System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: OFF TOPIC (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: KINO/TV/KSIĄŻKI (/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Wątek: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? (/showthread.php?tid=24)

Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - foragain - 10-20-2007 11:10 PM

Co ostatnio czytaliście interesującego, godnego uwagi i polecenia ?

- Abigail - 10-24-2007 06:03 PM

ciekawego?
to raczej nic :roll:

'Quo Vadis' czytam.
lektura
nie jest taka zła, powiem nawet że dosyć interesująca i momentami wciągająca.
bo film to mi się podobał....

- justin - 10-24-2007 06:05 PM

ja ostatnio czytalam poraz drugi "Małe Zbrodnie Małżeñskie"

- Ireth - 10-24-2007 06:19 PM

Lektury, że aż się pisać nie chcę.
Bleeeh!

- radek08 - 10-24-2007 08:17 PM

Pan Tadeusz Big Grin Strasznie ciekawy... Tongue

- ala.wzs - 10-25-2007 03:45 PM

radek08 napisał(a):Pan Tadeusz Big Grin Strasznie ciekawy... Tongue

bleeee... ja to miałam w 2 klasie :roll:

a teraz czytam 13 Serii Niefortunnych Zdarzeñ... normalnie to bym ją w 1 dzieñ przeczytała, no góra 2 dni... a ją juz prawie tydzien czytam. I nie to że nuda, bo wręcz odwrotnie... ale mi się nie chce xD Leñ totalny i tyle xD

- Ireth - 10-25-2007 05:40 PM

Masz w domu ostatnią, trzynastka "Serię niefortunnych zdarzeñ" i nie czytasz?

Panie Boże, spuść trzy noże!

- ala.wzs - 10-25-2007 07:02 PM

mam ale jak widzę litery w książce to mam już odruch uciekania w drugą stronę xD ( do czego zresztą, nachalnie zachęca nas pan Snicket 8) )

- Natalia - 10-27-2007 11:09 AM

ja ostatnio zaczełąm czytac Imprimatur książka zapowiada się ciekawie, ale z braku czasu nie mam kiedy czytac ;/

- Ireth - 10-28-2007 04:09 PM

ala.wzs napisał(a):mam ale jak widzę litery w książce to mam już odruch uciekania w drugą stronę xD ( do czego zresztą, nachalnie zachęca nas pan Snicket 8) )
yeeeaaah! ^^

bierz się za czytanie!

- ala.wzs - 10-28-2007 04:17 PM

czyta,czytam ^^ już w połowie jestem xD

- radek08 - 10-28-2007 07:14 PM

Ja czytałem ostatnio "Doktorzy" i kurde zaciekawiło mnie Big Grin Przez chwile nawet chciałem zostać psychiatrą Big Grin

- ...:::Damiano:::... - 10-30-2007 03:58 PM

Ostatnio czytałem, tzn. dzisiaj o Dejvidze Coperfildzie (sorry nie pamietam jak sie dokładnie pisze jego imie i nazwisko) że zgwałcil jakoś typeske, że nieprzyznaje sie do tego... Ale nieprzeczytałem do koñca, bo mi autobus nadjechał Tongue

- Ireth - 10-30-2007 11:37 PM

David Copherfield Big Grin

A ja sobie czytałam nową książkę pana dr hab. Wiśniewskiego pod jakże wdzięcznym tytułem:
"Czy mężczyźni są światu potrzebni?" Big Grin

Mama tylko powiedziała, że nie powinnam takich książek czytać, żeby się nie zrazić od początku xD xD

- vani - 11-02-2007 12:36 AM

nic ;]
wiem co nieciekawego bede czytać teraz |bede ?!|
Dzieje Tristiana i Izoldy...

- Natalia - 11-02-2007 12:50 AM

dzieje Tristana i Izoldy świetne podobało mi się, ale film bardziej mi sie podobal Big Grin

- vani - 11-02-2007 01:16 AM

ja już wiem ze mi sie nie spodoba poniewaz to lektura.... wszystko co musze czytac z przymusu jest do bani :/

- ala.wzs - 11-02-2007 01:30 PM

Cytat:Tristana i Izoldy

Właśnie chcę to przeczytać bo widziłam film a książka ponoć się strasznie różni od filmu i ciekawa jestem Big Grin

- Natalia - 11-02-2007 02:11 PM

no książka się rózni, ale i tak film mi sie bardziej podobał Big Grin

- starla - 11-02-2007 05:31 PM

"Agnes Cecylia. Niezwykła Historia" - Maria Gripe
"Szukając siebie" - Meg Cabot
"Czarne słoñce" - Patrick Redmond

To tak w tym tygodniu Wink

- Orionek - 11-02-2007 09:39 PM

Marcin Babko - ''Otwórz Oczy''

- ...:::Damiano:::... - 11-02-2007 11:14 PM

Dopiero co przeczytałem że :

'' Palenie szkodzi poważnie tobie i osobom w twoim otoczeniu '' xD

Na paczce po LM przeczytałem xD

- justin - 11-05-2007 08:13 PM

Aktualnie jestem w trakcie czytania ksiązki " Radość fotografowania"

- mya - 11-07-2007 05:24 PM

ja mam czytać właśnie Quo Vadis Tongue I jakoś się zabrać nie mogę Tongue

- justin - 11-07-2007 05:27 PM

Ja też mya, ja też.

