewa sie z resztąNie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo mi się wszystko zlało z resztą ![]() ![]() - foragain - 03-12-2008 07:55 PM Cytat:Nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo mi się wszystko zlało z resztą No prócz tej jednej piosenki a topie ciagle sie cos zlewa, zlewać to sie mogą kolory ![]() a płyta to majstrerszytyk jak juz napisałem w mini recenzji ![]() Dodane po 22 sekundach: Cytat:Nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo mi się wszystko zlało z resztą No prócz tej jednej piosenki a topie ciagle sie cos zlewa, zlewać to sie mogą kolory ![]() a płyta to majstrersztyk jak juz napisałem w mini recenzji ![]() - Bee132 - 03-12-2008 08:02 PM Cytat:a płyta to majstrerszytykjea. Podoba mi isę ona. Jest świetna. Moge jej słuchac bez koñca i nie dosc, że mi się nie zlewa, to jeszcze nie nudzi. - justin - 03-12-2008 08:13 PM No, bo mi się zlała ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie myślę,ze wykonali dobrą robotę, ale po prostu nie dla mnie :lol: - foragain - 03-14-2008 06:58 PM poprostu nie kazda muzyka jest dla kazdego :wink: a głos jego jest genialny ![]() ![]() - An-ia - 03-15-2008 02:36 PM Oczywiście 6^^ ¦wietne płyta Najbardziej to mi się podoba piosenka tytułowa czyli "No time for leter" ^^ - Bee132 - 03-15-2008 03:13 PM Cytat:a głos jego jest genialnyo tak! nie ma drugiej osoby ze świata szoł- biznesu z podobnym głosem. Cytat:Najbardziej to mi się podoba piosenka tytułowajest fajna, ale nie najgenialniejsza ![]() Mi sie tam cała płytka bardzo podoba ![]() - foragain - 03-15-2008 03:30 PM tak naprawde każda ma w sobie coś bo czyms innym zaskakuje ![]() - An-ia - 03-17-2008 05:30 PM Muszę przyznać że każda piosenka na płycie wnosi coś nowego i zasakującego, każda jest oryginalan i...idealna, wpada w ucho^^ RE: No Time For Later - foragain - 04-23-2009 10:28 AM to prawda każda piosenka na tej płycie jest wyjątkowa ![]() Z chęcią jednak posłuchałbym już nowej , bo nigdy za mało ich piosenek ![]() |