![]() |
SIMPLE PLAN - Wersja do druku +- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com) +-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: R-U (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: SIMPLE PLAN (/showthread.php?tid=247) |
SIMPLE PLAN - foragain - 11-06-2007 03:07 PM ![]() Simple Plan - kanadyjska grupa grająca pop punk . Zespół powstał z inicjatywy Chucka Comeau, Jeffa Stinco, i Sebastiena Lefebvre - kolegów ze szkoły średniej. Do zespołu potrzebowali jeszcze basisty i wokalisty. Wokalistę - Pierre'a Bouviera zwerbowali z zespołu Reset, w którym wcześniej grał Chuck. Następnie do zespołu dołączył basista David Desrosiers. Zespól wydał do tej pory dwa albumy studyjne: "No Pads, No Helmets... Just Balls" w 2002r. i "Still Not Getting Any..." w 2004 oraz dwa albumy koncertowe" "Live in Japan" (2002) i "MTV Hard Rock Live" (2005). Piosenki Simple Plan były wielokrotnie używane jako soundtracki do filmów. Skład Pierre Bouvier (wokal,czasami gitara) Chuck Comeau (perkusja) Jeff Stinco (gitara i chórki) Sebastien Lefebvre (gitara i chórki) David Desrosiers (bass i chórki). Dyskografia 2002 No Pads, No Helmets... Just Balls 2002 Live in Japan 2003 A Big Package for You 2004 Still Not Getting Any... 2005 MTV Hard Rock Live Muzyka filmowa I'd Do Anything - "Maybe It's Me", "Gorąca laska", Grow Up - "Scooby-Doo", "The Real Cancun" The Worst Day Ever - "Zatrzymani w czasie" I'm Just a Kid - "Nowy", "Fałszywa dwunastka", "Grind" Surrender - "Małolaty u Taty", "Fantastyczna Czwórka" Happy Together - "Zakręcony piątek", Don't Wanna Think About You - "Scooby-Doo 2: Potwory na gigancie" Vacation - "Nowy Jork, nowa miłość" Perfect (wersja akustyczna) - "Wyznania małoletniej gwiazdy" Welcome to My life - "Tajemnice Smallville" Untitled - "Tajemnice Smallville" Crash And Burn - "Egzamin dojrzałości" Promise - "Drużyna specjalnej troski" What's New Scooby-Doo - song theme - "Co nowego u Scooby'ego?" Filmografia A Big Package for You (DVD) (2003) MTV Hard Rock Live (DVD) (2005) Oficjalna strona zespołu: http://www.simpleplan.com/ - Abigail - 11-09-2007 07:11 PM Dałam 5 bo bardzo, bardzo lubię ten zespół Strasznie podoba mi się głos wokalisty. Był jednym z pierwszych zespołów od których zaczęła się moja przygoda z punkiem, rockiem itp. Bardzo lubię^^ - vani - 11-12-2007 10:41 PM bardzo lubie tą ich piosenke : Simple Plan - Welcome to My Life - Nel - 01-06-2008 02:09 PM moje koleżanki się nimi zachwycają, ale ja osobiście nie widze w ich muzyce nic szczególnego :roll: - ala.wzs - 01-06-2008 05:36 PM Słyszałam o nich coś nie coś, ale nie miałam okazji bliższego kontaktu xD może kiedyś nadrobię ![]() - Nel - 01-07-2008 12:18 AM słyszałam 2 piosenki, całkiem fajne, ale jak już pisałam nie zachwycające :roll: ![]() ![]() - vani - 01-08-2008 01:17 AM kojarze ich nie tyle z piosenki Welcome to my life o ile kojarze ich z film z Olsenkami ;p XD - nessa - 01-08-2008 01:36 PM Kiedyś słuchałam nałogowo, teraz już rzadziej. Uuu.. nawet ich wykasowałam 0o - Nel - 01-08-2008 09:02 PM ja kojarzę tylko z filmów niektóre ich piosenki, ale tak poza filmem mnie w ogóle nie ruszają ;p - Blacky - 01-13-2008 11:35 PM U mnie tak jak u Abigail, od nich się wszystko zaczęła. A jestem potwornie sentymentalna, więc...zostało mi do dziś! ![]() Teksty - proste, najprostsze, ale tak prawdziwe, ze aż ściska. A nowe też mi się b. podobają. - mya - 04-01-2008 02:59 PM Ok u mnie teraz nastał czas na nich ![]() ![]() ![]() ![]() - Nel - 04-01-2008 05:31 PM ja mam teraz swira na punkcie "When I'm gone" i tylko tego ![]() |