- mya - 11-07-2007 05:29 PM

A ja muszę to na wtorek przeczytać, a to rzecz niemożliwa w moim przypadku, jeżeli chodzi o lektury Tongue Big Grin

- mya - 12-28-2007 10:16 PM

Ostatnio czytałam świetną książkę, thriller psychologiczny. Ponad Prawem - Nancy Taylor Rosenberg.

Książka wspaniała chociaż czasami zauważałam jakieś denerwujące szczególy, ale ogólnie bardzo mi się podobała, w najbliższym czasie zamierzam się wybrać do księgarni po jej kolejną książkę.

- Ireth - 12-28-2007 10:20 PM

Hm... lubię thillery psychologiczne, ale nie mam czasu na czytanie dla przyjemności.

Pan Tadeusz.

I wiecie, nawet lubię, bo fajnie się czyta, tak samo jak ¦luby Panieñskie.
Luzik.
Szkoda, że przeczytałam dopiero 3 z 12 ksiąg.

- mya - 12-28-2007 10:26 PM

Pan Tadeusz. katorga. nie lubie tego typu książek. nie przeczytałam go prawie wcale. streszczenie było w użyciu.

Ja ostatnio czytam tylko dla przyjemności, lektur mam dosyć. Wreszcie znalazłam czas, żeby czytać co lubie.

- Ireth - 12-28-2007 10:44 PM

A ja na odwrót.
Czytam takie rzeczy, że włos się na głowie jeży.
Np. "Warszawianka" - ludzie, to się nawet w liceum nie zawsze omawia. A ja czytam, nie rozumiem, czytam drugi raz, łapie powoli.

ahh i pewnie nic z tego nie wyjdzie, tylko się namęczę.

- vani - 12-29-2007 04:33 PM

bu... musze czytac teraz Tristiana i Izolde :/
eh..

- mya - 12-30-2007 04:18 AM

ostatnio to omawiałam w szkole Smile jakoś przeżyłam Big Grin

- vani - 12-30-2007 04:19 PM

okej... musze do środy przeczytać ;]

- foragain - 12-30-2007 09:23 PM

ja jestem w trakcie Najstarszego Christophera Paoliniego Big Grin

- ala.wzs - 01-02-2008 11:02 PM

Cytat:ja jestem w trakcie Najstarszego Christophera Paoliniego Very Happy

jeeeeeeeeeeeee.... for wreszcie się zabrał za Diedzictwo Big Grin Big Grin Big Grin

ja muszę jeszcze raz sobie kiedyś przeczytać bo już mało pamiętam xD

a obecnie czytam książkę pt. Lord Duszek 4 z seri Wojny Duszków uwielbiam tą serię, autor Herbie Brennan bosko pisze.... zabawnie i robi takie zwroty akcji że to poezja. :lol:

polecam każdemu kto lubi młodzieżowe fantasy (choć mój tato tez to bardzo lubi) :twisted:

- Ireth - 01-02-2008 11:08 PM

Ala!
Przeczytałaś Koniec Koñców? Big Grin

bo jestem ciekawa co sądzisz (...) ale przeczytałaś czy nie? Big Grin

- ala.wzs - 01-02-2008 11:12 PM

Cytat:Ala!
Przeczytałaś Koniec Koñców? Very Happy

bo jestem ciekawa co sądzisz (...) ale przeczytałaś czy nie? Very Happy

a TY?

:oops:
ala nie przeczytała bo zgubiła książkę. stanęłam za połową.

- Ireth - 01-02-2008 11:16 PM

Ala! :lol:
Kiedy Ty mi już mówiłaś, że masz, ze czytasz ale wolno idzie? Kiedy to było xP

No, nieważne.
Ja przeczytałam i chciałam usłyszeć (zobaczyć) Twoją opinię na ten temat. Oj, kiedyś jeszcze pogadamy, jak się za to weźmiesz... poczekam ;D

- ala.wzs - 01-02-2008 11:20 PM

no póki co nie wezmę bo zgubiłam ją, noo XDD

stanęłam gdzieś na tym jak byli w tym podziemnym domu : > gdzieś tam.

