System reklamy Test
rockm.serialowo.com | forum muzyczne
NINE BLACK ALPS - Wersja do druku

+- rockm.serialowo.com | forum muzyczne (http://rockm.serialowo.com)
+-- Dział: ROCK MUSIC (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: INNE (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: M-P (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: NINE BLACK ALPS (/showthread.php?tid=173)

NINE BLACK ALPS - foragain - 10-23-2007 05:40 PM

[Obrazek: 050712_nine_black_alps.jpg]
Nine Black Alps  brytyjski zespół muzyczny z Manchesteru. Grupa zrobiła szybką karierę w 2005 roku, dzięki swojej nieszablonowej muzyce i znakomitym tekstom. Krytycy muzyczni podkreślali motyw buntu w twórczości Nine Black Alps i kreowali ich na następców Nirvany. Jednak sami muzycy uważają, że jeszcze za wcześnie aby tak o nich mówić. Zespół rozpoczął swoją karierę w 2004 roku, wydając singiel Cosmopolitan. Na ich pierwszy album  Everything Is  nie trzeba było czekać długo, bo ukazał się już w czerwcu następnego roku. Poza nim, grupa wydała EP zatytułowaną Glitter Gulch. Muzycy udzieli również swojej piosenki "Cosmopolitan" jako ścieżki dźwiękowej w grze FIFA 06 oraz "Shot Down" w grze Burnout Revenge.

Członkowie zespołu
Sam Forrest  śpiew, gitara
David Jones  gitara / gitara basowa
Martin Cohen  gitara basowa / gitara
James Galley  perkusja
David jest gitarzystą w przeważającej części piosenek zespołu, jednak w niektórych przypadkach zamienia się rolą z Martinem.

Dyskografia

Albumy studyjne
Everything Is (2005)
Love/Hate (2007)

EP
Glitter Gulch (2006)

Single
"Cosmopolitan" (2004)
"Shot Down" #25 UK (2005)
"Not Everyone" #31 UK (2005)
"Unsatisfied" #30 UK (2005)
"Just Friends" #52 UK (2005)
"Burn Faster" #42 UK (2007)
"Bitter End" (2007)

Oficjalna strona:http://www.nineblackalps.com/

Polecam :roll:

- mya - 10-23-2007 05:59 PM

Ja się zatrzymałam na ich jednej piosence mianowicie Unsatisfied, a że mi się spodobała to muszę jeszcze jakieś pościągać Tongue

- Dudi - 11-21-2007 12:30 AM

"cosmopolitan" jest w porządku a "intermission" jest po prostu majstersztyk Wink

- foragain - 12-14-2007 06:56 PM

nom te całkiem fajne tez są i jeszcze jakes dwie tylko tytuły zapomniałem Big Grin