System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
REGINA SPEKTOR - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: R-U (/forumdisplay.php?fid=34)
+---- Wątek: REGINA SPEKTOR (/showthread.php?tid=288)

REGINA SPEKTOR - *olka* - 11-24-2007 06:21 PM

[Obrazek: 4781d7600ebdf69f.jpg]

Regina Spektor (ros.: 538=0 !?5:B>@) (ur. 18 lutego 1980 w Moskwie)  rosyjsko-amerykañska piosenkarka, autorka piosenek i pianistka. Jej muzyka zalicza się do anti-folk, środowisko tego gatunku skupia się w nowojorskim East Village.
Spektor pochodzi z muzykalnej rodziny, jej ojciec, fotograf, był skrzypkiem, a matka była profesorem muzyki w rosyjskim konserwatorium (obecnie uczy w publicznej szkole podstawowej w Mount Vernon, Nowy Jork). Rodzina opuściła Związek Radziecki w 1989 r. , kiedy w czasie pierestrojki rosyjscy ¯ydzi mieli prawo do legalnej emigracji. Najpierw udali się do Austrii, dalej do Włoch, w koñcu osiedlili się w Bronksie w Nowym Jorku.
W Rosji Regina Spektor od 6. roku życia uczyła się gry na pianinie. W czasie swego dzieciñstwa fascynowały ją nielegalne nagrania zachodnich grup, np. The Beatles czy Queen, które ojciec Reginy sprowadzał z Zachodu.

- Ashtray Girl - 11-24-2007 06:25 PM

Olka,szalejesz. XD
Moja kochana Regina. <3
Urzekająca jest.Chociaż mojej mamie się średnio podoba. XD''
Niepowtarzalna jest po prostu.

- myys - 11-24-2007 10:27 PM

Znam Jej jedną piosenkę - Fidelity Big Grin
Znam ją z VM , i bardzo lubię Wink

- *olka* - 11-24-2007 10:48 PM

Ja strasznie od niej lubię "Better" i od tej piosenki sie wszystko zaczęło ^^ w ogóle Regina jest sexi i och, ach xD jeszcze uwielbiam "Us", "Your Honor", "Hotel Song" i "Apres Moi" :roll:

- justin - 11-24-2007 11:28 PM

Znam parę piosenekTongue Poznałam dzieki vm. Fidelity własnie i tą piosenkę kocham.

- *olka* - 11-24-2007 11:35 PM

Moim zdaniem warto jest sie zapoznać z jej twórczością, bo jej muzyka ma coś w sobie ^^

RE: REGINA SPEKTOR - foragain - 05-30-2009 12:07 AM

piękny ma głos dlatego 6 Smile. Wypadało by też się z jej twórczością zapoznać Smile. Tym bardziej ze jej nowa płyta wychodzi 23 czerwca Tongue.

RE: REGINA SPEKTOR - *olka* - 05-30-2009 02:08 PM

Jak miło, że cos wiem ;dd Oja, no to teraz trzeba już rączki zacierać ;dd Na starym forum nawet dałam jakąś jej płyte, ale jakos się nikt tym nie zainteresował Tongue

RE: REGINA SPEKTOR - foragain - 05-30-2009 03:00 PM

ja bym sie zainteresował jakbyś wrzuciła ponownie Smile

RE: REGINA SPEKTOR - *olka* - 05-30-2009 04:38 PM

Zastanowię się Tongue