- Ireth - 01-02-2008 11:26 PM

Aaa to byłaś bliżej koñca Koñca Koñców niż dalej ;P

Mówię, że poczekam, więc szukaj, bo w przyrodzie nic nie ginie, pożyczaj z biblioteki, czy coś.
Jak przeczytasz to pogadamy Big Grin

- ala.wzs - 01-02-2008 11:50 PM

Cytat:Mówię, że poczekam, więc szukaj, bo w przyrodzie nic nie ginie, pożyczaj z biblioteki, czy coś.

w bibliotece nie ma nawet 12 :co jest:

jak znajdę to się zaraz zabieram
:lol:

ale czytałam kiedyś dawno streszcznie po angolu i w sumie się dziwnie chyba skoñczy XDD[/quote]

- Ireth - 01-03-2008 03:53 PM

Zależy co czytałaś.
Bo niby 13. rozdział jest ostatnim.
A potem przerzucasz kartkę, widzisz to co zwykle jest na koñcu książki a tu bach! Jakby kolejna okładka, nowa dedykacja dla Beatrycze i ... dodatkowy rozdział.

- ala.wzs - 01-03-2008 04:07 PM

Cytat:A potem przerzucasz kartkę, widzisz to co zwykle jest na koñcu książki a tu bach! Jakby kolejna okładka, nowa dedykacja dla Beatrycze i ... dodatkowy rozdział.

widziałam to :roll:

- foragain - 01-03-2008 06:52 PM

ala.wzs napisał(a):
Cytat:ja jestem w trakcie Najstarszego Christophera Paoliniego Very Happy

jeeeeeeeeeeeee.... for wreszcie się zabrał za Diedzictwo Big Grin Big Grin Big Grin

ja muszę jeszcze raz sobie kiedyś przeczytać bo już mało pamiętam xD

jakto wkoñcu Eragona przeczytałem w tamtym roku Big Grin a Najstaarszego juz skoñczyłem Smile
Swietna lepsza nawet od Eragona nie moge doczekać sie już 3 cześci :wink:.
Szkoda że trzeba czekac na nia prawie cały rok :cry:

Ps. wiesz że bedzie też 4 część Big Grin Big Grin Big Grin

- ala.wzs - 01-03-2008 07:10 PM

wiem brzydalku XDD

mówiłam Ci od razu że świetne są Big Grin

- foragain - 01-03-2008 07:31 PM

nic takiego nie pamietam Big Grin ale szkoda strasznie ze trzeba tyle czekać Sad

jedyne pocieszenie to HP 7 juz za niecały miesiąc Big Grin

- ala.wzs - 01-03-2008 07:56 PM

Cytat:nic takiego nie pamietam Very Happy ale szkoda strasznie ze trzeba tyle czekać Sad

pisałam Ci na VM,chyba w książkach godnych polecanie :wink:

no szkoda, a miała już wyjść w te lato, a tu taka kicha :roll:

- foragain - 01-03-2008 08:20 PM

a weź , ale przynajmniej 4 cześci bedą wiec sie ciesze- wiecej do czytania bedzie Tongue

- ala.wzs - 01-03-2008 09:34 PM

niby tak.... ale nie chce mi się tyle czekać Tongue

- foragain - 01-03-2008 09:58 PM

no ale cóz mamy począć Big Grin , moze cos mi Alu polecisz fajnego Tongue

- ala.wzs - 01-03-2008 10:20 PM

Kroniki Wojen Duszków Herbie Brennan

Króczy Dwór Geoffrey Huntington

Uwielbiam.

- foragain - 01-03-2008 10:22 PM

o czym to ?? napisz tak w skrócie Tongue

- ala.wzs - 01-03-2008 10:29 PM

Cytat: Krainie Duszków grozi niebezpieczeñstwo. Zawiązano spisek na życie Purpurowego Cesarza, a jego najbardziej zaufani dworzanie knują intrygi, które mają na celu osłabienie pozycji władcy. Na dodatek syn cesarza Pyrgus popada w konflikt z demonami i pozbawionymi skrupułów Duszkami Nocy. Jedynym ratunkiem dla księcia jest ucieczka do świata ludzi przez starożytny portal. Jednak po przejściu Pyrgus odkrywa, że znalazł się w niewłaściwym miejscu&

Pierwszy tom niesamowitej, pełnej przygód opowieści dla nastolatków, w której fantazja miesza się z rzeczywistością, a niespodziewane zwroty akcji trzymają w napięciu od pierwszej do ostatniej strony.

Cytat: Devon March nie jest zwykłym chłopcem. Ku swojemu zdumieniu odkrywa, że posiada nadprzyrodzone moce i że polują na niego liczne złowieszcze demony. Dopiero jednak po śmierci przybranego ojca i po przeprowadzce do Kruczego Dworu, niesamowitego domostwa położonego na klifie, dowiaduje się prawdy  należy do rodu czarodziejów Bractwa Skrzydła Nocy, od trzech tysięcy lat praktykującego magię i mistycyzm.

