System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
MUCHY - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: M-P (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: MUCHY (/showthread.php?tid=508)

MUCHY - justin - 03-05-2008 10:45 PM

Muchy - polska grupa muzyczna, założona w Poznaniu w 2004 roku przez Michała Wiraszkę, Piotra Maciejewskiego i Szymona Waliszewskiego. Jej członkowie przyznają się do inspiracji takimi wykonawcami, jak: The Smiths, The Velvet Underground, Modest Mouse, Guided by Voices czy Republika. W 2005 roku na składance Tribute to Partia ukazał się cover utworu "Nieprzytomna z bólu". Był to pierwszy zarejestrowany w studiu materiał grupy. Zespół został obwołany odkryciem roku 2006 przez miesięcznik Machina i Program 3 Polskiego Radia. Pierwszy singiel zespołu pt. "Miasto doznañ" osiągnął w maju 2007 r. 7. miejsce na prowadzonej przez Marka Niedźwieckiego Liście Przebojów Polskiego Radia 3. 19 listopada ukazał się debiutancki album grupy, noszący tytuł Terroromans, uznany za "Płytę Roku" przez słuchaczy PR3. Zespół zdobył także tytuł "Zespołu Roku 2007" Programu 3 Polskiego Radia. Ponadto grupę uhonorowano trzema nagrodami "Miazga 2007" magazynu Pulp, w kategoriach zespół, płyta i piosenka ("Miasto Doznañ") roku. Głos Wielkopolski przyznał zespołowi "Medal Młodej Sztuki 2007".

Członkowie zespołu:
* Michał Wiraszko - śpiew, gitara, teksty
* Piotr Maciejewski - gitara, śpiew, instrumenty klawiszowe
* Tomasz Skórka - gitara basowa
* Szymon Waliszewski - perkusja

Demo
* Galanteria (2005)

Albumy
* Terroromans (2007)

from wikipedia.org

[Obrazek: 406318.jpg]

- justin - 03-14-2008 07:40 PM

Nikt nie komentuje Muszek, to ja coś powiem.
Płyta: Terroromans , jest świetna .
Nie sądziłam, że mogę tak polubić polski zespół i to w dodatku mało znany.
Polecam, naprawdę.

- Kamisiacz - 03-14-2008 10:20 PM

¦ciągnęłam kilka piosenek ale mówiąc szczerze to nie przypadły mi do gustu.
Ale może źle trafiłam.
Poleciłabyś jakieś konkretne?Tongue

- justin - 03-14-2008 11:43 PM

Ja zaczynałam od Galanterii więc też może spróbuj Big Grin
Ja powiem tak. Mój zachwyt nad zespołem przyszedł z czasem. Na początku uważałam, że jest taki o.

- Kamisiacz - 03-29-2008 12:06 PM

Czy wiecie, że płyta Terroromans jest nominowana do ESKA Music Awards 2008 w kategorii Rockowy album roku? Tongue

- justin - 03-29-2008 12:38 PM

Nie wiedziałam, ale myślę, że jest to zasłużona nominacja Big Grin
Dzięki za informację Big Grin
A Ty Kamisiacz miałaś posłuchać Galanterii Big Grin

- Kamisiacz - 03-29-2008 12:44 PM

Wiem, ściągnęłam, pamiętam Tongue

- sugar - 04-01-2008 06:07 PM

Ja też zaczynałam od Galanterii, miałam całą płytę ściągniętą, ale nie zdążyłam przesłuchać, a wyczyściło mi dysk. Teraz jakoś nie mogę się zabrać i ponownie ściągnąć.
A trzy piosenki, które znam, zaciekawiły mnie.

- Kamisiacz - 04-01-2008 07:47 PM

aa ja właśnie wczoraj słuchałam Galenterii, ale jakoś nie przypadła mi go gustu, widać że chyba jednak Muchy to nie moje "klimaty" :lol:

RE: MUCHY - justin - 03-01-2010 07:03 PM

Płyta "Notoryczni Debiutanci” premiera 8 marca zapowiadana singlem „Przesilenie”.

Mam nadzieję, że zafundują nam coś tak dobrego jak na płycie Terroromans.
A Muszyska wyruszają w trasę! niah,niah, mam nadzieję, że tym razem nie przegapię!

RE: MUCHY - myys - 03-01-2010 08:56 PM

Słyszę o nich i słyszę, a moja lokalnie muzyczna dusza powinna sprawić że ich polubię i co? Źle ich przesłuchuję chyba.

RE: MUCHY - myys - 03-08-2010 07:15 PM

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,7635724,Nowa_plyta_Much__Piosenki_ratuja_zycie.html?as=1&ias=2&startsz=x

RE: MUCHY - justin - 10-11-2010 07:14 PM

kocham <3 Big Grin aaaa, koncert we Wro był przecudnyyy <3
z Muchami na scenie <3 coś pięknego Big Grin niezapomniane wrażenia Big Grin aj aj ja chcę kolejny koncertt ! Big Grin

RE: MUCHY - myys - 10-12-2010 07:25 PM

Jest niedługo ich koncert w Eskulapie, nawet bym poszła, ale nie mam z kim. Just, wpadasz? xD
Ale przynajmniej już pierwszy Muchowy raz mam za sobą, choć nie pamiętam za wiele xD

RE: MUCHY - *olka* - 10-12-2010 07:48 PM

Ja tam ich co nieco posłuchałam na Offie w tym roku. Tylko dlatego, że obie siedziałam w strefie gasto i wszystko było słychać : D Ale i tak poszłam bo cos innego było : P