- foragain - 01-03-2008 10:35 PM

hmm zapowiadaja sie ciekawie , chyba siegne po nie przy najblizszej okazji Big Grin

dzieki Alu :wink:

- ala.wzs - 01-03-2008 10:41 PM

te pierwsze mają takie zwory akcji że wyobrazić nie można. XDDD

te drugie to zaś fabuła niestmowita. ;p

- Thea - 01-04-2008 01:34 PM

ala.wzs napisał(a): Kroniki Wojen Duszków Herbie Brennan

czytałam, ale tak sobie mi się podobało Tongue a czytałaś już może tego drugą część, bo tak się zastanawiam czy jest lepsza od Wojen duszków czy nieSmile
Ja teraz wzięłam się za Szukając Alaski John'a Green'a. Całkiem nieźle się zaczyna Big Grin

- ala.wzs - 01-04-2008 02:01 PM

Cytat:czytałam, ale tak sobie mi się podobało Razz a czytałaś już może tego drugą część, bo tak się zastanawiam czy jest lepsza od Wojen duszków czy nieSmile

czytałam, teraz 4 czytam xD

mnie się strasznie podoba. Na pewno jest ciekawsza bo pamiętam że jak czytałam to powiedziałam że jedna książka lepsza od drugiej XDD (czytałam je rok tamu o_O)

- Thea - 01-04-2008 02:41 PM

To w takim razie zacznę ich szukać w lokalnych bibliotekach Big Grin

- ala.wzs - 01-04-2008 02:49 PM

trzecia częśc najlepsza była. przeczytałam 3/4 tej 4 i zobaczymy czy 'pobije' 3 czy nie xD

Jeszcze polecam "ABARAT" Clive Barker'a
Cytat:Pierwszy tom wielkiego przedsięwzięcia edytorskiego.
Ilustrowana wspaniałymi kolorowymi obrazami autora fantastyczna powieść i fantastyczna podróż przez najgłębsze oceany imaginacji.

Kurczakowo to najnudniejsze miejsce na świecie. Tu właśnie mieszka Candy, do dnia gdy spotyka przybysza dosłownie z innego świata, który zabiera ją na Abarat...
Tak rozpoczyna podróż po magicznym archipelagu dwudziestu pięciu wysp (po jednej na każdą godzinę doby i jednej, gdzie czas nie istnieje)  od skąpanej w słoñcu Trzeciej Po Południu, poprzez mroki Ósmej Wieczorem, po straszliwą wyspę Gorgozjum, gdzie mieszka każdy lęk, jaki kiedykolwiek mroził ludzkie serce. A wreszcie trafia na tajemniczą Dwudziestą Piątą Godzinę, Czas Poza Czasem, skąd nikt jeszcze nie wrócił przy zdrowych zmysłach...

"Grimpow. Sekret Ośmiu Mędrców" Rafael Abalos
Cytat:Rzecz dzieje się w ¦redniowiecznej Europie pełnej mrocznych sekretów, legend templariuszy...

Dwaj włóczędzy: Durlib i Grimpow znajdują w górach zamarzniętego rycerza. Był to posłaniec niosący tajemniczy list i dziwny kamieñ. Kamieñ obdarzy Grimpowa niezwykłą moc. Będzie to początek ważnej i niebezpiecznej misji.

Trudno dostępne, położone w górach, opactwo z bogatą biblioteką pełną starych i zabronionych dzieł, sekretne przejścia, zamki-twierdze, przerażające lochy, śmiertelne pułapki, z których uratować może jedynie wiedza i refleks, wielkie świątynie  wszystko to staje się udziałem Grimpowa i jego przyjaciół oraz wprowadza czytelnika w nastrój średniowiecznej grozy i tajemniczości.

- Thea - 01-04-2008 03:08 PM

Alu, a może interesuje Cię jeszcze jakiś inny rodzaj literatury oprócz fantasy? Tongue

- ala.wzs - 01-04-2008 03:14 PM

e.yy. hymm...

ewentualnie przygodówki. Big Grin

- Thea - 01-04-2008 03:33 PM

ala.wzs napisał(a):ewentualnie przygodówki. Big Grin

Big Grin co kto lubi
są w koñcu różne gusta Smile

- ala.wzs - 01-04-2008 03:37 PM

a co? Ty jakie lubisz? : >

- foragain - 01-04-2008 05:14 PM

o ja dosłowie jak ty Alicjo , fantazy i przygodowe najbardziej lubie Tongue

a oprócz tego czasem czytam tez detektywistyczne i kryminalne :roll:

- Thea - 01-04-2008 08:53 PM

ala.wzs napisał(a):a co? Ty jakie lubisz? : >
Kryminały...w szczególności A. Christie Big Grin przeczytałam jeden, a potem mnie tak wciągnęło, że do tej pory nie zdążyłam się nimi znudzić^^

- myys - 01-04-2008 09:03 PM

Hm... Też ją lubię Tongue
Znaczy na razie tylko jedną czytałam , ale w domu mam dużo , i się biore niedługo za nie.... Tylko nie wiem od jakich zacząc..... Polecisz jakies ? Smile

- Thea - 01-04-2008 09:17 PM

Polecam "Dziesięciu murzynków"/"I nie było już nikogo". Jest kilka nazw tej książki, bo zmieniano ją ze względu na jego rasizm w pierwotnej wersji. Polecam jeszcze "Uśpione morderstwo", "Tajemnica Bladego Konia" i "Pajęczyna" Big Grin

- myys - 01-04-2008 09:24 PM

Aaaa właśnie tą pierwszą czytałam Big Grin
Pare lat temu , ale pamietam że niesamowita była Big Grin
Dzięki , w ferie poczytam sobie Smile

- foragain - 01-04-2008 10:58 PM

hmm polecie mi cos jeszcze z fantastyki , bo wiekszosc z tego co Ala podała nie ma w bibliotece nie ma :?

- ala.wzs - 01-04-2008 11:24 PM

"Atramentowe Serce" Cornelia Funke przygodowo/fantastyczne

Cytat: Niesamowita pełna przygód i czarów książka! Mortimer Folchart mieszka ze swoją córką Meggie w wynajętym domu i zajmuje się restauracją starych książek. To spokojne życie zmienia się, gdy odwiedza ich dziwny gość - Smolipaluch.

Okazuje się, że Mortimer posiada niezwykły dar, dzięki któremu może ożywiać postaci z książek. Od tej chwili rozpoczyna się sensacyjna akcja, w której bohaterowie książkowi walczą i spiskują przeciwko Mortimerowi i jego córce, i nikt już na pewno nie wie, co jest rzeczywistością, a co fikcją literacką.

[b]¦wiaty Chrestomanciego[b/] - Diana Wynne Jones
Cytat:
W serii tej przedstawiony jest wszechświat składający się z wielu różnych światów, które powstawały, gdy jakieś ważne wydarzenia mogły się zakoñczyć na dwa lub więcej sposobów. ¦wiaty są klasyfikowane ze względu na warunki w nich panujące i światy podobne do siebie "łączy się" w Serie. W jednym z takich światów, w Anglii mieszka Chrestomanci. "Chrestomanci" jest to tytuł urzędowy, noszony przez czarodzieja, który ma za zadanie dopilnować, by we wszystkich Seriach i wszystkich światach ludzie używali magii w właściwy sposób. Chrestomancim może zostać tylko czarodziej o dziewięciu żywotach, tj taki, który nie ma swojego sobowtóra w żadnej z 9 pozostałych serii. Chrestomanci mimo że nie jest główną postacią wszystkich książek, pojawił się w każdej. Taki sam obraz wszechświata autorka wykorzystała także w innych swoich powieściach. Jak dotąd ukazały się (kolejność według polskich wydañ):

* Zaczarowane ¯ycie (oryg. Charmed Life 1978)
* Tydzieñ Czarów (oryg. Witch Week 1982)
* Magowie z Caprony (oryg. The Magicians of Caprona 1980)
* Dziewięć ¯ywotów Christophera Chanta (oryg. The Lives of Christopher Chant 1988)
* Magiczna Mieszanka (oryg. Mixed Magics: Four Tales of Chrestomanci 2000), opowiadania.
* Los Konrada (oryg Conrad's Fate 2005)
* The Pinhoe Egg (2006) nie ukazała się jeszcze w Polsce.[/quote]

- myys - 01-05-2008 12:03 AM

Atramentowe serce czytałam.
Ale daawno temu dosc... Ale podobała mi sie ta ksiązka.
Mam nawet 2 czesc na polce, ale jeszcze nie czytałam...

- Nel - 01-05-2008 01:01 AM

własnie czytam drugą czesć Wink Atramentową krew Wink podoba mi sie już na wstępie Wink

światy Christomanciego tez czytałam, swietne Big Grin nawet dwa razy czytałam Tongue

- foragain - 01-05-2008 01:18 AM

dzieki Alu za cała liste , napewno przejze :roll:

- Mycha - 01-05-2008 04:25 PM

A ja cały czas męczę moją ukochaną serię Dysku, dorwałam się wreszcie do "Nauki ¦wiata Dysku II" i słodko ignoruję fakt, że powinnam czytać "Krzyżaków" do szkoły (;

- ala.wzs - 01-05-2008 07:09 PM

Cytat:dzieki Alu za cała liste

ależ nie ma za co ;*
Cytat:własnie czytam drugą czesć Wink Atramentową krew Wink podoba mi sie już na wstępie Wink

światy Christomanciego tez czytałam, swietne Very Happy nawet dwa razy czytałam Razz
tak druga część też świetna jest
:wink:

¦wiaty Chrestomanciego to były moje pierwsze książki z dziedziny fantasy Big Grin niesamowite rzeczy się tam dzieją i za to je uwielbiam. a czytałam już dużo razy i najbardziej chyba lubię część 2. Tydzieñ Czrów 8)

- Nel - 01-05-2008 08:16 PM

alusiu rzeczy Tongue

ja najbardziej lubie z tym chłopcemco we śnie chodzi po róznych swiatach Tongue już nie pamietam która to część Tongue a tydzieñ czarów też swietny Big Grin

- tonej - 01-13-2008 12:16 AM

Moze nei ciekawe ale ksiażke z ekonomi o magicznym tytule "economics" według mnei jedno z najlepszych opracowan Tongue

- Nel - 01-13-2008 12:23 AM

xD
to ja mogę tu napisać o cudownym podręczniku do biologii Villego Big Grin cudo Big Grin

- tonej - 01-13-2008 12:29 AM

cudo bo mial ladne obrazki Tongue

- Nel - 01-13-2008 12:30 AM

nie Big Grin bo jest niby dla studentów, a napisane takim językiem że świetny jest i dla studentów i dla licealistów Big Grin i wszyściusieñko dokladnie jest ze szczegółami Tongue
obrazki swoją drogą xD

- tonej - 01-13-2008 01:29 AM

szczerze to niektore ksiazki dla LO sa gorzej przyswajalne niz na studia Tongue (znowu zgodzilem sie z e7ka armagiedon ) Big Grin

- Nel - 01-13-2008 08:23 AM

Cytat:(znowu zgodzilem sie z e7ka armagiedon )
i co my teraz zrobimy Sad tak być nie może Tongue

ja nie potrafię przyswoić żadnej książki od wosu po woku i historii Tongue

- mya - 01-13-2008 12:22 PM

Ostatnio czytalam "karty na stół" Agathy Christie Smile Fajna była bo trudno bylo wytypować morderce Tongue

- tonej - 01-13-2008 07:00 PM

no to nic nei bedziesz umiec ale strata Tongue
ja nie czytalem ksiazek do historii tylko tworzylem wlasna XD

- Nel - 01-14-2008 12:42 AM

też tworzę własną :roll: i 4 i 5 za to dostaję Tongue

teraz jestem właśnie w trakcie czytania "Atramentowej Krwi" Wink

- myys - 01-14-2008 12:44 AM

Ummm będe Atramentową krew w ferie czytac Big Grin
Jak skonczysz napisz czy warto Tongue

- Nel - 01-14-2008 12:45 AM

Juz Ci moge napisać że warto Big Grin

- tonej - 01-14-2008 07:04 PM

ja tam wole o błękitnej Tongue

- vani - 01-14-2008 10:04 PM

uf !
uporałam się wczoraj z Tistianem i Izoldą...

- tonej - 01-14-2008 11:00 PM

oj nawet mi o tym nie wspominaj :/

- vani - 01-15-2008 12:38 AM

mi tez juz prosze o tym nie wspominac.
jak dla mnie to nudne bylo ;P

ale koneic tematu T&I

- Nel - 01-15-2008 07:14 PM

a ja tego nie przeczytałam :roll: koleżanka mi opowiedziała i to na 5 wystarczyło Tongue

- vani - 01-15-2008 10:52 PM

to tak jak moja kol.
Romeo i Julii widziała tylko okładke.
dostała 5 z kartkówy ;]

- Nel - 01-15-2008 10:56 PM

ale to niedobrze Tongue

- vani - 01-15-2008 10:58 PM

dlaczego ?!
ja jakos cale zycie scigam i jakos mi leci ;p

- Nel - 01-15-2008 11:02 PM

ale będziesz głupsza od tych co przeczytali :lol:

- tonej - 01-15-2008 11:02 PM

wlasnei i si ema same piatki co nie :>

- Blacky - 01-18-2008 11:15 AM

'Buszujący w zbożu' Salingera
&
'Weronika postanawia umrzeć' Coelho.

Obie mi się podobały, przy czym druga była boska, a pierwsza b.fajna Wink

- tonej - 01-18-2008 03:54 PM

ja nie dokonczylem Buszujacego utknalem w polowie ;/

- ala.wzs - 01-18-2008 09:10 PM

IRETHU¦! przeczytałam 13 Big Grin znalazłam i przeczytałam do koñca ^^

łiii, łiii

- Nel - 01-18-2008 09:38 PM

Cytat:'Buszujący w zbożu' Salingera
niedługo mam zamiar to przeczytać Wink

- tonej - 01-18-2008 09:40 PM

to powiesz mi jak sie skonczyl Tongue

- Thea - 01-21-2008 06:35 PM

mi też Big Grin

- justin - 01-21-2008 07:08 PM

Cytat:Cytat:

'Buszujący w zbożu' Salingera

niedługo mam zamiar to przeczytać
Jedna z paru lektur szkolnych, która mi się bardzo podobała Big Grin

- Nel - 01-21-2008 09:15 PM

to dobrze Big Grin już sie ciekawie zapowiada Tongue

- vani - 01-23-2008 09:38 AM

tamdadadam !
Pan Tadeusz ;]

- Kamisiacz - 01-23-2008 03:35 PM

Ja ostatnio czytałam "Obsesję" Jonathana Kellermana i "Ofiarę" Johna Katzenbacha, obydwa to thrillery psychologiczne i... nie podobały mi się. Chyba to nie mój gatunek literacki.
A teraz dla relaksu czytam sobie Pamiętnik księżniczki od 7 i 1/2 do 9 chociaż obiecałam sobie, że tej idiotycznej serii już do rąk nie wezmę Tongue

- foragain - 01-28-2008 11:47 PM

ja jestem w trakcie czytania Zaginionych cywilizacji Atkinsona , a dokładnie czytam o ANASAZI - zaginionym ludzie Pueblo Big Grin

- Kamisiacz - 02-03-2008 12:25 AM

"Weronika postanawia umrzeć" P. Coelho Smile
jedyna ambitna książka jako ostatnio wpadła mi w ręce :lol:

- Fury - 02-07-2008 10:04 PM

ostatnio czyli wczoraj skonczylam czytac To Stephena Kinga. Zarabista ksiazka i chodz na poczatku troche jej rozmiary mnie zniechecily, to wiem ze sie oplacalo czytac. X] tylko teraz nie lubie klownów. Xd Naprawde polecam jak ktos lubi takie 'straszne' ksiazki.

- Kamisiacz - 02-08-2008 11:59 PM

Znacie może jakieś porządne strony z darmowymi ebookami?
Bo tak szukam i same jakieś badziewne :roll:

- vani - 02-29-2008 09:48 PM

"Prove yourself a Hero"
nie mam pojecia co to jest.
wiem ze musze przeczytac i opowiedziec o niej zeby miec 6 z ang xD
oczywiscie jest po angielsku ;PBig Grin

- mya - 03-08-2008 03:33 PM

Noc w bibliotece - agatha christie Smile

- gabrysia.b - 03-09-2008 01:10 PM

Ostatnio czytałam Harry'ego Pottera i Insygnia ¦mierci. Ciekawa część, zaskoczyła mnie bardzo, ale tak jak już mi ktoś powiedział, Harry powinien zginąć, bo książka zrobiła się oklepana. Chyba, że Rowling chciała pokazać, że dobro zawsze zwycięży, nie wiem.

- Nel - 03-09-2008 04:25 PM

oj tam Tongue fajny koniec był Tongue i tak juz duzo osób zginęło Tongue

a ja znowu zaczęłam "Sagę o Ludziach Lodu" Margerit Sandemo xD
czasy podstawówki mi się przypomniały :lol2:
Boże jak takie małe dzieci mogą czytać coś takiego :roll:

- gabrysia.b - 03-09-2008 10:31 PM

Jak dla mnie to Lupin i Tonks nie powinni zginąć. Bardzo było mi żal tego, aż się popłakałam :oops: A teraz poluję na kolejną część Jeżycjady Big Grin

- Nel - 03-09-2008 10:51 PM

ja jeszcze bardziej przy Fredzie Sad lubiłam kolesia Tongue
Cytat:A teraz poluję na kolejną część Jeżycjady
to juz jest??? czemu ja nic o tym nie wiem??? Tongue musze mieć Big Grin

- An-ia - 03-10-2008 02:52 PM

a ja sobie kupiłam ostatnio i zaczełam czytać "Mitologie ¦wiata"^^

- gabrysia.b - 03-10-2008 03:53 PM

Sorry, e7ka, źle sformułowałam zdanie xD Poluję na kolejną część Jeżycjady, której JA nie przeczytałam. O!

- Nel - 03-11-2008 06:17 PM

aaaA Tongue a to znaczy? na jaką? Tongue

- gabrysia.b - 03-12-2008 12:46 PM

Skoñczyłam ostatnio Noelkę, więc teraz czas na Pulpecję.

- Nel - 03-13-2008 11:34 AM

jeszcze nie czytałam Tongue ja czytam trochę niepokolei bo czytałam parę najstarszych i te najnowsze, a tych co sąw środku nie czytałam Tongue

- gabrysia.b - 03-13-2008 09:59 PM

Ja tam wolę czytać po kolei żeby wiedzieć o co chodzi ;-)

- Nel - 03-13-2008 10:02 PM

a mi to nie przeszkadza Tongue jakoś sie łapię Tongue

- Kamisiacz - 03-13-2008 10:04 PM

Hm co ja ostatnio czytałam...
Folwark zwierzęcy - to do szkoły, ale fajny był Tongue
Trylogię Grażyny Bąkiewicz o nastolatkach.
I zaczęłam czytać "Plotkarę" i jestem dopiero na 3 części.

- Nel - 03-13-2008 10:09 PM

Cytat:Folwark zwierzęcy - to do szkoły, ale fajny był
oj tak Big Grin jedna z niewielu lektur która mi się podobała Tongue
Cytat:I zaczęłam czytać "Plotkarę" i jestem dopiero na 3 części.
ja doszłam do 9 :lol:

- myys - 03-14-2008 06:40 PM

Ja 2 Plotkary przeczytałam Tongue
A dzis kupiłam sobie "Pamięnik" Nicolasa Sparksa Big Grin

- justin - 03-15-2008 12:41 AM

Pamiętnik, już od dawna leży na mojej półce ( na okładce widnieje Gosling więc jak mogłoby być inaczej :lol: ).Przeczytałam ją jakieś 3 razy.

- myys - 03-15-2008 01:07 PM

No a ja dostałam wersje bez Niego na okładce Sad Sad
Ale już zaczełam Tongue I uwielbiam takie książki wiec mysle ze mi sie spodoba Tongue

- An-ia - 03-15-2008 01:10 PM

a ja w koñcu wziełam się za "Lśnienie" Długo leżało na półce i jakoś nie mogłam zacząc^^ Jak na razie zapowiada się nieźle XD

- justin - 03-15-2008 01:10 PM

A ja mam taką okładke:
http://img377.imageshack.us/img377/3530/8387834181ee7.jpg
Big Grin
Przez Ciebie mam ochotę znowu przeczytać tą książkę.
Czasami powracam do moich ulubionych momentów Big Grin

- myys - 03-15-2008 01:25 PM

Ojeeej jaka śliczna...Aż żałuje że nie poczekałam i nie kupiłam jak bym znalazła taką Big Grin

- justin - 03-15-2008 02:10 PM

Cytat:Ojeeej jaka śliczna...
I know Big Grin Aż chce się książke czytać Big Grin

- vani - 04-05-2008 05:59 PM

moją obecna szkolna misja jest faraon... bu ;/

- Kamisiacz - 04-05-2008 06:04 PM

Współczuję, moja pani od polskiego odpuściła nam i powiedziała że tylko film oglądniemy Big Grin

- vani - 04-05-2008 06:22 PM

w dodatku na poniedziałek... i zaczynamy kartkówką ;/

- Nel - 04-06-2008 06:30 PM

oł faraon Sad nie lubiłam tego Sad nie chciało mi się czytać ;/

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - justin - 04-26-2009 08:39 PM

1.Heather Graham "Dead on the Dance Floor"
2.J.Kaplan, L.Schnurnberger "The Men I Didn't Marry"
3.Jeffery Deaver "The Vanished Man"
4.Anne Rice "The Vampire Lestat"
5.Franck Thilliez "La chambre des morts"
6.;7.Christopher Moore "Bloodsucking Friends","You Suck: A Love Story"
8.;,9.;10." Stephanie Meyer "New Moon","Eclipse","Breaking Dawn"
11.Stephen King"The Dark Half"
12.Xiaolu Guo-"A Concise Chinese- English Dictionary For Lovers" teraz będe czytać jak mi Kinga ją przyniesie xD

moja lista ksiązęk przeczytanych w tym roku ;p lektury omijam. ;p

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - Ireth - 04-26-2009 10:38 PM

just mów szybko czemu ja sobie z czymś kojarzę pozycję nr 1?

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - tonej - 04-27-2009 07:21 PM

coś nudnego Tongue

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - justin - 05-22-2009 04:07 PM

a ja nie wiem czemu sobie kojarzysz pozycję numer 1 ;p

w srode skończyłam czytać "Zbrodnie i Kare" Dostojewskiego.
wczoraj skończyłam czytać “Mały słownik chińsko-angielski dla kochanków” Xiaolu Guo .
i zaczęłam "Dumę i Uprzedzenie" Jane Austen.

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - tonej - 05-22-2009 08:06 PM

i jak Ci sie podobała "Zbrodnia i Kara" :> bo to jedna z moich "ulubionych" XD

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - justin - 05-22-2009 08:08 PM

świetne. wreszcie jakaś lektura, która mnie zaciekawiła i czytało się ją z przyjemnością.

RE: Co ciekawego ostatnio czytaliście ? - An-ia - 05-23-2009 12:24 PM

A dlam nie wręcz przeciwnie to była jedna z najgorszych lektur, jakoś nie umiałam się wczuć XD
Ja zabierma isę za kolejną książkę King'a "Nicna Zmiana". Dziś skończyłam "Miasteczko Salem" niespodziewałam się że King napisał książkę o takiej fabule. Naprawdę ciekawa książka ^^